Löpning & vin i Franciacorta – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Löpning & vin i Franciacorta

När hösten närmar sig reser vi under några dagar till det omtalade vindistriktet Franciacorta i norra Italien. Här tar vi del av den rika och mångskiftande naturen under löpturer som går bland vinrankor och vackra vyer. Vi varvar löpning med yoga, njuter av lokala specialiteter och till kvällen provar vi viner från regionen, som bland annat det kända mousserande vinet från Franciacorta, Italiens svar på champagne! Följ med oss på en härlig resa fylld av energi, gemenskap, god mat och dryck, tillsammans med Topphälsas erfarna coacher som visar vägen!

Avgång

4 oktober 2019
Boka senast 3 augusti

Reslängd

4 dagar

Resenärer

30 platser

Pris

13 800 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg tur & retur Stockholm – Milano via Oslo
 • Transfer till och från flygplatsen i Milano
  (Gäller för de som kommer med gruppflyget)
 • Boende del i dubbelrum i 3 nätter, inkl. frukost
 • Alla löpturer och yogapass enligt program
 • Utflykt till Iseo
 • 2 st middagar
 • 2 st vinprovningar
 • 2 st luncher
 • Föreläsning med Annika Kvist

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Resans pris utan flyg & transfer: 11 800 kr

Detta gäller för dig som antingen vill flyga från en annan ort, förlänga din vistelse eller resa med annat färdmedel. Hör gärna av dig till oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor!

Flyginformation:
Flygresa med Norwegian

4 oktober Stockholm - Oslo 09.10 – 10.10
Oslo – Milano, Malpensa 13.10 – 15.50

7 oktober Milano, Malpensa – Oslo 14.05 – 16.45
Oslo – Stockholm 18.00 – 19.00

Program

Vindistriktet Franciacorta ligger omkring en timme från centrala Milano och söder om Iseosjön som betraktas som lillasyster till den berömda Gardasjön. I Iseosjön ligger den lilla ön Monte Isola som är en av de vackraste medeltidsstäderna i Italien. Ön är så gott som bilfri och här tar man sig med fördel runt med cykel eller till fots. Under en utflykt till Iseo tar vi oss ut till denna vackra lilla ö och springer bland olivlundar och vinodlingar. 

Dag 1

Ankomst Milano

Lunch

Incheckning på hotellet

Välkomstmöte och löpteknik

Yin Yoga

Rundtur av vinkällare

Vinprovning som följs av middag

 

Dag 2

Vinyasa flow yoga

Frukost

Utflykt till Iseo

Löpning på Monte Isola

Lunch i Iseo

Löpstyrkepass

Yin Yoga

Middag med vinprovning till maten

 

Dag 3

Vinyasa flow yoga

Frukost

Löpteknik

Lunch på hotellet

Föreläsning med Annika Kvist

Löpning mellan vingårdarna

Löpstyrkepass

Avslutningsmiddag

 

Dag 4

Morgonlöpning i omgivningen

Frukost

Vinyasa flow yoga

Utcheckning och transfer till flygplatsen

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Löpning

  De allra flesta kan ägna sig åt löpning. Allt du behöver är träningskläder, ett par löparskor och en sträcka att springa. Med löpskolning och rätt teknik kan du dessutom utveckla din löpning.

 • Föreläsning med Annika Kvist

  Healthy Happy Life – hälsosam, hållbar livsstil på 10 veckor
  Under denna föreläsning så delar Annika med sig av ENKLA tips & råd för ett härligt, hälsosamt liv på bara 10 veckor, utan några större uppoffringar. Det tar 66 dagar att få till en förändring i livet och med små förändringar varje vecka kommer du efter 10 veckor att uppleva märkbara förändringar i ditt liv.

  Annika kommer att prata om hälsa ur ett holistiskt perspektiv där vi adderar nya vanor såsom yoga, näringsrik kost, vardagsmotion och positiva tankar. Vi plockar inte bort så mycket av det vi gillar i livet, det måste ju få vara härligt och roligt att leva!

Coacher

 • Annika Kvist

  Yogacoach

  Annika Kvist är ToppHälsas affärschef och yogainstruktör på SATS i Stockholm. Annika leder Yin yoga och Dynamisk Flow yoga. Annika har tidigare varit verksam inom träningsbranschen där hon varit VD för utbildningsföretaget World Class Education som erbjöd utbildningar inom hälso - och träningsbranschen samt genomgått flera yogautbildningar inom yoga- och yinyoga samt barnyoga.

 • Matilda Bergfeldt

  Matilda Bergfeldt är projektledare för ToppHälsas träningsresor, träningshelger och event och är utbildad Urban Tribes löpcoach. Matilda har fler års erfarenhet som gruppträningsinstruktör och bland annat varit dansledare för Tony Irving Dance Academy. På resorna håller Matilda i löpteknik och intervallträningen.

Boende och mat

Vi bor på den italienska vingården Al Rocol i klassiskt inredda rum, alla är utrustade med AC, wifi, kylskåp, TV samt eget badrum med toalett och dusch. På gården blomstrar vinstämningen både i produktionsdelen och restaurangen. I den trevliga gårdsbutiken som ligger i anslutning till vinproduktionen går det att köpa med sig vin, olivolja och goda marmelader. Restaurangen utgår från lokala råvaror och säsong. Huvudfokus på gården är vinproduktion och förutom det mousserande Franciacorta vinet så produceras både rött och vitt vin, samt Grappa. Gården är omgiven av vinodlingar med radvis av vinrankor, sannerligen en fröjd för ögat!

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa! Det blir löpning i vackra omgivningar som varvas med energifyllda yogapass. En aktiv semester med extra guldkant i form av goda viner och italienska specialiteter! Resan passar både dig som vill komma igång med löpningen och för dig som vill utveckla din löpning. En god grundkondition och ett intresse för löpning är ett plus, vi håller olika tempon anpassade efter era nivåer och har alltid en löparcoach längst bak i ledet.

Hur är löpningen?
Löpningen sker på varierande underlag som asfalt, grus- och skogsstigar. Vi varvar kortare löpturer på ca 5 km med längre turer uppemot 10 km. Vi kommer även att komplettera löptekniken med bra verktyg som du kan använda dig av för att förbättra din teknik.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla deltar efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för  löpning och yoga och skor lämpade för löpning. Yogamattor kommer finnas att låna på plats.

Avgång

4 oktober 2019
Boka senast 3 augusti

Reslängd

4 dagar

Resenärer

30 platser

Pris

13 800 SEK