Tänndalen 28/8-4/9 2020 – Go Active Travel

Välkommen på WI-Resors vandringsresa

Tänndalen 28/8 - 4/9 2020

Nedan hittar du viktig information om din resa samt kortfattad information om vandringarna . Vi på WI-Resor hoppas att du får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / TÅGBILJETT 28/8

Din tågbiljett med SJ Stockholm-Östersund bifogas detta avresemeddelande. Där ser du avgångstid från Stockholm Central samt bokningsnummer. De flesta kupéer har beteckningen "Herr", bortse från detta då detta är en gruppbokning. WI-Resors färdledare Wendela Wiik åker med samma tåg och möter upp gruppen vid ombordstigning (vi återkommer med exakt mötestid nästa vecka) på tåget.

Tågbiljetterna för tågresan från Östersund till Stockholm 4/9 delas ut av Wendela under resan.

BAGAGEREGLER (från SJ´s hemsida)

För att resan ska bli bekväm och säker för alla finns det några enkla regler för hur mycket bagage var och en får ta med sig, och var bagaget ska placeras ombord.

Du får endast ta med dig så mycket bagage som du själv kan bära, dock som mest två väskor (max mått 80x50x35 cm) per person, samt en mindre dator-/handväska.

Du som resenär ansvarar själv för att bära på/av ditt bagage, placera det rätt och hålla det under uppsikt under resan. Allt bagage ska placeras i tågets bagageutrymmen, på hatthyllor eller under sätet. Tågpersonal kan inte hjälpa till med bagage vid på-/avstigning.

Utrymmet för bagage på tåget och i bussarna är begränsat. En mjuk sportbag är att föredra, då den kan packas lättare.

Allmänna rekommendationer från Folkhälsomyndigheten (från SJ´s hemsida)

Vårt största fokus är våra resenärers och anställdas hälsa och säkerhet. Därför har vi ett nära samarbete med ansvariga myndigheter angående frågor som rör covid-19. Vi har också kontakt med ansvariga myndigheter vad gäller säkerhetsrelaterade frågor. Vi på SJ följer noga de instruktioner och rekommendationer vi får från ansvariga myndigheter, i detta fall främst Folkhälsomyndigheten i Sverige. På denna sida kan du läsa om vilka åtgärder vi har tagit för att minska risken för eventuell smittspridning vid resande.

Som resenär är du skyldig att följa personalens tillsägelser i säkerhets- och ordningsfrågor. Om du inte gör det kan du nekas att kliva ombord eller bli avvisad enligt SJs allmänna resevillkor. Denna regel gäller även när personalen behöver lämna anvisningar eller tillsägelser för att upprätthålla Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd för att undvika smittspridning.

Det är också fortsatt viktigt att du som resenär tar ditt ansvar och följer Folkhälsomyndigheten riktlinjer och rekommendationer. Stanna därför hemma om du har minsta förkylningssymtom. När du reser med oss är det viktigt att du gör ditt bästa för att hålla avståndet till dina medresenärer.  Fortsätt tvätta händerna ofta och hosta och nys i armvecket eller i en näsduk.

Läs mer här:
https://www.sj.se/sv/om/om-sj/senaste-info-coronavirus-o-tagresor.html

INFORMATION NATTÅG

Dörrar och lås i sovvagn
Dörren till sovkupén och duschkupén i vagnsänden låser du upp med nyckelkorten som finns i låset på dörrens utsida och i din kupé.

Dusch och toalett
I sovvagnen finns dusch och toalett i änden av korridoren. Nyckel till duschen sitter i nyckelkortshållaren. Handdukar finns i duschkupén.

Bäddning
I sovvagnarna är sängarna färdigbäddade. Ett tips som underlättar om ni är flera som delar kupé är att den som har översta bädden lägger sig först och den som ligger underst stiger upp först.

Många vill sova

Tänk på dina medresenärer och håll en låg samtalston mellan kl 22.00 och 09.00.

Eluttag och Wi-Fi
Eluttag finns i varje kupé. Wi-Fi är under införande och finns i vissa sov- och liggvagnar (Obs Wi-Fi finns ej på denna avgång).

Rökfritt
Det är inte tillåtet att röka ombord.

Väckning
Säg till tågpersonalen om du har önskemål om väckning på morgonen. I annat fall väcker personalen dig cirka 30 minuter innan ankomst.

Läs mer information om nattåg här:
https://www.sj.se/sv/reseinfo/sj-nattag/bra-att-veta.html

MAT OMBORD
Mat och dryck på tåg med bistro
Bistron är vanligtvis öppen mellan kl 06.30 och 23.00. Se sj.se eller fråga ombord om exakta tider för just ditt tåg. I bistron hittar du alltid mat, smörgåsar, fika, snacks, alkoholfria drycker, vin och öl.

Sittplatserna i bistron är först och främst avsedda för ätande gäster. Du får gärna ta med det du köpt till din kupé eller sittplats. Det är inte tillåtet att dricka egen medhavd alkohol ombord.

ANKOMST- & AVRESETRANSFER

Tåget ankommer Östersund station kl 06.33. Eftersom vi stiger av tåget innan bistron ombord på tåget har öppnat,  gör vi ett stopp för frukost (ej inkluderat) innan vidare färd mot Tänndalen. Restid till Tänndalen ca 3½ timmar inklusive stopp. Vi anländer vid lunchtid till hotellet och har då tillgång till rummen vid ankomst.

FÖR ER SOM TAR ER PÅ EGEN HAND TILL HOTELLET

Gruppen som åker buss från Östersund beräknas vara i Tänndalen vid lunchtid. Vi har tillgång till rummen på Tänndalen Ski Lodge från kl 12.00. 

Färdledaren Wendela Wiik ankommer alltså med gruppen från Östersund. Vänligen sänd henne ett SMS när ni år på plats för information om tid och plats för samling på kvällen (Wendela Wiik mobil 070-338 19 58).

Middag lördag kväll
Vi kommer ha vår första gemensamma samling lördag kväll, där vi också går igenom veckans program. Efter denna samling äter vi en gemensam middag.

PASS/ID-kort

Ta med giltig legitimation (pass/körkort/id-kort).

DELTAGARLISTA

Till följd av den nya personuppgiftslagen, GDPR, har vi inte möjlighet att lämna ut deltagarlista i förväg. Förutsatt att alla i gruppen godkänner att deras namn lämnas ut, så får ni deltagarlista av er färdledare på plats.

BOENDE

Ski Lodge Tänndalen ligger strax nedanför trädgränsen, 720 meter över havet. Här bor vi bekvämt med närhet till både fjäll och aktiviteter. Designen är smakfull och hämtar inspiration från Nordamerikansk lodgetradition, Härjedalsk byggkonst, naturnära färger och smarta detaljlösningar. 

Lägenheterna har 2 sovrum, allrum med fullt utrustat kök, badrum samt balkong/uteplats. När man bokar enkelrum så disponerar man en hel lägenhet åt sig själv. Slutstädning ingår men ingen städning av rummen under veckan. Handdukar  ingår och bytes två gånger under veckan. 

Vi har också tillgång till relaxavdelningen med en trivsam bastu.

Hotellet följer VISITAS Safe to visit under Coronakrisen. Läs mer: https://visita.se/visitas-arbete-under-coronakrisen-covid-19/

Adress: FÄBODVÄGEN 12, 840 98 Tänndalen
Telefon: 0684-155 00

KONTAKTUPPGIFTER

WI-Resors kontor (Obs aktuella öppettider mån och torsdag kl 09.00-12.00) +46 (0)771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa, färdledare Wendela Wiik tel  +46 (0)70- 338 19 58

alt. om du inte får tag i färdledaren                                         
+46 (0)708 21 31 51

VANDRINGSTIPS

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är vår vandringsguide ansvarig för alla när vi är ute och vandrar. WI-Resor värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:

Gruppen vandrar i samlad skara. Vissa guider kräver att gå först för att anpassa tempot på vandringen, så att det passar alla deltagare. Andra guider väljer att gå i mitten eller längst bak i gruppen, men alltid så att guiden har uppsikt. (Om man vill gå helt ensam är det OK och då gör man det på eget ansvar. Guiden kan ge tips på vandringsturer som passar.) När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidens instruktioner.

På vissa turer är det olämpligt att gå alltför många personer i en grupp. Därför kan det förkomma att vår guide begränsar gruppstorleken och ber någon att välja den andra vandringen med den mindre gruppen en viss dag.

 Vandringsguiden har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om man inte har den obligatoriska utrustningen, d v s vandringskängor och regnkläder (regnjacka och byxor) och om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga.

RESEFÖRSÄKRING 

Tänk på att se till att du har en giltig reseförsäkring och ta med ett Reseförsäkringsbevis (även under vandring), som visar att du är försäkrad i Sverige.

Vandringarna


Det finns stora möjligheter till varierad vandring i detta område. Som vi tidigare informerade om per mail kommer det vandringsprogram som finns på vår hemsida att stuvas om lite av vår lokala guide och er färdledare. Vi räknar med att kunna ge mer detaljer i början av nästa vecka. Två olika svårighetsgrader av vandring kommer att kunna erbjudas,  ett lite enklare och ett lite tuffare. Ofta är turerna varianter av samma vandring.

Bra att känna till

För att undvika skador är det ett krav att alla deltagare skall ha vandringskängor som går upp över vristerna, med en styv och stabil sula som gör att man inte halkar eller blir lika trött i fötterna. När man går utför ”tajtar” man åt sina kängor lite extra, på så sätt minskas påfrestningen på tårna.

Vädret i området är typiskt för svenska fjällen. Temperaturen kan skifta väldigt mycket och det är viktigt att vara förberedd på svala dagar, men även värme om solen ligger på. Lager på lager gäller här. Jacka eller tröja, kanske till och med mössa och tunna handskar, på morgonen - t-shirt och solhatt mitt på dagen! Packa regnkläder i dagsryggsäcken varje dag oavsett prognosen.

Varje dag, vid lämpligt tillfälle (oftast vid samlingen innan middagen), ges en detaljerad genomgång av nästa dags aktiviteter. 

MAT OCH DRYCK

I resans pris ingår frukostbuffé på Ski Lodge. Man gör sitt eget lunchpaket från frukostbuffén. 6 st 3-rättersmiddagar exkl dryck ingår. 

Räkna med att ta med minst 1,5 till 2 liter vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.