Coronavirus - vad gäller? – GoActiveTravel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Coronavirus - vad gäller?

Go Active Travel genomför inte några resor till de länder där det finns en avrådan från Utrikesdepartementet. Den 14 mars inkom avrådan från alla icke nödvändiga resor till hela världen från Sverige, Norge och Danmark. Därefter förlängde UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla till och med den 15 juni 2020. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. Avrådan gäller efter förlängningen till och med den 15 juni 2020.

För närvarande är det inga förändringar för resor med utresa efter den 15 juni om inte annan information har sänts ut från oss. Just nu arbetar vi främst med de avresor som är konstaterat inställda. Till er som har resor som avgår efter den 15 juni återkommer vi med information om er resa blir berörd.

Vi arbetar för fullt och har just nu vi en högre arbetsbelastning än vanligt och ber därför om din förståelse för att ditt svar kan dröja något. Eftersom denna situationen är helt ny och extraordinär, behöver vi mer tid för att få rätt direktiv av myndigheter och branschorganisationer så att vi kan hantera detta på ett korrekt sätt.

Go Active Travels och branschens ambition är att alla resenärer skall få en schysst och rättvis behandling. Med tanke på en oviss situation så kan det tänkas att våra resenärer får vänta på svar gällande t.ex. vem som står för återbetalning av avbokade resor. 

Läs mer om de extraordinära omständigheter som råder och SRF's (Researrangörers branschförening)  följande tolkning av paketreselagen och arrangörens ansvar: https://srf-org.se/paketreselagen-satt-ur-spel/

Texten uppdaterades 2020-04-28