Åldrandets gåta – GoActiveTravel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Åldrandets gåta

I samarbete med SvD Accent.

Intresset för åldrandets gåta och de blå zonerna ökar markant och uppmärksamheten riktas till hur vi människor ska kunna leva ett längre, friskare och lyckligt liv? Vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart fortsätter därför att ta med oss på spännande temaresor inom ämnet.

Den här gången beger vi oss till vackra Sardinen, som tillhör en av de blå zonerna. Här får vi ta del av intressanta föreläsningar med Henrik, vandring, cykling och yoga samtidigt som vi njuter av Sardiniens bedårande landskap, dess kultur och de fantastiska måltiderna a´la Italiano!

Anmäl ditt intresse nedan så är du den första att få reda på när vi släpper platserna till den här resan!
Mer info kommer!

Avgång

September 2020

Reslängd

5 dagar

Program

Förslag på hur en dag kan se ut:

 • Morgonyoga
 • Frukost
 • Föreläsning med Henrik
 • Vandring med lokal guide 
 • Fri tid
 • Gemensam middag

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 • Föreläsning med Henrik Ennart

  Under sina föreläsningar berättar Henrik om hur mat och livsstil påverkar hur vi mår till både kropp och själ och även hur våra vardagliga val påverkar vårt eget åldrande. Vi befinner oss mitt i en åldersexplosion där den väntade livslängden ökat med i genomsnitt två månader per år de senaste 250 åren. Det är en utveckling som nu ser ut att ta extra fart då vi på allvar går in i den biologiska revolutionen som vänder upp och ned på många gamla sanningar. Under resan kommer han bland annat att dela med sig av sina erfarenheter från reportageresor och möten med människorna i alla de blå zonerna, de platser på jorden där chansen är störst att bli hundra år. Vi får också möjlighet att sätta oss in i de allra senaste rönen kring vår tarmflora och hur den är en omistlig del av vårt välmående. 

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Vandring

  Vi vandrar i vackra miljöer som stoltserar med sina höga berg, gröna slätter och ofta magiska utsikter. 

Coacher

 • Henrik Ennart

  Vetenskapsjournalist

  Henrik Ennart är en Guldspadebelönad vetenskapsjournalist som i många år skrivit om mat, livsstil och hälsa i artikelserier i Svenska Dagbladet och i ett halvdussin egna böcker. Tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt har han de senaste åren gett ut den internationella toppsäljaren Happy Food och uppföljaren Happy Food 2.0 som handlar om hur magen och måendet hänger samman med maten vi äter och vår tarmflora, men även med vår livsstil och miljön runt omkring oss. 

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Däremot reserverar vi oss för att den kommer att innehålla en del vandring som möjligtvis inte passar för alla.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en tränings/hälsoresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla deltar efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga och gärna en yogamatta om du har.Till vandringarna bör du ha ett par väl ingångna vandringsskor/kängor, sköna kläder, solglasögon eller solhatt samt en tunnare vind/regnjacka. En enklare ryggsäck med plats för vatten och något att tugga på är också bra att ha med sig.

Avgång

September 2020

Reslängd

5 dagar