Borgafjäll 19-26/9 2021 – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa

Borgafjäll 19-26 september 2021

Nedan hittar du viktig information om din resa samt vandringsprogram. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med Amapola flyg AB bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider och bokningsnummer. Incheckning sker på terminal 5, disk 6 är dedikerad för Amapolas resenärer.
Vi rekommenderar att man är på flygplatsen i god tid och checkar in minst 60 minuter innan avresan, incheckningen stänger 30 min innan avgång.

BAGAGE

Flyg med Amapola Flyg AB. 23 kg incheckat bagage samt 8 kg handbagage (max mått L45xB20xH35 cm) ingår. Tänk på att förvara allt som du behöver under dagen i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Förpackningar med vätskor ska läggas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax och vandringsstavar i det bagage som du checkar in.

FLYG SÄKERT

Information angående COVID-19
Amapola rekommenderar att samtliga resenärer över 6 år använder ansiktsmask på samtliga flygningar. Du som passagerare ansvarar för att själv ta med dig en mask, och masken skall då täcka näsa och mun.

Det är obligatoriskt att bära munskydd även på flygplatsen. Vi rekommenderar att man för säkerhets skull inhandlar det redan hemma. Det ska dock finnas att köpa på Arlanda, både i Pressbyrån och i en automat strax innan incheckningsdiskarna.

Amapola Flyg AB tar sitt ansvar genom att löpande följer de rekommendationer som ges av bland annat WHO, Folkhälsomyndigheten, European Union Aviation Safety Agency (EASA) och Transportstyrelsen gällande COVID-19. Vi förväntar oss att du som passagerare tar ditt eget ansvar och undviker att resa om du inte absolut måste. Om du uppvisar symptom i form av hosta, förkylning, halsont, eller feber bör du inte resa överhuvudtaget, utan undvika fysisk kontakt med andra människor. I övriga fall skall du som resenär respektera rekommendationen från folkhälsomyndigheten gällande social distansering och hålla ett avstånd på 2 meter till närmaste person.

Våra flygplan desinfekteras minst en gång per dygn, ibland flera, och de är utrustade med högeffektiva HEPA-filter som tar mycket mindre partiklar än SARS-CoV-2 som kan resultera i COVID-19 dvs sjukdom orsakad av coronavirus. Flygplanen har gott om plats och en del av våra åtgärder för att minska smittspridningen är att vi vill att ni sitter med separation från varandra och vår kabinpersonal är anvisade att ombesörja detta på bästa sätt. Handsprit ombord finns för desinfektion. På de korta flygningar vi gör har vi förnärvarande dessutom ingen servering för att minska risken för smittspridning. Vi på Amapola månar om din hälsa. Att flyga är säkert och Folkhälsomyndigheten hittade vid sin smittspårning i mars ingen som hade smittats på ett flygplan.

ANKOMST/TRANSFER

Din färdledare möter upp efter att du har hämtat ut bagaget, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active. Busstransfern till hotellet från Vilhelmina tar ca 2 timmar. 

 

FÖR ER SOM TAR ER PÅ EGEN HAND TILL HOTELLET

Gruppen landar i Vilhelmina kl 18.45 och har därefter ca 2 timmars transfer. Programmet börjar med en sen middag på hotellet första kvällen.
Go Active Travels färdledare meddelar tid för transfer från hotellet till Vilhelmina flygplats vid hemresa.

PASS/ID-kort

För flygresan krävs giltig legitimation (pass/körkort/id-kort). Covidbevis krävs inte vid inrikesresor.

BOENDE
Hotell Borgafjäll

Hotellet är ritat av den världsberömde arkitekten Ralph Erskine och har utsetts till ett av 25 utvalda arkitektoniska landmärken i Sverige. Den fina spa-avdelningen erbjuder allt för skön avslappning efter en dag på vandringsleden. Flera av rummen är designade i etager och är moderna och stämningsfulla.

Dagen startar med en god frukost varifrån vi går mätta och redo för en dag full med upplevelser på fjället. Middag serveras i den stiliga matsalen. Här är det fokus på lokala mattraditioner i kombination med det moderna svenska köket och veganska alternativ präglar menyn. Vi dukar upp enligt rekommenderat socialt avstånd. (Av misstag har vissa resenärer fått information om kakbuffé när man kommer tillbaka från vandringarna. Detta gäller inte. Dock bjuds man på en kopp kaffe.)

Lakan och handdukar ingår givetvis i boendet, oavsett rumstyp.

Adress: AVASJÖVÄGEN 10, 917 04 Borgafjäll
Telefon: 0942-421 00

KONTAKTUPPGIFTER

WI-Resors kontor (Obs aktuella öppettider mån, tis och tors kl 09.00-12.00) +46 (0)771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa, färdledare Bo Björnsäter tel  +46 (0)73 697 35 08

alt. om du inte får tag i färdledaren                            +46 (0)708 21 31 51

VANDRINGSTIPS

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är vår vandringsguide ansvarig för alla när vi är ute och vandrar. Go Active Travel värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:

Gruppen vandrar i samlad skara. Vissa guider kräver att gå först för att anpassa tempot på vandringen, så att det passar alla deltagare. Andra guider väljer att gå i mitten eller längst bak i gruppen, men alltid så att guiden har uppsikt. (Om man vill gå helt ensam är det OK och då gör man det på eget ansvar. Guiden kan ge tips på vandringsturer som passar.) När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidens instruktioner.

På vissa turer är det olämpligt att gå alltför många personer i en grupp. Därför kan det förkomma att vår guide begränsar gruppstorleken och ber någon att välja den andra vandringen med den mindre gruppen en viss dag.

 Vandringsguiden har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om man inte har den obligatoriska utrustningen, d v s vandringskängor och regnkläder (regnjacka och byxor) och om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga.

Vandringsprogram

I Borgafjäll finns fantastiska möjligheter till varierande vandring. Oftast går alla i gruppen samma vandring, men vi har två guider varav en med de som vill gå i långsammare takt och den andra med de som vill gå på lite snabbar och kanske längre. Det finns givetvis relativt lätta turer som passar alla att välja bland, men det mäktiga landskapet gör att den som gillar lite utmaning också kommer att trivas här.

Varje dag har vi med oss en matsäckslunch. Er guide kommer varje dag att välja en lämplig tur baserat på väder, vind och gruppens sammansättning.

Bra att känna till

För att undvika skador är det ett krav att alla deltagare skall ha vandringskängor som går upp över vristerna, med en styv och stabil sula som gör att man inte halkar eller blir lika trött i fötterna. När man går utför ”tajtar” man åt sina kängor lite extra, på så sätt minskas påfrestningen på tårna.

Vädret är s k ”fjällväder” dvs varierat. Regnigt, blåsigt, soligt, mulet under en och samma dag. Nedanför trädgränsen finns blöta myrar, det är torrare uppe på kalfjället.

Kläder enligt ”lager på lager-principen”, dvs underställ, fleecetröja, vind/regnjacka. Bra regnkläder och vandringskängor som går över fotknölarna (har man två par kan man med fördel ha på sig de ena paret och stoppa de andra i bagaget). Mössa och vantar behövs.
Det är inte kallt inne i skogen, så där behövs myggmedel. Det är gott om mygg. På kalfjället är det myggfritt om det blåser, vilket det brukar göra. 

Varje dag, vid lämpligt tillfälle, ges en detaljerad genomgång av nästa dags aktiviteter, antigen på bussen eller vid samlingen innan middag.

Mat och dryck

Bufféfrukost ingår alla dagar. Sju middagar exklusive dryck ingår.

Vi förbereder vår egen matsäck och tar med ut på vandringarna. Ta med termos om du önskar ta med kaffe.

Räkna med att ta med minst 1,5 till 2 liter vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.

Svamptema
Denna vecka har vi speciellt svamptema. Det innebär att någon eller några dagar kommer vi anpassa turerna för de som vill, så man hinner plocka svamp. Det kan vara bra att ha med sig en svampkniv och borste för att rensa när ni kommer tillbaka från vandringen.