Riva del Sole Viklund 30/9-7/10 2023 – Go Active Travel

Välkommen på resa med Go Active Travel!

Riva del Sole Vandringsresa 30/9-7/10 2023

Nedan hittar du viktig information om din resa samt program. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina minnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med SAS bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider, sittplats och bokningsnummer. Checka in online eller i automat på flygplatsen. För att checka in online (kan göras från 30 timmar innan avresa): https://www.sas.se/reseinfo/incheckning-ombordstigning/

(Denna text på er biljett kan ni bortse från, det är något vi tar hand om: Please ticket before xxx, overdue will cancel ....)

Vi rekommenderar att man är på flygplatsen minst 2 timmar innan avresan. Flyget avgår från Terminal 5 på Arlanda.
Läs gärna Swedavias tips för hur man gör incheckningen så smidig som möjligt: https://www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa/

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara allt du behöver under dagen i handbagaget, t ex mediciner. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

Obs packa allt ni behöver för ca ett dygn, inklusive vandringskläder, i handbagaget, ifall ert incheckade bagage mot förmodan skulle bli försenat. Vandringskängorna har man med fördel på sig när man reser.

MAT OMBORD

På dessa flygningar finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord. Om man vill förbeställa mat på flyget går det att göra från ca 1 vecka innan resp resdatum och fram till 18 timmar före avresa. Ni bokar och betalar detta med kort på SAS hemsida: https://www.sas.se/reseinfo/ombord/mat-dryck/

ANKOMST/TRANSFER

Bussresan från flygplatsen till Riva del Sole tar ca 2,5 timmar.

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travels kontor +46 (0)771143030
JOURTELEFON, akuta ärenden i samband med avresa (om du inte får tag på Anneli Viklund): +46 (0)724470034

RESEFÖRSÄKRING & EU-KORT

Om man behöver uppsöka sjukvård ska man ha med sig EU-kortet som kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). 
Vi rekommenderar också att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis (för sin privata reseförsäkring) samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

Skulle du bli sjuk under resan så är det viktigt att du har en fullgod försäkring som täcker t.ex. sjukvård och hemtransport. Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på exakt vad som ingår i din försäkring. Se över ditt skydd innan avresan.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum. Nationellt ID-kort (utfärdat av Polismyndigheten) fungerar också för dig som är medborgare i ett EU-land. Observera att körkort eller vanliga id-kort/bankkort inte är godkända resehandlingar. 

VALUTA

Valutan i Italien är Euro. Vi rekommenderar att ta ut ett ”startkapital” av kontanter i Euro i förväg. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. Uttagsautomat finns på anläggningen.

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

BOENDE

Riva del Sole Resort & SPA
Adress: Loc. Riva del Sole, Castiglione della Pescaia GR, Italien
Telefon: +39 0564 928111
www.rivadelsole.it

MÅLTIDER

6 middagar ingår, varav 5 på hotellet och 1 på restaurang i byn.
2 luncher ingår. 
Dryck betalar man själv, på hotellets restaurang kan man skriva upp sin måltidsdryck på rumsnotan. 

HOTELLETS FACILITETER

Inträde till hotellets wellness-område samt pool ingår. Privata strandbäddar och parasol ingår på hotellets strand. Mer information ges vid incheckning. Ett flertal olika barer och restauranger finns i hotellområdena. Det finns även bankomat, apotek, kiosk och mataffär.

Preliminärt program

Dag 1

19:50 Ankomst till Roms flygplats och transfer direkt till hotellet, lite drygt 2 timmar beroende på trafiken.  

Ankomst och incheckning på Riva del Sole. Som vanligt för Italien, kommer hotellet behöva samla in passen för incheckning. Du får tillbaka passet morgonen därpå.

Dag 2 Vandring i klassiskt toskanskt landskap

09:45 Samling utanför receptionen för färd med privatbuss till Buriano.

Idag vandrar vi bland olivlundar i en klassisk toskansk miljö. Vi startar veckan med en lättare tur där alla går tillsammans.

Matsäck behövs och du kan handla det du vill äta till lunch på Riva del Soles deli. Där finns också mineralvatten att köpa om du inte vill dricka kranvattnet.

Efter ungefär en mils vandring blir vi upphämtade av vår buss och får skjuts tillbaka till hotellet. Nu finns det tid för avslappning samt pool- eller strandhäng.

19:00 Välkomstdrink serveras vid strandbaren.

19:30 Middag på hotellets La Palma-restaurang.

Dag 3 Vandring till Castiglione della Pescaia

08:30 Samling utanför receptionen för vandring direkt från hotellet.

Idag utforskar vi naturområdet bakom hotellet och följer ett nätverk av stigar hela vägen till byn Castiglione. Terrängen är vildare och det blir större höjdskillnader än igår. Vi kommer belönas med en vacker utsikt över kusten och vid klart väder ser man öarna som tillhör Arcipelago Toscano. 

Väl framme i byn äter vi en gemensam lunch på restaurang (ingår).

Efter lunch kan man promenera de 2 km tillbaka till hotellet eller åka med lokalbuss.

19:30 Middag på hotellets La Palma-restaurang.

Dag 4 Cykelutflykt till Diaccia Botrona-lagunen

09:00 Efter frukost hämtar vi ut våra cyklar från uthyrningen mitt emot resortens entré. Hjälmar får vi också låna.

09:30 Samling med cykelguiden. När alla är redo och känner sig bekväma med sina cyklar rullar vi iväg till lagunen en bit ner längs kusten. Redan efter 5 km kommer vi till lagunens besökcentrum där vi ställer våra cyklar. Härifrån tar vi en kort båttur ute i lagunen tillsammans med en ornitolog. Med lite tur får vi beskåda flera olika intressanta fågelarter. Bara halva gruppen får plats i båten så vi får turas om. Medan man väntar kan man besöka Det Röda Huset - museet som förklarar mer om lagunens intressanta historia - eller passa på att gå ut på fågelskådningsbryggan. Efter besöket cyklar vi vidare i riktning mot Marina di Grosseto med vår guide. Det är upp till var och en hur mycket man vill cykla, guiden förklarar de olika valmöjligheterna. Är man, till exempel, nöjd redan efter lagunen är det bara att cykla tillbaka till Riva del Sole. 

Det är bra att ha matsäck med sig idag. Alternativ kan man beställa en panino eller liknande när man kommer till Marina di Grosseto. 

19:30 Middag på hotellets La Palma-restaurang.

 

Dag 5 Vandring Cala Violina

09:00 Samling utanför receptionen för färd med privatbuss till Cala Violina. 

Strax norr om Riva del Sole, i nästa vik, ligger ett mycket vackert naturområde med fina stigar och olika vandringsmöjligheter. Guiden presentera lämpliga turer som passar våra grupper.

Matsäck behövs idag.

19:30 Middag på hotellets La Palma-restaurang.

Dag 6 Vilodag och utflykt till Grosseto

09:30 Samling utanför receptionen för färd med privatbuss till staden Grosseto. 

Grosseto är provinsens huvudstad och är väl värd ett besök, särskilt på en torsdag då det är marknadsdag. Du har kanske inte hört talas om Grosseto, det tillhör definitivt inte listan över Italiens mest kända turistmål men fördelen är att man istället får en mycket genuin upplevelse här, utan turistfällor!  

Bussen släpper av oss i närheten av stadskärnan och sedan kan man på egen hand, fram till 14:30, utforska marknaden utanför de medeltida stadsmurarna samt den gamla delen av staden med vackra gränder och piazzor som ligger innanför muren. Passa på att äta lunch på någon mysiga trattoria eller uteservering innan du tar dig tillbaka till platsen där bussen hämtar upp oss.

Ikväll äter vi middag på en restaurang i byn Castiglione (ingår). Man kan antingen välja att promenera in till byn eller så kan man åka med lokalbuss med avgång 18:19. Tillbaka till hotellet kan man välja att åka taxi eller promenera.

Dag 7 Maremma Nationalpark

09:00 Vår privatbuss kör oss ca 3 mil till Maremma Nationalpark. Idag upplever vi kanske den mest orörda och vackra naturen i hela Toscana. Det finns olika vandringsleder här och våra guider väljer turerna som bäst passar oss. Picknicklunch ingår idag.

19:30 Avskedsmiddag på hotellets La Palma-restaurang.

Dag 8 

06:00 Buss mot flygplatsen.

UTRUSTNING


- Vandringskängor eller skor med räfflad sula 
- Regnkläder 
- Vattenflaska (minst 1,5 liter)
- Vandringsstavar 
- Sittunderlag
- Solkräm, solglasögon och solhatt
- Regnskydd för ryggsäcken
- Mössa och vantar (för eventuellt kyliga morgnar)

Räkna med minst 1,5 till 2 liters vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.

Vädret i området är typiskt för årstiden vid Medelhavskusten. Oftast soligt men regnskurar kan förekomma. Det kan kännas kyligt på morgonen och kvällen. Samtidigt, vid klart väder, värmer solen ordentligt. Lager på lager gäller här.