Cykla i Champagne – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Cykla i Champagne

Ge dina sinnen och ben en cykelresa i bubblornas tecken i Champagne! Champagne är lika med fest, glädje och lyx. Upplev den på bästa sätt – på cykel tillsammans med Topphälsas chefredaktör Pamela Andersson och världsrekordhållaren på cykel genom Europa – Christer Skog.

Avgång

7 april 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

11 600 SEK
Fullbokad!

Reseinformation

Obs! Priset inkluderar enkelrum.

Allt detta ingår:

 • Direktflyg Stockholm – Paris t/r med SAS
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • 3 övernattningar på Hotel du Tambour, enkelrum
 • Frukost alla dagar
 • 2 trerätters middagar
 • 2 champagneprovningar hos lokala vinproducenter
 • 1 champagneprovning på välkänt champagnehus i Reims
 • 3 dagars cykelhyra VTC (cykelhjälmar ingår)
 • Fri cykelparkering i garage
 • Föreläsning med Christer Skog

 

 

Flyginformation:

Direktflyg med SAS.

07 april Stockholm - Paris 10.10 – 12.40
10 april Paris - Stockholm 19.30 – 21.55

Program

Under några aktiva dagar cyklar vi på landsvägar bland vinrankorna och gör stopp för besök i champagnehus och hos lokala vinproducenter. Vi provar champagne, smakar av goda ostar och avnjuter rustika franska luncher under resans gång. Kombinationen av motion, natur- och kulturupplevelser, god mat och dryck samt trevligt sällskap och den franska atmosfären är svårslagen!

Programmet är preliminärt men kan komma att se ut som nedan. 

Lördag 7 april - ankomstdag
Vi landar på Charles du Gaulle-flygplatsen i Paris där en buss väntar som tar oss till vårt första besök på ett champagnehus - Taittinger, ett av de äldsta husen i Champagne. Taittinger grundades redan 1734 som Fourneaux et Cie Maison de Champagne men det var Claude Taittinger som drev firman 1960 - 2005 och som gav champagnen dess världsrykte.

Efter besöket hos Taittinger åker vi direkt till Hotel du Tambour i Reims där vi checkar in och packar upp våra saker bara för att mötas igen för en föreläsning med Christer Skog.

På kvällen äter vi en gemensam trerätters middag på en trevlig restaurang i Reims innan bussen tar oss tillbaka till vårt hotell.

Söndag 8 april
Efter en härlig bufféfrukost blir det en hel cykeldag i Reims fantastiska omgivningar. Vi besöker bland annat byn Ville-Dommange, vars kyrka dominerar hela byn med sin spira. Ville-Dommange är en del av ett pärlband av champagnebyar, varav flertalet premier cru-klassade. Landskapet vi cyklar i är otroligt vackert med mjuka kullar och böljande vinodlingar.

Champagnetillverkning är en komplicerad och tidskrävande process och på eftermiddagen stannar vi till hos en vinodlare för att lära oss mer om det svåra hantverket och kanske smaka ett glas. Vi cyklar tillbaka mot Reims och har kvällen ledig för middag på egen hand.

Måndag 9 april
Efter frukost är vi redo att sätta oss på cyklar igen och styra kosan mot Épernay.  I Épernay ligger några av de största champagnehusen som Moët & Chandon, Pol Roger och Eugène Mercier. De större producenterna ligger samlade på rad på den stora gatan Avenue de Champagne, numer även den på UNESCOS världsarvslista.

Vi besöker även pittoreska Hautvillers som brukar kallas champagnens födelseort.  Denna mysiga lilla by med sina trånga gränder och charmiga små hus har blivit känd genom munken Dom Perignon, champagnens fader, som levde och verkade i byns kloster. Naturligtvis stannar vi även hos en vinodlare och får ett smakprov. På seneftermiddagen väntar en busstransfer mellan Épernay och vårt hotell. De som vill kan förstås, tillsammans med ledarna, cykla hem från Epernay. Det är ju bara 3 mil och inte så kuperat i Champagne. 

På kvällen äter vi en gemensam trerätters middag på ett mysigt traditionellt brasseri.

Tisdag 10 april – avresedag
Efter frukost har vi tid att utforska Reims på egen hand eller ta en cykeltur i omgivningarna innan vi klockan 15.00 tar transferbussen till flygplatsen i Paris för vidare färd mot Sverige.  Varför inte passa på att besöka Reims berömda katedral från 1200-talet, känd över hela världen som sinnebilden för gotisk arkitektur och konst och på UNESCOS världsarvslista.

Coacher

 • Pamela Andersson

  Pamela Andersson är chefredaktör för Topphälsa, ambassadör för Cancerfonden, vinnare av CancerRehabFondens Journalistpris 2014, medlem i SVT:s sportpanel i Gomorron Sverige och författare.

 • Christer Skog

  Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Tillsammans med Måns Möller och Team FastestXEurope har han precis satt nytt världsrekord i att cykla snabbast genom Europa. Över 600 mil på 29 dagar – från Uralbergen i Ryssland till slutstationen Cabo da Roca i Portugal. Syftet var att samla in pengar till stiftelsen Viggo Foundation som möjliggör för barn med neuropsykiatriska diagnoser att idrotta. Våren 2015 cyklade de också kust till kust över USA - 420 mil på 24 dagar med samma syfte.

Boende och mat

Vi bor på Hotel du Tambour i ett lugnt  område i utkanten av staden Reims. Hotellet är ett enklare men bra medelklasshotell med promenadavstånd till Reims centrum och butiker, restauranger och caféer. Perfekt för en kväll med middag på egen hand. Hotellet är också en utmärkt utgångspunkt för att med cykel utforska regionen Champagne och vi kommer att bli extra varmt välkomnade av ägaren som själv är aktiv cyklist. Givetvis finns det även möjlighet att låsa in din cykel i hotellets garage .

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Vi välkomnar alla från nybörjare till vana cyklister på denna resa. Om vi är på olika nivåer delar vi upp oss i två grupper. 

Kan jag resa ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en cykelresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen. På våra resor är det många som reser på egen hand och finner vänner för livet!

Vad behöver jag ha med mig?
Ta gärna med cykelbyxor, handskar, vattenflaska och solglasögon.  I priset ingår lån av cykelhjälm men du kan förstås även ta med din egen.

Bilder

Avgång

7 april 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

11 600 SEK
Fullbokad!