Åldrandets gåta – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Åldrandets gåta

I samarbete med SvD Accent.

Följ med till italienska Acciaroli, byn med uppseendeväckande högt antal friska invånare över 100 år.

Hur kan vi leva ett långt, friskt och lyckligt liv? Vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart tar oss med på en resa där vi går på djupet för att få svaren. Den charmiga lilla kuststaden Acciaroli med omnejd i sydvästra Italien har förbryllat forskare i flera år oproportionerligt många ”centenarians”, som är 100 år eller äldre. Vi blev förstås nyfikna, vad är hemligheten bakom deras långa friska liv?

Tillsammans med vår lokala guide vandrar vi på leder med hisnande vacker utsikt över medelhavet och Cilentos kust, träffar 100-åringar och yogar med Charlotte Fredriksson.

Anmäl ditt intresse nedan så är du den första att få reda på när vi släpper platserna till den här resan!

Avgång

September 2020

Reslängd

6 dagar

Program

Förslag på hur en dag kan se ut:

 • Morgonyoga
 • Frukost
 • Föreläsning med Henrik
 • Hike med lokal guide 
 • Fri tid
 • Gemensam middag

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 • Föreläsning med Henrik Ennart

  Under sina föreläsningar berättar Henrik om hur mat och livsstil påverkar hur vi mår till både kropp och själ och även hur våra vardagliga val påverkar vårt eget åldrande. Vi befinner oss mitt i en åldersexplosion där den väntade livslängden ökat med i genomsnitt två månader per år de senaste 250 åren. Det är en utveckling som nu ser ut att ta extra fart då vi på allvar går in i den biologiska revolutionen som vänder upp och ned på många gamla sanningar. Under resan kommer han bland annat att dela med sig av sina erfarenheter från reportageresor och möten med människorna i alla de blå zonerna, de platser på jorden där chansen är störst att bli hundra år. Vi får också möjlighet att sätta oss in i de allra senaste rönen kring vår tarmflora och hur den är en omistlig del av vårt välmående. 

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Vandring

  Vi vandrar i vackra miljöer som stoltserar med sina höga berg, gröna slätter och ofta magiska utsikter. 

 • Utflykt till Paestum

  En utflykt till Paestum och dess vackra omgivningar. Paestum har ännu idag kvar stora delar av vackra ruiner som anses vara ett av de finaste av 440-talets f kr byggnader. Vi blir guidade av en lokal expert genom ruiner och historia. Ett måste när man är i den här delen av Italien.

 • Cooking class Italien

  Cooking class Italien

Coacher

 • Henrik Ennart

  Hälsocoach

  Henrik Ennart är en Guldspadebelönad vetenskapsjournalist som i många år skrivit om mat, livsstil och hälsa i artikelserier i Svenska Dagbladet och i ett halvdussin egna böcker. Tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt har han de senaste åren gett ut den internationella toppsäljaren Happy Food och uppföljaren Happy Food 2.0 som handlar om hur magen och måendet hänger samman med maten vi äter och vår tarmflora, men även med vår livsstil och miljön runt omkring oss. 

 • Charlotte Fredriksson

  Yoga teacher

  Charlotte Fredriksson är kostrådgivare och yogalärare sedan flera år tillbaka och har nyligen påbörjat sin vidareutbildning mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Idag jobbar hon i huvudsak som Konceptansvarig på Go Active Travel men följer även med som yogalärare och hälsoföreläsare på flera av våra resor.

Boende och mat

Vi bor på Hotel La Pineta, ett trevligt hotell som ligger i Acciaroli, 50 meter från den vackra sandstranden där det finns solstolar och beach bar. Vattnet här blev 2015 belönat som ett av det renaste i Italien. På hotellet finns en restaurang, bar och en uppvärmd pool med poolbar och jacuzzi. 

Hotellets restaurang erbjuder Italiensk Medelhavskost med lokalproducerade inslag. Deras kock, som är lite av en expert på lokala och autentiska specialiteter, serverar god och varierande mat känd för att alltid vara tillagad med den bästa lokala olivoljan. Varje dag startar vi med en klassisk italiensk frukost och för den som vill finns det en hel del italienska sötsaker att avrunda med.

Rummen är elegant inredda med moderna badrum. I resans pris ingår del i dubbelrum, med halvpension, frukost och middag.

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Däremot reserverar vi oss för att den kommer att innehålla en del vandring som möjligtvis inte passar för alla.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en tränings/hälsoresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla deltar efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga och gärna en yogamatta om du har.Till vandringarna bör du ha ett par väl ingångna vandringsskor/kängor, sköna kläder, solglasögon eller solhatt samt en tunnare vind/regnjacka. En enklare ryggsäck med plats för vatten och något att tugga på är också bra att ha med sig.

Kommande avgångar

Avgång

22 september 2019
Boka senast 22 juli

Reslängd

6 dagar

Pris

20 590 SEK
Fullbokad!

Avgång

27 september 2019
Boka senast 27 juli

Reslängd

6 dagar

Pris

20 590 SEK