Borgafjäll 2-9 augusti 2020 – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa

Borgafjäll 2-9 augusti 2020

Nedan hittar du viktig information om din resa samt vandringsprogram. Vi på WI-Resor hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med Amapola flyg AB bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider och bokningsnummer. Flyget går från Terminal 5 på Arlanda. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen i god tid och checkar in 1 timme innan avresan, incheckningen stänger ca 30 min innan avgång.

BAGAGE

Flyg med Amapola Flyg AB. 23 kg incheckat bagage samt 8 kg handbagage (max mått L45xB20xH35 cm) ingår. Tänk på att förvara telefon, medicin etc. som du behöver i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Förpackningar med vätskor ska läggas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

FLYG SÄKERT

Information angående COVID-19 (Coronavirus)
Från och med 6 juli rekommenderar Amapola att samtliga resenärer över 6 år använder ansiktsmask på samtliga flygningar. Du som passagerare ansvarar för att själv ta med dig en mask, och masken skall då täcka näsa och mun.

Svedavia rekommenderar att man bär munskydd även i terminalen på Arlanda.

Vi på Amapola Flyg AB tar vårt ansvar genom att vi löpande följer de rekommendationer som ges av bland annat WHO, Folkhälsomyndigheten, European Union Aviation Safety Agency (EASA) och Transportstyrelsen gällande COVID-19 (Coronavirus). Vi förväntar oss att du som passagerare tar ditt eget ansvar och undviker att resa om du inte absolut måste. Om du uppvisar symptom i form av hosta, förkylning, halsont, eller feber bör du inte resa överhuvudtaget, utan undvika fysisk kontakt med andra människor. I övriga fall skall du som resenär respektera rekommendationen från folkhälsomyndigheten gällande social distansering och hålla ett avstånd på 2 meter till närmaste person.

Våra flygplan desinfekteras minst en gång per dygn, ibland flera, och de är utrustade med högeffektiva HEPA-filter som tar mycket mindre partiklar än SARS-CoV-2 som kan resultera i COVID-19 dvs sjukdom orsakad av coronavirus. Flygplanen har gott om plats och en del av våra åtgärder för att minska smittspridningen är att vi vill att ni sitter med separation från varandra och vår kabinpersonal är anvisade att ombesörja detta på bästa sätt. Handsprit ombord finns för desinfektion. På de korta flygningar vi gör har vi för närvarande dessutom ingen servering för att minska risken för smittspridning. Vi på Amapola månar om din hälsa. Att flyga är säkert och Folkhälsomyndigheten hittade vid sin smittspårning i mars ingen som hade smittats på ett flygplan.

ANKOMST/TRANSFER

Din färdledare möter upp efter att du har hämtat ut bagaget, så håll utkik efter en skylt med texten WI-Resor. Busstransfern till hotellet från Vilhelmina tar ca 2 timmar. På hemvägen tar transfern till Örnsköldsvik ca 4 timmar.

FÖR ER SOM TAR ER PÅ EGEN HAND TILL HOTELLET

Gruppen landar i Vilhelmina ca kl 11.10 och har därefter ca 2 timmars transfer. Programmet börjar med middag på hotellet på kvällen den 2/8.
Hemresedagen lämnar gruppens transfer hotellet ca kl 13.00.

 

PASS/ID-kort

För flygresan krävs giltig legitimation (pass/körkort/id-kort).

DELTAGARLISTA

Till följd av den nya personuppgiftslagen, GDPR, har vi inte möjlighet att lämna ut deltagarlista i förväg. Förutsatt att alla i gruppen godkänner att deras namn lämnas ut, så får ni deltagarlista av er färdledare på plats.

BOENDE
Hotell Borgafjäll

Hotellet är ritat av den världsberömde arkitekten Ralph Erskine och har utsetts till ett av 25 utvalda arkitektoniska landmärken i Sverige. Den fina spa-avdelningen erbjuder allt för skön avslappning efter en dag på vandringsleden. Flera av rummen är designade i etager och är moderna och stämningsfulla.

Dagen startar med en god frukost varifrån vi går mätta och redo för en dag full med upplevelser på fjället. Middag serveras i den stiliga matsalen. Här är det fokus på lokala mattraditioner i kombination med det moderna svenska köket och veganska alternativ präglar menyn. Vi dukar upp enligt rekommenderat socialt avstånd.

Adress: AVASJÖVÄGEN 10, 917 04 Borgafjäll
Telefon: 0942-421 00

KONTAKTUPPGIFTER

WI-Resors kontor (Obs aktuella öppettider mån och torsdag kl 09.00-12.00) +46 (0)771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa, färdledare Bo Björnsäter tel  +46 (0)736973508

alt. om du inte får tag i färdledaren                                         
+46 (0)708 21 31 51

VANDRINGSTIPS

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är vår vandringsguide ansvarig för alla när vi är ute och vandrar. WI-Resor värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:

Gruppen vandrar i samlad skara. Vissa guider kräver att gå först för att anpassa tempot på vandringen, så att det passar alla deltagare. Andra guider väljer att gå i mitten eller längst bak i gruppen, men alltid så att guiden har uppsikt. (Om man vill gå helt ensam är det OK och då gör man det på eget ansvar. Guiden kan ge tips på vandringsturer som passar.) När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidens instruktioner.

På vissa turer är det olämpligt att gå alltför många personer i en grupp. Därför kan det förkomma att vår guide begränsar gruppstorleken och ber någon att välja den andra vandringen med den mindre gruppen en viss dag.

 Vandringsguiden har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om man inte har den obligatoriska utrustningen, d v s vandringskängor och regnkläder (regnjacka och byxor) och om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga.

Vandringsprogram

I Borgafjäll finns fantastiska möjligheter till varierande vandring. Varje dag erbjuds två alternativ, ett lite enklare och ett lite tuffare. Det finns givetvis relativt lätta turer som passar alla att välja bland, men det mäktiga landskapet gör att den som gillar lite utmaning också kommer att trivas här.

Blir gruppen tillräckligt stor kommer vi även att erbjuda ett tredje alternativ, anpassat till deltagarnas nivå och förutsättningar.

Varje dag har vi med oss en matsäckslunch, förutom en dag där vi erbjuder en picknick att minnas. Er guide kommer varje dag att välja en lämplig tur baserat på väder, vind och gruppens sammansättning.

Bra att känna till

För att undvika skador är det ett krav att alla deltagare skall ha vandringskängor som går upp över vristerna, med en styv och stabil sula som gör att man inte halkar eller blir lika trött i fötterna. När man går utför ”tajtar” man åt sina kängor lite extra, på så sätt minskas påfrestningen på tårna.

Vädret i området är typiskt för svenska fjällen. Temperaturen kan skifta väldigt mycket och det är viktigt att vara förberedd på svala dagar men även värme om solen ligger på. Lager på lager gäller här. Jacka eller tröja, kanske till och med mössa och tunna handskar, på morgonen - t-shirt och solhatt mitt på dagen! Packa regnkläder i dagsryggsäcken varje dag oavsett prognosen.

Varje dag, vid lämpligt tillfälle, ges en detaljerad genomgång av nästa dags aktiviteter, antigen på bussen eller vid samlingen innan middag.

Mat och dryck

Bufféfrukost ingår alla dagar. Sju middagar exklusive dryck ingår.

Fem av dagarna packar vi vår egen matsäck och tar med ut på vandringarna. En dag bjuds vi på en picknick som ordnas av hotellet.

Räkna med att ta med minst 1,5 till 2 liter vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.