Cykla i Champagne | Go Active Travel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Cykla i Champagne

Var du en av dom som inte hann boka vår senaste cykelresa till Champagne? Du kan vara lugn. Redan nu kan du anmäla ditt intresse till denna fantastiska cykelresa, med avgång i april, och få reda på mer info om när platserna släpps inför nästa år!

Bubbeldistriktet Champagne är den ultimata platsen för dig som vill varva cykling med livets goda ting. Champagne förknippas med glädje, fest och lyx och under resan får du chansen att uppleva det på bästa sätt – från cykeln - tillsammans med Topphälsas chefredaktör Pamela Andersson och Christer Skog -världsrekordhållaren på cykel genom Europa!

Mer info kommer!

Resan görs i samarbete med ToppHälsa

Avgång

April 2020

Reslängd

4 dagar

Program

Under några aktiva dagar cyklar vi på landsvägar bland vinrankorna och gör ett besök i champagnehus och hos lokala vinproducenter. Vi provar champagne och avnjuter rustika franska luncher under resans gång. Kombinationen av motion, natur- och kulturupplevelser, god mat och dryck samt trevligt sällskap och den franska atmosfären är svårslagen!

Förslag på hur en dag kan se ut:

 • Frukost 
 • Cykeltur i vindistrikten
 • Lunch längs med vägen
 • Fortsatt cykeltur i vindistrikten med champagneprovning
 • Middag 

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Coacher

 • Pamela Andersson

  Chefredaktör Topphälsa

  Pamela Andersson är chefredaktör för Topphälsa, ambassadör för Cancerfonden, vinnare av CancerRehabFondens Journalistpris 2014, medlem i SVT:s sportpanel i Gomorron Sverige och författare.

 • Christer Skog

  Träningscyklist

  Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. 

Boende och mat

Vi bor på Hotel du Tambour i ett lugnt  område i utkanten av staden Reims. Hotellet är ett enklare men bra pensionat med promenadavstånd till Reims centrum och butiker, restauranger och caféer. Perfekt för en kväll med middag på egen hand. Hotellet är också en utmärkt utgångspunkt för att med cykel utforska regionen Champagne och vi kommer att bli extra varmt välkomnade av ägaren som själv är aktiv cyklist. Givetvis finns det även möjlighet att låsa in din cykel i hotellets garage.

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Vi välkomnar alla på denna resa vare sig du är nybörjare eller van cyklist. Om vi är på olika nivåer delar vi upp oss i två grupper, så att alla hänger med. 

Kan jag resa ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en cykelresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen. På våra resor är det många som reser på egen hand och finner vänner för livet!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, då vi cyklar tillsammans som en grupp. 

Vad behöver jag ha med mig?
Ta gärna med lämpade kläder och skor för cyklingen exempelvis cykelbyxor, handskar, vattenflaska och solglasögon. Det finns tyvärr inga tvättmöjligheter på hotellet. I priset ingår lån av cykelhjälm men du kan förstås även ta med din egen.