Singelresor till Amalfikusten | Go Active Travel

Amalfikusten Italien Vandringsresa Amalfikusten - ett klassiskt drömresmål

Amalfikusten bjuder på havsnära vandring i ett dramatiskt landskap, genom citronlundar, där de små byarna klättrar längs klippväggarna. Området som ligger i sydvästra Italien, mellan Sorrento och Salerno, betraktas av många som Italiens vackraste kustremsa. I detta dramatiska landskap av azurblått hav, branta sluttningar och klippor, ligger en rad sevärda platser. Under vår vecka hinner vi besöka ställen som Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri. Konstnärer och livsnjutare har återvänt hit i sekler och den dramatiska kusten erbjuder den aktive både naturskön och spektakulär vandring. Citronträd kantar ofta vägarna och hela Sorrentohalvön har en rik flora med olika orkidéarter och örter. Vi bor på fyrstjärniga Hotel Corallo med vacker utsikt över Vesuvius och med promenadavstånd från trevliga centrum av Sorrento. Klimatet på våren är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt. Man kan lätt förstå att denna magiska plats är med på Unescos världsarvslista. Denna vandringsvecka kombinerar kultur med natur på ett utmärkt sätt. Det bästa av två världar!

Läs mer om våra singelresor

 

Amalfikustens bästa

 • Capri med Anacapri
 • Vandring på Vesuvius
 • Besök i Pompeji
 • Hotellets läge
 • Utsikten från Gudarnas stig

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras 2022. Vanlig avgång (ej singel) planeras vår + höst 2021, läs mer här: Vandringsresa Amalfikusten.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfern från Roms flygplats till hotellet tar cirka 4- 4 1/2 timmar. Det tillkommer stopp för rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan 

 • Flyg Arlanda-Rom tur och retur
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En lunch på lokal restaurang exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets pool 
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Inträde till Pompeji och Vesuvius
 • Båttur till Capri
 • En vandringskarta per bokning
 • Transporter till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 942 kg CO2e/pers = 122 kr)

Övrigt

 • Tillägg dubbelrum för eget bruk  3 300 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Corallo

  Strax utanför Sorrento, på den bedårande kusten söder om Neapel, med havet som närmsta granne, ligger Hotel Corallo. Byggnaden har fungerat som hotell ända sedan 1910 och har under åren välkomnat konstnärer och författare som tagit inspiration från området. Staden där hotellet är beläget heter Sant’Agnello och ligger cirka två kilometer från centrala Sorrento som kan nås till fots, med taxi eller kollektivtrafik. Hotellet vilar på en klippkant, och från den stora terrassen och utomhuspoolen har man en närmast oändlig utsikt över den storslagna Neapelbukten och dess dramatiska kustlinje.En spektakulär infinitypool, med en inbyggd jacuzzidel, och havet som kuliss står till gästernas förfogande.

   Annars kan man välja den lilla stranden strax nedanför hotellet och här kan man (mot entréavgift) njuta av ett svalkade dopp i Medelhavets klara vatten.

  Rummen på Hotel Corallo är ljusa och trevliga, inredda i lite olika färger och teman. Några av rummen har balkong. Lobbyn och den inglasade terrassen blir en vilsam mötesplats, med en utsikt som är en sann njutning för själen, speciellt trevligt i solnedgången. Restaurangen erbjuder både inhemska och internationella rätter, och med risk att bli tjatiga måste vi få nämna den storslagna utsikten från matsalen och den intilliggande terrassen.

Vandringsprogram

Kännetecknande för detta resmål är havsnära vandringar med fantastiska vyer över Amalfikusten, Neapelbukten och Capri. Vi får även uppleva vulkanvandring runt Vesuvius rykande krater. Det är i första hand en vandringsresa, men med flera kulturella inslag. Vandringarna passar de flesta, men vissa partier kan upplevas något tuffare då terrängen är kuperad som mest med en höjdskillnad på 400 höjdmeter. Ibland är det brant i form av trappor både upp och ner. Observera att den lättare nivån är en variant av nedanstående vandringar då det för det mesta inte finns en helt egen vandring för den lättare nivån. Hela gruppen startar tillsammans men sedan går man oftast i olika tempon i två grupper och lite olika sträckor. Under en av vandringsdagarna ingår en  välsmakande lunch med lokala produkter på restaurang och andra dagar äter man av egen medhavd picknick. Klimatet på våren är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1

Ankomst Rom transfer till hotell Sorrento 

Dag 2 Sirenuse trail

Med buss åker vi upp till Sant’Agata sui due golfi där vandringen startar. Leden går mestadels på lättgångna stigar med kullersten och på mindre vägar. Vi passerar flera oliv- och citrusodlingar innan vi kommer ut på en högre brant med en stigning på ca 100 meter. Därefter går vi igenom en vacker pinjeskog. Leden vi går på ligger ovanför Amalfikusten och bjuder på en fantastisk utsikt. Vi kan se kuststräckan hela vägen mellan Punta Campanella och Praiano. Vi njuter en stund av den enastående utsikten innan vi följer stigen ner till vägen där bussen väntar.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 4 timmar. Höjdvariation: Stigning: 100 + 135 meter. Utför 150 meter. Högsta punkt: 524 möh.


Dag 3 Punta Campanella

Den här turen för oss ut till Sorrentohalvöns västligaste spets Punta Campanella. Kusten kallas också La Costa Divina, den “gudomliga kusten”. för den är både vild och vacker. Vi kommer dit genom en vandring där vi passerar små citrus- och olivodlingar. Från Punta Campanella går vi längs en slingrande stig med en stigning på 430 m. upp till Monte San Constanzo. där vi möter en betagande utsikt. Väster ut ser vi Capri och åt öster har vi Amalfikusten i blickfånget.  Vi avslutar denna dag med en kort vandring genom små idylliska byar.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 5½ timme Höjdvariation: Stigning 430 meter, utför 200 meter. Högsta punkt: Monte S. Constanzo 486 möh.

Dag 4 Vesuvius och Pompeji

Vår tur startar i nationalparken som omgärdar den kända vulkanen Vesuvius och vi fortsätter vår vandring upp på kratern, på lite mer steniga stigar under det att vår vulkanguide berättar om Vesuvius historia. På eftermiddagen får vi sedan en rundvandring med guide i Pompeji, där vi får inblick i hur människor levde innan det förödande utbrottet 79 e Kr. Vesuvius.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 2½ timme. Höjdvariation: Stigning 281 meter, utför 330 meter. Högsta punkt: Vesuvius topp 1.281 möh.

Dag 5 Vilodag

Vilodag Vandringsfri dag på egen hand (ingen middag ingår)

Dag 6 Capri

Capri Man bör inte åka hem utan att ha sett ön Capris mytomspunna skönhet och intagande natur. Vi tar oss dit med båt och njuter av den svalkande båtresan under det att vi beundrar Amalfikusten från havssidan. Denna kalkstensö är ganska liten men erbjuder ett milt klimat och dramatisk natur. Förutom en svindlande vacker vandring från Monte Solaro, där vi har en hänförande utsikt över ön, så finns det möjlighet att besöka läkaren och författaren Axel Munthes sommarresidens Villa San Michele. Residenset ligger på en klippa med vid havsutsikt i Anacapri och väl värt ett besök.

Svårighetsgrad: Lätt. Vandringstid cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning: 320 meter, utför 280 meter. Högsta punkt: Monte Solaro 587 möh.

Dag 7 Gudarnas stig "Sentiero degli dei"

Denna vandring är en av veckans höjdpunkter. På vår vandring längs gudarnas vandringsstig är det inte svårt att hänföras av den gudomliga utsikten och denna vandring är en av höjdpunkterna under veckan. Vi startar i Bomerano och vandrar längs slingrande stigar 500 meter över havet, samtidigt som vi beundrar den dramatiska kustlinjen med frodig medelhavsvegetation och det intensivt blå havet. Vandringen avslutas med de branta trapporna ned mot konstnärsstaden Positano, vars pastellmålade hus klänger längs bergssluttningarna ned mot det glittrande havet. Här levde man förr av fiske och citronodling, men numera är byn ett exklusivt tillhåll för turister.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning 40 meter, utför 633 möh.

Dag 8

Avresa mitt på dagen från Sorrento till flyglpatsen i Rom.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio

  Vi vandrar i gränslandet mellan Dolomiterna och klassiska Alperna. På denna singelresa, för dig som reser ensam, bor vi i legendariska Madonna di Campiglio på ett fyrstjärnigt hotell. Vandringarna går i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och vi njuter av blommande alpflora. 

  Kommande resa
 • ItalienSingelresa Umbrien

  Drömresan för dig som reser "solo", och uppskattar kultur, historia, mat, vin och vackra vyer. Med oss får du uppleva några av de vackraste platserna och mest idylliska byarna till fots, bo högklassigt och njuta av genuina delikatesser i "Italiens gröna hjärta" .

  8 dagar från 15 950 SEK
 • Italien Amalfikusten

  Följ med på en oförglömlig vandringsresa till vykortsvackra Amalfikusten. Med vårt fyrstjärniga Sorrento-hotell som utgångspunkt gör vi dagsvandringar i den dramatiska kustlinjens kuperade terräng. Under veckan hinner vi besöka Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri.

  8 dagar från 17 750 SEK