Andorra Singelresa Vandring 19-26/6 2023 EJ KLAR – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa

Andorra Singelresa Vandring 19-26/6 2023

Nedan hittar du viktig information om din resa samt vandringsprogram. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget!

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med SAS bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider, bokningsnummer och sittplats ombord. Denna visas tillsammans med passet vid incheckningen. Checka in online eller på flygplatsen. https://www.sas.se/reseinfo/incheckning-ombordstigning/

(Följande text i er biljett kan ni bortse från: "Please ticket before xxx, overdue will cancel the itinerary without notice, thankyou".)

Vi rekommenderar att man är på flygplatsen ca 2 timmar innan avresan. Observera att incheckningen stänger 60 min innan avgång.

Läs gärna Swedavias tips för hur man gör incheckningen så smidig som möjligt: https://www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa/

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara allt som du behöver under dagen i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

MAT OMBORD

På dessa flygningar finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord. Om man vill förbeställa mat på flyget går det att göra fram till 18 timmar före avresa. Ni bokar och betalar detta med kreditkort på SAS hemsida: https://www.sas.se/reseinfo/ombord/mat-dryck/

ANKOMST / TRANSFER

Efter landning följer du skyltarna till Baggage Claim för att komma till ankomsthallen dit bagaget kommer. Er färdledare är med på samma flyg och möter upp er vid bagagebandet, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active. Hittar ni inte gruppen, ring vår färdledare. 

Busstransfern till hotellet tar ca 3,5 timmar. 

OBS eftersom flyget landar sent på kvällen är det ingen middag planerad. Passa på att äta middag på flyget eller på Arlanda. Vi kör direkt till hotellet med en kortare toalettstopp.

BOENDE

Hotel Rutllan
Av. Del Ravell 3,
La Massana,
Andorra
+376 835 000
www.hotelrutllan.com/en

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Obs! Som resenär gäller det alltid att se över sitt reseskydd innan avresa. 
Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig Europeiskt Sjukförsäkringskort. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se).
Vi rekommenderar också att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis (för sin privata reseförsäkring) samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum.

VALUTA

Valutan i Andorra är Euro. Vi rekommenderar att ni tar ut/växlar lite kontanter innan avresan. För mindre belopp uppskattas kontanter. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. Det finns uttagsautomat för Euro i byn La Massana.

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

DELTAGARLISTA

Till följd av personuppgiftslagen, GDPR, har vi inte möjlighet att lämna ut deltagarlista i förväg. Förutsatt att alla i gruppen godkänner att deras namn lämnas ut, så får ni deltagarlista av er färdledare på plats.

KONTAKTUPPGIFTER

Färdledare Lars Thiel:+46 703 09 89 09
Go Active Travel kontor: +46 (0)771 14 30 30
JOURTELEFON för akuta ärenden i samband med avresa och om du inte får tag på färdledaren: +46 (0)724 47 00 34

Vandring

Bra att känna till om vandringsveckan

Andorra ligger i östra Pyrenéerna och består främst av ojämn bergsterräng och har en medelhöjd över havet på 2 000 meter. Detta lite okända land erbjuder fantastiska vandringsleder i ett oexploaterat landskap.

Färdledaren kommer att gå igenom nästa dags vandring och program dagen innan, vanligtvis innan middagen. 

VANDRINGSTIPS

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är våra vandringsguider ansvariga för alla när vi är ute och vandrar. Go Active värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:
Gruppen vandrar i samlad skara, men vi försöker samtidigt hålla lagom avstånd till varandra i dessa Coronatider.  När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidernas instruktioner.
Färdledaren har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga eller för gruppen.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Utrustningslista:
Vandringskängor med räfflad sula och som går upp över fotknölarna.
Regnkläder
Vantar och mössa
Extra tröja (att byta med)
Vattenflaskor (minst 1,5 liter)
Sittunderlag
Vandringsstavar rekommenderas då underlaget bitvis är ojämnt

Räkna med minst 1,5 till 2 liters vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.

 

 

Dag 1 Avresa
Vi anländer med flyg till Barcelona och härifrån åker vi med buss i nordlig riktning mot Andorra. Vårt slutmål är orten La Massana, där vi bor centralt på Hotel Rutllan som har en spa-avdelning med bl a bastu, turkiskt bad, solarium, gym och bassäng. 

Dag 2, 3, 4, 6 och 7 Vandringsdagar (frukost och middag ingår)
Vi har valt ut de bästa vandringslederna som Andorra har att erbjuda, vilket innebär att vi under en vecka gör dagsvandringar i olika delar av landet. Det är väder, vind och tid på säsongen som avgör vad vandringsledaren erbjuder för dagen. 

Efter frukost väntar vår privat transport som för oss till vandringensstartpunkt. Därefter har vi hela dagen på oss att njuta av en fin tur.

Ytterst få bergsrestauranger finns där vi vandrar, det innebär att vi köper med oss matsäckslunch från lilla mataffären i byn La Massana.

Efter vandrings skjutsas vi tillbaks till hotellet där det finns tid att njut av trädgården och spaavdelningen innan middag.

Dag 5 Vilodag (frukost och middag ingår)
Efter tre vandringsdagar kan det vara skönt med en vilodag eller kanske ta en tur till huvudstaden Andorra la Vella. Lokalbuss avgår varje halvtimme ca kl 07.30-20.30 och en taxi kostar ca 10 Euro per sträcka. Förutom shopping i huvudstaden kan man besöka Europas minsta parlament.

Dag 8 Hemresa (frukost ingår)
Dags att ta farväl av Andorra och vi åker åter den vackra vägen mot Barcelonas flygplats för hemreseflyget via Oslo.