Lech Vandringsresa 23-30/7 2021 – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa

Vandringsresa Lech 23-30/7

Nedan hittar du viktig information om din resa samt vandringsprogram. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med Swiss bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider och bokningsnummer. Dessa visas tillsammans med passet vid incheckningen. Incheckning görs i automater på utresan (gäller Stockholm/Arlanda Terminal 5) där boardingkort och bagagelappar printas ut. Väskor kan lämnas i särskild obemannad disk för bagageinlämning där du scannar bagagetaggen eller vid manuell incheckningsdisk med personal.

Vi rekommenderar att man checkar in minst 2,5-3 timmar innan avresan. Köerna kan i dessa tider vara längre än vanligt och incheckningen stänger 60 min innan avgång.

Swedavia vill att man bär munskydd i terminalen på Arlanda. Vi rekommenderar att man köper ett flertal munskydd på t ex apotek hemma innan ankomst till Arlanda, då det kommer att behövas både i alla terminaler och på flygplanet, samt på vissa platser i Italien.

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara telefon, medicin etc. som du behöver under dagen i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Förpackningar med vätskor ska läggas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

MAT OMBORD

På dessa flygningar finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord.

ANKOMST/TRANSFER

Efter landning följer du skyltarna till Baggage Claim för att komma till ankomsthallen dit bagaget kommer. Er reseledare möter upp efter att du har hämtat ut bagaget och passerat tullkontrollen, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active. 
Busstransfern till hotellet tar ca 2,5 timmar. 

COVIDBEVIS ELLER TEST

Ingen karantän krävs längre vid inresa till Österrike från Sverige. Vid inresa krävs intyg om vaccin, genomgången infektion/antikroppar eller ett negativt covid-test.

 • Vaccinerade personer: Ett 1-dos-vaccin godkänns tidigast 22 dagar efter vaccinering och högst i 9 månader.
  Ett 2-dos-vaccin är giltigt vid inresa antingen:
  - 22 dagar efter den första dosen. Detta är giltigt i högst 3 månader om en person bara fått första dosen.
  - eller om en person fått båda doser. Detta gäller upp till 9 månader från dess att första dosen erhållits.
 • Personer som tillfrisknat från covid-19: Krav på intyg om genomgången infektion de senaste 6 månaderna (som vid infektionstillfället bekräftats medels ett molekulärbiologiskt test, exv. PCR-test) eller ett intyg om antikroppar mot covid-19 som inte är äldre än 3 månader.
 • Negativt covid-test: Antingen ett PCR-test (inte äldre än 72 timmar) eller antigentest (inte äldre än 48 timmar). Om inget intyg kan visas upp vid inresa, måste ett covid-test göras i Österrike inom 24 timmar efter inresa.

Vilka dokument är godkända för inresa till Österrike?

Bevis på negativt test eller antikroppar kan vara ett läkarintyg eller ett officiellt testresultat på engelska eller tyska. Från och med den 1 juli gäller EU:s digitala vaccinbevis.

Om du inte kan visa upp något av dessa dokument måste du göra ett PCR- eller antigentest inom 24 timmar efter ankomst till Österrike.

Transit i Schweiz

Den 26 juni släppte Schweiz på reserestriktionerna och resenärer från Schengen behöver inte iaktta karantän, det är tillräckligt med vaccinering, antigentest (max 48 timmar gammalt) PCR-test (max 72 timmar gammalt) eller intyg på nyligen genomgången infektion. Även fullt vaccinerade personer från länder utanför Schengen får resa in i landet.

Detta formulär måste fyllas i före inresa i Schweiz:
https://swissplf.admin.ch/formular

Mer information om fullständiga regler för Schweiz:
https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

Här hämtar du ditt Covidbevis: https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Innehavare av EU:s digitala Covidbevis (EUDCC) får resa in i Österrike, på villkor att deras intyg innehåller antingen:

1) Bevis på slutförd vaccinationscykel sedan minst fjorton dagar (efter andra vaccineringsdosen, efter engångsdos för Johnson & Johnson eller för personer som återhämtat sig från Covid-19). Intygets giltighetstid är 270 dagar efter slutförd vaccinationscykel.
2) Bevis på negativt PCR-test eller antigent testresultat. Obs! antigen-testet är billigare än PRC-test och man får snabbare svar. Intygets giltighetstid 48 timmar efter testtillfället*. 

* I den första versionen av Covidbevis utfärdade i Sverige ingår enbart ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. E-hälsomyndigheten arbetar för att även ett certifikat på negativt covid‑19‑test ska ingå.

Då man beräknar att testresultat ska kunna visas i det digitala covidbeviset från mitten av juli är det oklart om det hinner vara klart innan den 23/7. Om det inte fungerar innan er avresa bör ni räkna med att ha pappersutskrift/reseintyg på ert negativa testresultat.

Mer info om inresa i Österrike på UDs hemsida

Mer info om inresa i Österrike från Österrikiska turistbyrån

Lokala restriktioner

Personer som befinner sig i Österrike uppmanas att följa händelseutvecklingen samt följa nyhetsrapportering och information från österrikiska myndigheter. Nedan sammanfattas några av de viktigaste restriktionerna som gäller i Österrike. Observera att fler restriktioner finns än vad som nämns nedan, samt att restriktionerna kan komma att ändras med kort varsel.

På hotell, restauranger och andra verksamheter krävs ett negativt corona-test, covidbevis eller intyg på antikroppar. Österrike är en av världens ledande länder när det gäller antalet utförda coronatester och även gäster kan testa sig gratis.​

Från och med den 1 juli 2021 lättar Österrikes regering på flera restriktioner. Det här gäller:

 • Gastronomi och evenemang behöver inte stänga tidigare och kapacitetsbegränsningar slopas.
 • Inte längre krav på minsta avstånd mellan grupper av gäster.
 • Inget krav på munskydd inom restaurangbranschen och hotellbranschen
 • Endast krav på enkelt mun-nässkydd (inte av typen FFP2) i offentliga transportmedel, museer och handel

Observera att denna information kan komma att ändras.

COVIDTEST TILL RABATTERAT PRIS

Om ni kommer att behöva uppvisa test vid inresa till Österrike (gäller i dagsläget alla som inte är fullvaccinerade), så erbjuds kunder hos SRF-anslutna researrangörer (där ingår Go Active Travel) ett reducerat pris på tester hos vår samarbetspartner Vaccina. För att få SRF-rabatt gäller att man kan visa upp sin bekräftelse med vår logga. 

Boka test med reseintyg för dig som reser med Go Active Travel (anslutna till SRF): https://reseintyg.vaccina.se/SRF/

Skulle det inte finnas en mottagning nära dig, eller lämplig bokningsbar tid hos Vaccina finns ett flertal andra aktörer som utfärdar test och reseintyg. Observera att priser skiljer sig en hel del, så det kan vara värt att jämföra.

​Obs att aktuellt passnummer (samma pass som du reser med) ska anges i reseintyget, så ta med passet vid provtagning.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum.

VALUTA

Valutan i Österrike är Euro. Vi rekommenderar att köpa ett ”startkapital” av valutan i förväg, exempelvis på flygplatsen innan avresan. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. 

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Obs! Som resenär gäller det alltid att se över sitt reseskydd innan avresa och ta med sig försäkringskassans kort för sjukvård inom EU samt de reseförsäkringar man har. Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig ett Europeiskt Sjukförsäkringskort som visar att man är försäkrad i Sverige. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). Vi rekommenderar att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

BOENDE

Hotel Sonnenburg
Adress: Oberlech 55, 6764 Lech, Österrike
Telefon: +43 5583 2147

KONTAKTUPPGIFTER

WI-Resors kontor (mån & tors 09.30-12.00)
+46 (0)771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa färdledare Merit Gabriel +46 70797 30 91 
Får ni inte tag på färdledaren, ring i akuta ärenden +46 (0)708 21 31 51

VANDRINGSTIPS

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är våra vandringsguider ansvariga för alla när vi är ute och vandrar. WI-Resor värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:

Gruppen vandrar i samlad skara, men vi försöker samtidigt hålla lagom avstånd till varandra i dessa Coronatider.  När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidernas instruktioner.

Färdledaren har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga eller för gruppen.

Vandringsprogram

Lech är ett resmål vi ofta rekommenderar om man aldrig har vandrat tidigare, mycket tack vare att det finns en fantastisk fin infrastruktur för vandrare med både kabinbanor, liftar och speciella vandringsbussar. Men det finns även mer utmanande vandringar för den som önskar! Vi har alltså möjlighet att göra oändligt många kombinationer under vår vecka tillsammans. Vill man göra några enklare turer på egen hand går det också bra.

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi erbjuder två guidade vandringar varje dag utom en dag som är vilodag. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand.

En anledning till att Lech har blivit så populärt även på somrarna är att byn verkligen har satsat på vandringsturister. De har bla specifika vandringsbussar som hämtar upp vandrare vid samlingsplatser utmed de många markerade vandringslederna.

Utöver Go Actives guidade vandringar erbjuder turistbyrån s.k. temavandringar med bl a lokal historia, geologi och alpernas flora som teman. Dessa bokas på plats. Med aktivitetskortet har du fri tillgång till skogspoolen, som är vackert belägen i skogen ca 15 minuters promenad från hotellet. Här spenderar man gärna några timmar på den vandringsfria dagen.

Några smakprov på vandringar:

Körbersee

Vandringen börjar i Oberlech på 1 800 meters höjd där även vårt hotell är beläget. Turen till Körbersjön är en något enklare vandring och väldigt vacker då vi vandrar i Auenfelderdalen på praktfulla alpängar. Här har du möjlighet att botanisera i den rika alpfloran som möter oss på sluttningarna. I slutet av dalen ligger Körbersee, där du kan avsmaka en ”apfelstrudel” på solterrassen. Efter pausen fortsätter vi vår vandring via Sonnenkopf ner till Hochtannbergpass.

Ravensbürger hütte

Vi tar oss uppåt i den vackra Stierlochdalen som varierar i branta och plana partier innan vi kommer fram till Stierlochjoch, varifrån vi har en enastående utsikt över Spullersjön. Inte långt därifrån ligger Ravensburger Hütte där vi tar en lunchpaus. Därefter vandrar vi runt Spullersjön där vi har en oslagbar panoramautsikt över Klosterdalen.

 

Bürstegg

Dagens vandring går över blomstrande alpängar i varierande kuperad terräng tills vi kommer fram till den lilla charmiga byn Bürstegg. I denna by bodde det så kallade Walserfolket, som för 600–700 år sedan brukade jorden och bedrev boskapsskötsel i bergen. Det äldsta huset i den lilla byn är från 1495. Vi fortsätter sedan vidare ner till Boden Alp (1 570 meter över havet), varifrån vandringsbussen tar oss tillbaka till Lech.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Bra att känna till om vandringsveckan

Färdledaren kommer att gå igenom nästa dags vandring och program dagen innan. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Utrustningslista:
Vandringskängor med räfflad sula och som går upp över fotknölarna.
Regnkläder
Extra tröja (att byta med)
Vattenflaska (minst 1 liter)
Sittunderlag

Rekommenderas:
Vandringsstavar. Underlättar vandringen speciellt vid upp och nedstigningar, då underlaget bitvis är ojämnt.

Räkna med minst 1,5 till 2 liters vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.