Vandringsresor till Cortina d'Ampezzo | Go Active Travel

Cortina d’Ampezzo Italien Vandring i Alpernas mest spektakulära landskap

Cortina d'Ampezzo i östra Dolomiterna är välkänt som en av världens mest klassiska skidorter. Men det är under sommaren som Ampezzodalen visar sig från sin vackraste sida. Klassiska vandringar såsom Drei Zinnen, Tofanekedjan och Croda da Lago är med i programmet, men vi vandrar även i några mindre kända områden. Turerna går ofta högt upp och vår möda belönas med hisnande vyer över de rosaskimrande topparna och koboltblåa sjöarna. Dalen som först tillhörde Venedig och sedan Österrike, innan den togs över av det enade Italien, har också en fascinerande historia och rika traditioner. Vi har valt att bo på det familjedrivna spa-hotellet Parkhotel Ladinia i byn San Vito, vilket innebär en mer avslappnad atmosfär än i dalens huvudort, jetsetarnas Cortina.

Cortina d’Ampezzos bästa

 • Vandring runt Drei Zinnen
 • Lunch med utsikt över de mäktiga Dolomiterna
 • Park Hotel Ladinias rofyllda läge

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till sommaren 2022.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Venedig till hotellet cirka 2 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active Travel inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Direktflyg Arlanda – Venedig tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i ‘Comfort’ dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sex flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets spa, pool och relaxavdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • En vandringskarta per bokning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 0 kr (OBS något lägre standard på enkelrum, se hotellets hemsida ‘Standard single room’)
 • Tillägg dubbelrum för eget bruk 2 900 kr

Boende

 • Park Hotel Ladinia

  Fyrstjärniga Park Hotel Ladinia har stora gemensamma utrymmen både ute och inne samt en modern spa-avdelning med pool och sauna. Middagarna som serveras i hotellets restaurang innehåller både italienska specialiteter och mat med mer internationell karaktär.

  Alla rum har vyer över två imponerande dolomittoppar och hela atmosfären andas lugn och avkoppling efter magiska dagar i bergen.

Vandringsprogram

Under veckan vandrar vi i vad många anser som det mest spektakulära landskapet i hela alpkedjan. Det innebär vandring som oftast går på hög höjd och bitvis är konditionskrävande med stora höjdskillnader. Terrängen är blandad och består av stigar, rullgrus och klippblock. Vi anser att dessa vandringar håller medel till svår nivå. Erfarna vandrare kommer att trivas här men även de som vill pröva en lite mer utmanande vandringsvecka, kan med fördel välja denna resa.

Tack vare Ampezzodalens enastående geografi och geologi, erbjuder Cortina en stor variation av vandringar. Området har ett varmt och milt klimat under sommarmånaderna men som alltid när man vandrar i alperna måste man vara beredd på snabba väderförändringar. Om gruppen består av fler än 15 deltagare erbjuder våra guider vandringar i två olika svårighetsgrader (undantag första vandringsdagen). Den lättare gruppen vandrar i ett mjukare tempo och begränsar sig till bestigningar på ca. 500 höjdmeter. Den svårare varianten är alltid lite längre, kanske lite brantare och bestiger ibland närmare ett tusen meter under vissa dagar. Underlaget varierar från mjuk alpäng och skog till klippblock, stenar och grus, med vissa partier som kan upplevas som lite tuffare. Oavsett vilken grupp man väljer för dagen måste man vara beredd på konditionskrävande vandring i bergsmiljö. Vi anser att dessa vandringar håller medel till svår nivå. För att kunna erbjuda så vackra och intressanta vandringar som möjligt har vi valt att vandra över ett ganska stort område och därav kommer vi att åka mellan 30 minuter och en timma med privatbuss de flesta av dagarna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar

Drei Zinnen

”De tre topparna” är en av Alpernas mest kända vykortsbilder. Dagens vandring, med stigning över två lättare bergspass, är en bra introduktion till området och den höga höjden. Vi rundar båda bergets södra och norra sidor på en förhållandevis lätt och jämn vandringsled, Alta Via delle Dolomiti. Längs vägen finns det möjlighet att pausa vid en av flera bergshyttor, så kallade rifugi. Härifrån har vi en mäktig panoramvy över Drei Zinnen när vi dricker vår capuccino och detta ger mersmak för resten av veckan.

 

Croda da Lago

Idag utlovas magnifika utsikter och vandring i ett mäktigt landskap. Vi börjar vandringen vid Passo Giau, 2 236 meter över havet, cirka 30 minuters bussresa från hotellet. Härifrån bestiger vi bergspasset som ligger ett par hundra meter högre upp för att sedan följa kanten av Croda da Lago berget. Halvvägs runt passerar vi en mindre alpsjö. Efter lunch fortsätter vår vandring ner till Cortina genom en rofylld lärkskog. De som väljer en mer utmanande vandring denna dag tar en annan väg efter passet som leder hela vägen tillbaka till San Vito di Cadore, en tur på nästan två mil.

Sorapissjön

Vi tar kabinban upp till Faloriaomassivet direkt ovanför byn Cortina d’Ampezzo. För att nå Sorapissjön, en av Ampezzodalens främsta sevärdheter, måste man ta sig över två pass av lite tuffare nivå. Från dagens högsta punkt på 2 400 meter över havet, följer vi en smal stig nedför till lunchstället Rifugio Vandelli. Här är det skönt att pausa en stund vid det turkosblå vattnet. Trötta men nöjda fortsätter vi vidare på en enklare vandringsled mot Passo Tre Croci, där bussen väntar för att ta oss tillbaka till hotellet.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer (undantag första vandringsdagen) och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Val Gardena

  Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

  8 dagar från 18 650 SEK
 • Italien Aostadalen

  Aostadalen är en av våra spännande nyheter för i år! Här vandrar vi med Matterhorns siluett i kulissen, och man kan välja mellan två olika vandringsnivåer varje dag. Mysigt och avslappnat boende på vårt svenskägda hotell Millefiori i charmiga byn Valtournenche. 

  8 dagar från 10 450 SEK
 • Italien Madonna di Campiglio

  Upplev en storslagen vandringsresa gränslandet Dolomiterna och klassiska Alperna. Vi bor fyrstjärnigt och vandrar i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och blommande alpflora. Säkra din plats på denna mycket uppskattade vandringsresa!

  8 dagar från 15 990 SEK