Träningsresa till Toscana | Go Active Travel

Toscana Italien Träningsresa till omtyckta Riva del Sole

I samarbete med Health Competence.

Följ med till härliga Riva del Sole på en unik inspirerande tränings- och hälsoboostande resa tillsammans med två av HealthCompetence grymma och erfarna coacher Mattias Sunneborn och Annette Lefterow. 

 

Mattias Sunneborn var förste svensk över 8 meter, fler meriter är t ex nordiskt rekord, VM-silver, EM-guld och OS-final i längdhopp. Genom tiderna flest SM-medaljer i friidrott (75 stycken), flera världsrekord och VM-guld i mastersfriidrott. Idag är han en av landets främsta experter inom fysisk träning och coach för vuxna och medelålders motionärer samt framgångsrik föreläsare och författare.

Annette Lefterow är en erfaren pedagog och en av de största i Sverige inom hälsa, yoga, träning och dans och har utvecklat en hälsofilosofi som kallas Lefterow-metoden som förenar yoga och pilates, meditation, träning, mat, ayurveda och dans. 

På den här träningsresan utgår vi från koncepten Föryngrande Träning och Lefterow-metoden där våra coacher tar oss igenom varierande, kul och utmanande träning varvat med återhämtande yoga och meditation. De går igenom alla kroppens delar för att varje deltagare ska kunna utvecklas och fördjupa sin kunskap inom träning och hälsa med ett hållbart och föryngrande mål.

Resan innehåller även inspirerande Health Competence-föreläsningar och varje kväll avslutas med en gemensam middag där tid finns för samtal, frågor och intressanta diskussioner tillsammans med våra coacher.

Varmt välkomna att följa med på denna unika och fulländade träningsresa!

Toscanas bästa

 • Våra proffsiga coacher
 • Ljuvliga Italien
 • Den trivsamma anläggningen Riva del Sole
 • Träning och föreläsningar
 • Live webinars med Health Competence

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 2 tim 30 min.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. 

Ingår i resan

 • Flyg t/r Stockholm/Arlanda - Rom
 • Flygskatter
 • Transfer t/r flygplatsen i Rom
 • Del i dubbelrum 5 nätter
 • Halvpension: frukost och middag exkl. dryck
 • Välkomstdrink
 • All träning och workshops enligt programmet
 • Webbaserade expertföreläsningar och workshops på Health Competence
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat. 

Övrigt

Tillval:

 • Enkelrumstillägg: 1 600 kr

Tillval som kan bokas och betalas på plats: 

 • Spa behandlingar
 • Cykeluthyrning

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Träningen kommer huvudsakligen att ske utomhus med kroppen som motstånd. Detta gör att både du som vill komma igång med träningen och du som vill få ny inspiration kommer att få ut massor av veckan. Det finns en stor mängd träningspass att välja mellan så det finns något som passar alla.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, träningen är anpassad så att alla kan vara med efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för träning då vi kommer träna flera pass om dagen. Du behöver även ta med 1-2 par skor lämpade för träning. Eftersom det finns en pool på hotellet och vi har nära till havet bör du givetvis ta med badkläder. Vi rekommenderar även att du har med dig din egen vattenflaska.

Boende

 • Riva del Sole

  Följ med till sagolikt vackra Toscana med sina gröna kullar, solrosfält och charmiga gårdshus med läcker patina. I Toscana äter vi fantastiskt god mat tillsammans med lokala viner. Vi bor endast ett stenkast från stranden och omges av det som räknas som ett av de vackraste landskapen i Italien.

  Vi bor på fridfulla Riva del Sole Resort & Spa, ett 4-stjärnigt hotell beläget vid kusten i Maremma. Från hotellet ser vi den rogivande pinjeskogen och den milslånga sandstranden. Här finns alla förutsättningar för härlig utomhusträning och avkoppling.

  Vi bor i klassiska dubbel- eller enkelrum som alla är utrustade med AC. På hotellet finns ett härligt spa där du har möjlighet att boka olika typer av massage och skönhetsbehandlingar. Det finns också en stor utomhuspool där du kan njuta av ett dopp.

  Här finns tennisbanor, en supermarket, pizzeria, apotek och cykeluthyrning. Det är en promenad eller cykeltur på omkring 2,5 km till närmsta samhälle.

Program

På denna resa varvar vi träning, styrka, rörlighet och fys med yoga och meditation där hela kroppen är i fokus. På kvällarna får vi delvis ta del av Mattias och Annettes gedigna kunskap och erfarenhet i form av workshops och föreläsningar, men också andra experter digitalt via Health Competence webbaserade utbud:  De webbaserade föreläsningarna är live och tid för frågor och diskussioner finns.

Lefterow-metoden, 8 vägar mot hälsa och välbefinnande

Annette delar med sig av sin livsresa med yoga och wellness som lett framtill dessa 8 vägar genom yoga, träning, mat, spa, dans, pilates, meditation, ayurveda. Här varvas bl a tuffa styrke- och konditions pass med mjuka och återhämtade yogaklasser. Vi får även lyssna till Annettes inspirerande och tänkvärda föreläsning i ämnet. 

 

Ayurvedisk yogaworkshop med Annette Lefterow

Denna yoga är speciellt utformad för att balansera vata, pitta och kapha. Vi börjar med en kortare föreläsning om Ayurveda och du får göra ett enklare test för att se hur dina doshor står. Denna workshop ger dig verktyg att ta med hem för att ta hand om dig själv.

Föryngrande träning med Mattias Sunneborn

Mattias Sunneborn är rankad som Sveriges främste längdhoppare genom tiderna. 

Att sätta upp mål var någonting Mattias började med redan som barn och har sedan dess motiverat med en enorm entusiasm till målsättning, drivkraft, kost och hälsa. I hans koncept Föryngrade hälsa, fokuserar Mattias på hur kroppen kan bli fysiskt 10 år yngre utifrån den senaste forskningen och empirisk kunskap. På den här träningsresan utgår Mattias pass och föreläsningar från konceptet och tar oss igenom kul och utmanande träning. Han motiverar varje deltagare till utveckling och fördjupning inom träning och hälsa med ett hållbart och föryngrande mål.

Coacher

 • Mattias Sunneborn

  Förste svensk över 8 meter, nordiskt rekord, VM-silver, EM-guld och OS-final i längdhopp. Genom tiderna flest SM-medaljer i friidrott (75 stycken), flera världsrekord och VM-guld i mastersfriidrott. Idag är han en av landets främsta experter inom fysisk träning och en mycket uppskattad utbildare och föreläsare. I sitt koncept Föryngrade Träning, fokuserar Mattias på hur kroppen i sin helhet kan bli fysiskt 10 år yngre utifrån den senaste forskningen och empirisk kunskap. Mer info om Mattias hittar ni på hans hemsida www.sunneborn.se eller på www.sportcompetence.se

 • Annette Lefterow

  Annette Lefterow har över 30 års erfarenhet som pedagog inom träning, yoga, hälsa och dans. Hennes stora passion i livet är att hjälpa andra att må bra. Under åren har hon utvecklat en egen hälsofilosofi, Lefterow-metoden, som förenar yoga och pilates, meditation, träning, mat, ayurveda, spa och dans. Annette har även gett ut flertalet träningsfilmer och böcker samt skapat ett eget TV-format, Wellness-skolan. Wellness kan beskrivas som konsten att skapa balans mellan kropp och tanke. Annette är särskilt intresserad av att lära sig själv och andra mer om att må bra i vardagen: i hemmet, på flygresan, på jobbet eller bara på språng mellan allt det där som kallas livet. Mer info om Annette hittar ni på hennes hemsida www.lefterow.com eller www.sportcompetence.se

 • Health Competence

  Vår vision är att sätta hela Sverige i rörelse. Företag och organisationer som investerar i systematisk friskvård har sett bevis på hur frånvaron har sänkts, hur produktiviteten har ökat och att medarbetare mår bättre, både på jobbet och privat. Trots det är inte folkhälsan vad den en gång var. Varje dag arbetar vi för att förändra just det. Till vår hjälp har vi Sveriges främsta experter, innovativ teknik och ett stort hjärta för idrott och folkhälsa. Läs mer på www.healthcompetence.se

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Mallorca

  Upptäck ett Mallorca du inte visste fanns under en oförglömlig vandring! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom mandelträd, olivlundar och charmiga byar. Boende i historiska byn Soller, som är ett populärt besöksmål.

  5 dagar från 12 950 SEK
 • Spanien Mallorca

  Upplev Mallorcas praktfulla natur och Palmas pulserande stadsliv under en lång-weekend med varierande träning och återhämtning. Vi yogar, tränar och vandrar med vår coach och f.d Mallorcabo Shirin Djavidi. Hon hälsar att det blir allt från trappträning till Urban training och strandfys.

  Kommande resa
 • Spanien Marbella

  Häng med Madeleine Vall till den legendariska träningsanläggningen Mike's Gym i Marbella. Vi lovar  en fullspäckad träningsresa med tuff och allsidig träning, gemenskap, utmaningar, sol och bad på en av de bästa träningsanläggningarna i världen!

  6 dagar från 15 490 SEK