Cykelresor till Gardasjön | Go Active Travel

Gardasjön Italien Klassiska Gardasjön på två hjul

Italiens största sjö är ett klassiskt resmål. De höga skyddande bergen och den stora mängden vatten har skapat ett behagligt klimat där turismen blomstrar. Under denna cykelresa får vi lära känna en del av området runt sydöstra Gardasjön, som också har flera kända vindistrikt som Franciacorta, berömt för sitt mousserande vin. Vi cyklar bland vinkullarna, längs sjöar och floder samt besöker den mindre kända Iseosjön. Vi hinner också med att provsmaka både traktens viner och delikatesser.

Gardasjöns bästa

 • Båttur på Gardasjön
 • Cykling bland vingårdarna Franciacorta med vinprovning
 • Hotel Le Ali del Frassino sjöläge
 • Den lilla staden Sirmione vid Gardasjön
 • Cykling på ön Monte Isola
 • Picknick vid floden Mincio

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras 2021.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Restid för transfer Malpensas flygplats till hotellet  tar ca 2-2,5 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell (ej lake view)
 • Frukostbuffé
 • Fem trerättersmiddagar exklusive dryck
 • En picknicklunch
 • Två vinprovningar
 • Fri tillgång till relaxavdelning och utomhuspool
 • Fyra dagar cykling med guide
 • Transport till och från cykling
 • Cykelhyra inklusive hjälm
 • Båttur Gardasjön & Iseosjön
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 2 250 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Lake view på förfrågan (mot tillägg)

Boende

 • Hotel Le Ali del Frassino

  Fyrstjärniga Hotel Le Ali del Frassino ligger vackert beläget vid en sjö i utkanten av Peschiera del Garda och har ett perfekt läge för våra cykelturer. Här hittar du såväl en utomhuspool som ett mindre spa- center. Hotellet genomsyras av en varm atmosfär och rummen är fördelade på flera olika byggnader. 

  Alla rum har olika karaktär och är modernt inredda, ofta i lite rustik stil. Restaurangens panoramafönster bjuder på en vacker vy över sjön och bergen, när vi intar våra måltider.

Om cyklingen

Cyklingen är av lätt eller medelkaraktär och går mestadels på plattare underlag. Vissa av dagarna blir det lite mer kuperat med något enstaka backigt parti. Underlaget är grus eller asfalt och alltifrån cykelvägar, strandpromenader till mindre vägar med viss trafik. Längden varierar från ungefär 30 till 50 kilometer per dag.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst till Hotel Le Ali Del Frassino


Dag 2 Gardasjön med cykel & båt

Att uppleva Gardasjön från vattnet är nästan ett måste, så en dag tar vi båten en kortare sträcka från hamnen i Peschiera och kliver av i Bardolino. Om vi hinner, tar vi en kortare kaffepaus i Bardolino eller i den pittoreska byn Garda med sina medeltida gränder, rik på kulturhistoria, mysiga kafeér, innan vi cyklar vidare. Cykelturen går sedan uppe på höjden ovan byarna Garda och Bardolino. Bardolino är också ett känt vindistrikt, berömt för sina viner. Cyklingen går längs kammen, genom böljande vinfält och vi gör stopp i den lilla termala byn Cola´di Lazise för lunch. Efter vårt stopp styr vi söderut, långsamt planar moränkullarna ut och vi kommer tillbaka till vårt hotell.

Dagsetapp: cirka 43 km

Vägunderlag: grusväg + asfalt – plant, omväxlande lite kulligt med en brantare backe.

Trafik: På vissa vägar viss trafik.

Sevärdheter: Vyer från vattnet. Det vackra landskapet med sina fantastiska vyer av Gardasjön och de kringliggande bergen. Mysiga små byar med kaféer, restauranger och småaffärer.

Dag 3 Längs floden Mincio till Mantova

Sträckan Peschiera del Garda till Mantova är den mest kända och mest besökta cykelleden i Veneto, tack vare de många vackra platser man passerar. De asfalterade cykelvägarna är plana och väl skyltade.
Vi lämnar staden och följer floden Mincio med sina vackra jordbrukslandskap och vinfält. Vi tar ett kaffestopp i Borghetto, en charmig liten by vid floden, känd för sin gamla vattenkvarn. Längs den sista delsträckan börjar de odlade fälten ge vika för mer bebyggelse. Här vidgar sig floden och övergår i ett flertal sjöar och strax når vi resans mål, världsarvsstaden Mantova, av många ansedd som en bortglömd renässanspärla. Staden är bland annat känd för sitt praktfulla hertigpalats. Efter 46 kilometer och kanske något drickbart är det skönt att sätta sig på bussen tillbaka till hotellet och sedan koppla av i spa-avdelningen.

Dagsetapp: cirka 46 km

Vägunderlag: grusväg + asfalt – mestadels plant.

Trafik: cykelväg samt trafikerad väg nära Mantova

Sevärdheter: Borghetto, floden Mincio, Palazzo Ducale och Piazza Sordello i Mantova.

 

Sevärdheter: Vinområdet Franciacorta – historiska byarna på ön Iseo.

Dag 4 Franciacorta & Lago Iseo (Iseosjön)

På morgonen åker vi buss till Iseosjön och tar båten över från byn Iseo till ön Monte Isola beläget på Iseosjön. Här cyklar de som vill runt denna lilla ö och här har man hela tiden en vacker utsikt över sjön. Här intar vi sedan lunch på egen hand, innan vi tar båten tillbaka till Iseo. På eftermiddagen är det dags att upptäcka Francaicortaområdet, berömt för sitt mousserande vita vin. Franciacorta-vinet är föregångare till Frankrikes mousserande vin Dom Perignon i Champagne. Dvs det blev experimenterat mousserande vin i Franciacorta 150 år tidigare. Vi cyklar i lugnt tempo längs en del av “Strada del Franciacorta” och avslutar dagen med en vinprovning av områdets typiska viner.

Dagsetapp: cirka 33 km

Vägunderlag: grusväg + asfalt, mestadels plant men kulligt/backigt den första delen på ön Monte Isola.

Trafik: Ön är stängd för biltrafik. Cykelvägar samt småvägar med viss trafik i Franciacorta.

Dag 5 Historisk rundtur bland kullarna runt San Martino & Sirmione

Vi startar från hotellet och tar oss till de gröna omgivningarna av halvön Sirmione och södra delen av Gardasjön, rika på fält och vingårdar. Vi når snart den historiska delen av San Martino della Battaglia där ett historiskt slag utkämpades för Italiens frihet på 1800-talet mot österrikarna. Vi besöker San Martinos torn där man har en vacker utsikt över omgivningarna. Tornet är dedikerat till Vittorio Emanuele II, som var den siste kungen av Sardiniens kungadöme och blev ( med hopslagningen av de då intagna italienska territorien – 1861) den förste kungen av det italienska kungadömet. Inuti tornet finner man olika fresker som beskriver denna kända strid.

Vi lämnar San Martino området och cyklar mot Sirmione,som ligger ute på en halvö vid södra delen av Gardasjön. Sirmione är kännt för de vackra vyerna över Gardasjön, sina varma källor och de arkeologiska utgrävningarna Grotto di Catullo längst ut på udden. Grotte di Catullo dvs den romerska villan – kallas Grotte beroende på att utgrävningarna gjorde den till skepnad likt grottor. De tillhörde den rika familjen Catullo, dit Julius Cesar ofta kom på besök och sonen i familjen var den berömde poeten Valerio Catullo. Sirmiones historiska centrum är mycket trevligt och rustikt med smala gator, gränder och små mysiga torg. Vi avslutar dagen med ett vingårdsbesök nära vårt hotell. Där får vi provsmaka några typiska viner och lite lokala produkter.

Dagsetapp: cirka 32 km

Vägunderlag: Grusväg + asfalt – lite kulligt men enkel cykling.

Trafik: Mindre vägar med viss trafik

Sevärdheter: San Martinos torn, slottet i Sirmione, grottorna i Catullo, (arkelogiska utgrävningar på halvöns udde).

Dag 6 Hemresa

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Costa Brava

  Costa Brava och dess landsbygd erbjuder ett lantligt och vackert landskap för cykling. Vi cyklar genom medeltidsbyar och upplever den lokal kulturen. Perfekt för dig som vill kombinerar en aktiv semester i lagom tempo med inslag av kultur och gastronomi. 

  6 dagar från 16 350 SEK
 • Tyskland Moseldalen

  Under denna mycket uppskattade weekendresa kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturerna med en dos av kultur och historia. Vi bor charmigt och centralt på ett legendariskt hotell med anor från 1600-talet.

  4 dagar från 11 350 SEK
 • Österrike Kitzbühel

  Det här är cykelresan för dig som vill uppleva Tyrolens sagolikt vackra alplandskap på ett behagligt sätt. Ett äventyr på två hjul där vi njuter av charmiga byar, mat, dryck och möten med människor. Följ med!

  8 dagar från 18 350 SEK