Bra att veta – GoActiveTravel
0771 14 30 30 info@goactivetravel.se

Bra att veta

FLYG

Alla våra gruppflyg utgår från Stockholm Arlanda flygplats. De flygtider som står under varje resa är lokala och vi reserverar oss för eventuella tidtabellsändringar. Din flygbiljett består av ett papper. På pappret ser du ditt bokningsnummer, namn och avresetider för flyget. Kontrollera att ditt namn på biljetten är stavat exakt som i ditt pass. Om det inte är rätt måste du omgående kontakta Go Active Travel. Din färdhandling måste medtas på resan och sänds ut ca en vecka innan avresa via mejladressen som angavs vid bokningstillfället.

INCHECKNING

Du checkar in på samma sätt som när du flyger reguljärt. Vissa flygbolag tillämpar självservice medan andra har en incheckningsdisk på flygplatsen. För resa utomlands rekommenderar vi att du är på plats för incheckning senast två timmar före avresa.

PASS OCH VISUM

Kontrollera att ditt pass är giltigt i minst 6 månader efter hemresa. För resor inom Europa krävs sällan visum. Om du skulle behöva visum kommer du att få separat information om detta. Om du inte är svensk medborgare bör du kontakta resmålets ambassad eller konsulat för att få reda på vad som gäller.

SITTPLATS PÅ FLYGET

Go Active Travel förbokar inga sittplatser på flyget. Normalt får de som checkar in tillsammans sittplatser bredvid varandra men detta är ingen garanti.

BAGAGE

Tillsammans med dina färdhandlingar får du även information om hur många väskor du får ha med dig och tillåten vikt på incheckat bagage och handbagage. Tänk på att varje enskild produkt med vätskor som parfym, hudkräm, spray, tandkräm maximalt får innehålla 100 ml och att samtliga ska få plats i genomskinlig plastpåse som rymmer 1 liter. Om behållaren är större än så bör det checkas in, detta gäller även produkter köpta på taxfree.

SPECIALBAGAGE

Cyklar, skidor och annat specialbagage inkluderas inte i den fria bagagevikten, och utrymme för dessa kan inte garanteras. Om du vill ta med cykel eller skidor på flyget måste du meddela detta till Go Active Travel redan när du bokar din resa.

Go Active Travel kan boka ditt specialbagage men du måste själv betala vid incheckningen. Priset är oftast mer fördelaktigt vid incheckning via nätet eller selfservice än över disk. Cyklar packas bäst i en cykelväska. Om du inte har en cykelväska ska styret vridas ett kvarts varv, pedaler måste skruvas av och luften släppas ur däcken.

SKADAT ELLER FÖRLORAT BAGAGE

Skulle ditt incheckade bagage vara skadat eller förlorat måste detta anmälas direkt vid ankomst genom en PIR-rapport. Ta kontakt med Go Actives representant på resmålet för att få hjälp med att hyra utrustning.

MATRESTRIKTIONER/ALLERGIER

Eventuella matallergier eller restriktioner på resenärens begäran behöver uttryckligen bekräftats skriftligen till arrangören vid bokningstillfället. Go Active Travel informerar berörda hotell/restauranger men påtar sig i övrigt inget ansvar för rätternas sammansättning/variation vid specialkost.

HÄLSA OCH VACCINATIONER

När du reser med Go Active Travel reser du på en aktiv semester där du deltar i någon form av fysisk aktivitet. Go Active Travel tar inget ansvar för uppkomna skador eller sjukdomar som medför att resenären inte kan genomföra resans aktiviteter. Du bör därför ha en fullgod försäkring.

Vi rekommenderar att du har med ditt Europeiska Sjukförsäkringskort som ger dig rätt till sjukvård i andra länder.

Du bör alltid ha ett fullgott vaccinationsskydd. Vi rekommenderar att du vänder dig till en vaccinationscentral eller till din vårdcentral för vidare information om vaccinationer.

RESEFÖRSÄKRING
Det kan ibland hända saker på resor som du inte räknat med. Det är därför viktigt att du har en reseförsäkring. Kontrollera alltid din egen försäkring innan avresa.

RESEGARANTI

Go Active Travel ställer givetvis erforderliga resegarantier enligt resegarantilagen. Resegarantin kan ge dig som resenär ersättning om du har köpt en resa som blir inställd eller avbruten. Dina pengar är alltså skyddade från din första inbetalning till dess att resan är helt genomförd.