Frågor och svar – GoActiveTravel
0771 14 30 30 info@goactivetravel.se

Frågor och svar

Här listar vi en del av de frågor vi får ofta. Kontakta oss gärna om du inte hittar svar på just det du undrar över. För flera frågor och svar se längre ned.

VILKA TYPER AV TRÄNINGSKONCEPT ERBJUDER NI?

Vi har tagit fram flera olika typer av träningsresor kategoriserade efter koncept för att du enklare ska hitta det som passar just dig! 

GO TRAINING

Klassiska Träningsresor

Våra träningsresor riktar sig till den aktiva som vill optimera sin träning, utvecklas, utmanas och ha roligt men också till den som vill komma igång, få en nystart och fördjupa sitt intresse inom vissa träningskoncept. Här har vi med oss våra egna coacher som är experter inom sitt område. Träningen är varierad och intensiv och med olika träningsinriktningar. Under resan är coachen där för deltagarna, motiverar till utveckling och inspirerar till ett aktivt hälsosamt liv. Träningsresorna blandas upp med avkoppling mellan passen och många gemensamma måltider.

GO SLOW

Yoga och meditation

Inom vårt Go Slow koncept ligger fokus på yoga, återhämtning, reflektion och att stanna upp. Våra coacher riktar in sig på olika delar av yoga, där både de fysiska positionerna och flödena varvas med andning, filosofi och meditation.  Deltagaren får möjlighet att fördjupa sin praktik, upptäcka och prova på olika delar inom yogan och får möjlighet att stanna upp och reflektera. Här är målsättningen att hitta en balans, rörlighet, styrka och ett lugnare sinne. Det finns såklart tid för återhämtning och många långa viktiga och givande samtal under våra gemensamma måltider. Vi befinner oss gärna i lugnare destinationer där slow living genomsyrar stämningen.

GO BALANCE

Personlig utveckling och mental balans

Målet med personlig utveckling är individuellt och något som får dig att växa som individ och utvecklas som människa. Verktygen skall ge dig en större insikt och medvetenhet om dig själv och öka dina förutsättningar att bli bättre och skickligare på det du behöver. Att utvecklas personligen går dock hand i hand med att ha en stabil tillvaro och mental balans. Under våra resor har våra coacher inspirerande kurser som ger dig allt detta, individuellt anpassat och tillsammans med likasinnade. Vi varvar workshops med yoga och annan fysisk aktivitet för att uppnå största möjliga utvecklingspotential.

GO SURFING

Surfresor

Vi erbjuder surfresor till magiska platser, där vågorna får oss att övervinna rädslor, testa våra gränser och uppleva havets dynamiska krafter. Vi anlitar alltid lokala professionella surflärare som utmanar och inspirerar oss att bemästra vågorna. De vägleder oss genom hela surfen och deras glädje när vi lyckas komma upp går ingen förbi. Surfresorna kombineras gärna med yoga eller andra aktiviteter, lokala upplevelser och tid att njuta av sol, bad och god mat.

GO HIKING

Vandringsresor

På våra vandringsresor testar vi gärna lite tuffare vandringar där en bra grundfysik underlättar. Vi vandrar genom vacker natur och magiska vyer uppe på berg, längs med hav, genom skog och historiska platser. Vi vandrar i lugnt tempo för att kunna ta in allt vi ser på vägen och pausar för lunch i naturen.  Efter vandringen njuter vi av en after hike innan vi äter en välförtjänt middag tillsammans. Vandringsresorna kombineras gärna med yoga eller någon äventyrlig lokal aktivitet.

VARFÖR SKA JAG RESA MED GO ACTIVE TRAVEL?

Det är enkelt och bekvämt att resa med oss. Det är bara att boka resan så sköter vi resten. Vi har valt ut de bästa hotellen, restaurangerna och coacherna för respektive resa så att du kan fokusera på att ha kul. Vi välkomnar alla som gillar att träna och du väljer själv på plats hur stor just din utmaning blir. Våra kunniga coacher planerar resan så att det finns tid både för både tuffare utmaningar och för övriga upplevelser och återhämtning. Följer du med på några av våra tävlingsresor ser vi till att du får rätt uppladdning inför loppet och givetvis firar vi tillsammans efter målgång!

VILKEN FYSISK NIVÅ KRÄVS FÖR ATT RESA MED ER?

Våra resor passar alla oavsett fysiska förutsättningar, alltifrån dig som vill ha en kick för att komma igång med träningen till dig som vill förbättra dig inom en specifik sport. På vissa resor delar vi upp oss i grupper utifrån dina individuella förutsättningar så att alla får ut det mesta av resan. Med på våra resor har vi kunniga coacher som kommer att hjälpa dig oavsett nivå.  Om det ställs några speciella krav så anges detta specifikt under respektive resa.

KAN JAG ÅKA ENSAM?

Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen. När du åker på tävlingsresor finns våra trevliga Go Active guider på plats för att samla de som vill till gemensamma middagar.

JAG VILL ÅKA TILLSAMMANS MED EN VÄN MEN VI ÄR PÅ OLIKA NIVÅER. KAN VI ÅKA TILLSAMMANS ÄNDÅ?

Självklart kan ni resa tillsammans. Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, träningen är anpassad så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar och våra coacher ser till att du får en utmaning som passar just dig. Vi samlas sedan glada och nöjda vid middagsbordet och vid andra gemensamma aktiviteter.

VAD INNEBÄR DEL I DUBBELRUM?

Del i dubbelrum innebär att du bokar en del i ett dubbelrum som du delar med en annan resenär av samma kön som också önskar detta. Vi efterfrågar alltid separerade sängar i dubbelrummen men kan inte alltid garantera att hotellen har det. Vi efterfrågar också alltid dubbelrum och enkelrum av likvärdig standard men kan inte alltid garantera detta då alla rum på hotellen inte alltid ser likadana ut.
Om du vill kan du oftast boka enkelrum mot ett tillägg och i mån av plats.

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

HUR VÄLJER NI UT ERA COACHER?

Vi väljer våra coacher med omsorg. De vi arbetar med är inte bara skickliga instruktörer som kan peppa dig under passen. De är även motiverande och duktiga på att ta hand om dig mellan passen och hjälper gärna till att svara på frågor. Alla våra coacher har utbildning inom träning.

HUR MÅNGA DELTAGARE ÄR DET PÅ VARJE RESA?

Vi reser i mindre grupper med maximalt 30 deltagare per resa, i vissa fall kan det vara färre. I enstaka fall är det fler deltagare med på våra resor.