Bohuslän singelresa 19-23/9 2021 – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa

Bohuslän Singelresa vandring 19-23/9 2021

Vandringarna bjuder på ett mycket varierat landskap och likaså underlaget.
Vi går på allt från skogsstigar till spännande stegar av rep på dessa vindpinade, röda granitklippor, hela tiden i kontakt med havet och den vida horisonten och det lugna och glasklara vattnet i fjordarna som skär in i landet. Klipporna ersätts med sandstränder i de djupa vikarna.

Nedan hittar du viktig information om din resa samt vandringsprogram. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

ANKOMST/TRANSFER

Vi hämtar upp på Uddevalla tågstation för vidare transport till Örn och Hem till Bengt. Upphämtningstid anpassas efter tåget som kommer in till Uddevalla station 14.40. Hemresan anpassar vi transport till Uddevalla station för att hinna med tåget som går 15.15 med ankomst Stockholm 19.32.
Tåget bokar ni själva. Meddela oss snarast vilket tåg ni ankommer med!
Vill ni köra egen bil är det gratis parkering hos Bengt. Vi har en första uppstartssamling hos "Hem till Bengt" kl 17.00 ankomstdagen. Vi avslutar resan ca 13.00 på avresedagen i Smögen (gratis parkering i Smögen över natten vi är på Hållö)

Ni som reser på egen hand till vårt boende, meddela kontoret detta om ni ännu inte gjort detta. Vi måste veta hur många som åker med bussen från Uddevalla tågstation.

RES SÄKERT

Viktigt i Coronatider är att vi som vanligt håller avstånd mm och att man meddelar färdledare om man börjar känna sig krasslig. 

BOENDE

Hem till Bengt
456 91 Kungshamn
Telefon: 070-817 08 30
bengt@hemtillbengt.se

Vägbeskrivning:
Hem till Bengt ligger några kilometer nordost om Kungshamn i byn Örn.
Ta avfart 101-Gläborgmotet för väg 162 mot Lysekil/väg 165/Dingle/väg 171/Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen/Nordens Ark.
Ta väg 171 mot målet. 23,3 km
I rondellen tar du 3:e avfarten in på väg 162. 5,8 km
I rondellen tar du 1:a avfarten in på väg 171. Efter 13,9 km, sväng vänster mot Kungshamn S, Mamlön och Hovenäset.
Efter 2,3 km ligger "Hem till Bengt" på vänster sida.

Utpost Hållö
Hamngatan 1
info@utposthallo.se

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travels kontor (Obs aktuella öppettider måndag, tisdag och torsdag kl 09.30-12.00) 0771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa, färdledare Wendela Wiik tel 070 338 1958
alt. om du inte får tag i färdledaren 0708 21 31 51

VANDRINGSTIPS

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är våra vandringsguider ansvariga för alla när vi är ute och vandrar. Go Active Travel värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:

Gruppen vandrar i samlad skara, men vi försöker samtidigt hålla lagom avstånd till varandra i dessa Coronatider.  När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidens instruktioner.

Färdledaren har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga.

Vandringsprogram

Observera att bara en vandringsnivå erbjuds på denna resa.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation
Utrustningslista för vandring

Preliminärt program

Vår vandring i Bohuslän är av lätt till medelkaraktär och passar de flesta. Vissa kortare branta partier förekommer dock. Är marken fuktig och/eller blöt kan det vara halt och slipprigt på vissa ställen, så vandringsstavar kan vara bra att ha. Vi har som vanligt krav på att man har ordentliga vandringskängor på fötterna.

Dag 1 - Välkommen till Bohuslän

Vi hämtar upp på Uddevalla tågstation för vidare transport till Örn och Hem till Bengt. Innan vi kommer till Örn, gör vi en avstickare för att kika på några fantastiska hällristningar i Åby, dessa kan man inte missa. Hem till Bengt är vårt charmiga boende förde nästkommande nätterna. Boendet ligger i en gammal fiskeby och möjlighet finns att göra kortare promenader innan den gemensamma middagen på kvällen. Eller varför inte bada i badtunnan på berget? På kvällen samlas vi för gemensam middag.

Dag 2 - Vandring på Bohus Malmön

Efter frukost åker vi färja över till grannön Bohus- Malmön. Detta är en pittoresk liten ö som en gång i tiden var världsledande på stenhuggeri. Spåren av de framgångsrika åren av granitexport gör sig gällande längs nästan hela vandringen. Ön är strategiskt belägen med lika delar skyddade havsvikar som blottade sträckor mot det öppna havet. Detta gör denna vandring både varierande och spännande. Efter vandringen beger vi oss tillbaka till Hem till Bengt och till kvällen reser vi till Kungshamn för att äta middag på restaurang.
Vandringssträcka ca 11 km, vandringstid ca 3½ - 4 timmar.

Dag 3 - Vandring på Ramsvikslandet

Ramsvik är ett naturreservat som bjuder på kustnära och vacker vandring på rosa granitklippor. Det är en perfekt plats att spana efter havsfågel.
Vandringen i detta vackra landskap går mestadels längs havet över släta klippor med en fantastisk utsikt. Efter turen väntar transport tillbaka till Örn och Hem till Bengt. Middag på kvällen.
Vandringssträcka ca 12 km, vandringstid ca 4 timmar.

Dag 4 - Bua hed och Hållö

Efter frukost startar vi vandringen direkt från boendet och vandrar längs en del av Soteleden som bjuder på en varierad terräng. Efter halva vägen kommer vi fram till vackra Ljunghedar och havsviken vid Bua Hed som också är ett naturreservat. På den stilla och lugna stranden passar det bra med en paus för att vila benen och njuta av omgivningarna. Tillbakavägen bjuder på en lättare vandring längs grusvägar och till viss del längs vattnet. Vi checkar ut från boendet och fortsätter till Smögen med bilarna. I Smögen har vi tid att kika runt samt äta lunch. På eftermiddagen tar vi båten från hamnen till Hållö. Det är en resa på ca 15 minuter till denna lilla ö som ligger direkt i havsbandet. Vid ankomst tänder vi i bastun medan middagen, inspirerad av havet dukas upp i den gemensamma matsalen.
Vandringssträcka ca 8km, tid ca 3tim

Dag 5 - Återresa till Smögen och farväl

Efter frukost finns det tid över att ta en kortare tur på ön för att njuta av dessläge och karga natur. Att promenera bort till ”Marmorbassängen” är nästan ett måste när man är här på Hållö. Kanske någon vågar sig på ett morgondopp i denna skyddade och populära havsvik? Tidig förmiddag tar vi båten tillbaka till Smögen efter trevliga dagar i Bohuslän och fortsätter med transport till Uddevalla.

Med reservation för ändring av program och tider.

Bra att känna till

För att undvika skador är det ett krav att alla deltagare skall ha vandringskängor eller rejäla vandringsskor, med en styv och stabil sula som gör att man inte halkar eller blir lika trött i fötterna. 

Utrustning
Kläder för årstiden
Dagryggsäck
Regnställ+varm tröja
Vandringskängor (som går över vristen)
Sittunderlag
Termos
Ev badkläder för de som önskar bada i havet

Mat och dryck

Middag ingår varje kväll, dryck tillkommer och betalas på plats.
Lunchpaket ingår två av dagarna. När vi är i Smögen ingår inte lunch och där kan man själv välja var man vill äta.
Vi rekommenderar att ta med er egen termos om ni önskar att ha med kaffe eller te under dagen och kanske en extra vattenflaska.
Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.

Obs! det är viktigt att vi får veta snarast ifall ni har behov av specialkost, eller har specifika allergier.