Yoga i Italien
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Omstart - en yogaresa till Italien

FULLBOKAD: Resan är just nu fullbokad maila info@goactivetravel.se för väntelista

Stanna upp, reflektera, finn lugnet och kom i balans tillsammans med yogaläraren och hälsoinspiratören Karin Björkegren Jones. Från vår doftande medelhavsträdgård i italienska Campana har vi utsikt över både Amalfikusten och Capri.

Avgång

14 oktober 2017

Reslängd

7 dagar

Pris

14 900 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur från Stockholm
 • Transfer i Italien
 • Boende del i dubbelrum ( i ett fall trippelrum) på en italiensk bondgård
 • Helpension ( utom en måltid när vi gör en utflykt)
 • Daglig yoga
 • Dagliga workshops
 • Diskussionssamtal
 • Halvdagsutflykt till Agropli
 • Svensk färdledare

Möjlighet att välja till:

 • Vinprovning av organiska viner på en närliggande vingård. 230 kr per person, minimum 10 deltagare.
 • Enkelrum i mån av plats
 • Avresa från annan ort

Flygtider:

Direktflyg med Norwegian

14 oktober Stockholm – Rom 13.05 16.15

21 oktober Rom – Stockholm 08.55 12.05 

Program

Omstart för kropp och själ är temat för den här resan. Både avkoppling och energi alltså! Vår bas är en gård med anor från 1800-talet, belägen i den italienska regionen Campana inte långt från Amalfikusten. Det rustika stenhuset är varsamt renoverat och ligger i en doftande medelhavsträdgård med olivträd, mullbär, lavendel och rosmarin. En rofylld och inspirerande miljö som gjord för yoga, meditation, inspirerande samtal och magnifika solnedgångar.

Vår coach Karin Björkegren Jones är ödmjuk och tillåtande. Yogaklasserna anpassas så att de fungerar både för dig som är nybörjare och för dig som redan är inbiten ”yogi”. Karin vet vad hon talar om, hon har själv gjort en omstart i livet, inte bara en utan flera gånger. Som uppskattad yogainstruktör och med hjälp av andningsövningar, meditation, kroppslig och mental avspänning lär hon ut hur vi kan må bättre genom att ta hand om vår kropp.

Karins utgångspunkt är Hathayoga som hon blandar med Yinyoga och Ashtangayoga. Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. På yogapassen lär vi oss att vara närvarande i nuet och lägger fokus på att bygga upp styrka och öka kroppens rörlighet.

Vi laddar batterierna med meditation, intressanta föredrag och diskussionsstunder. Hur får man tid till återhämtning i en stressfylld vardag? Hur kan man undvika fysiska besvär av mycket stillasittande? Med inspiration från sin nya bok kommer Karin även att berätta om lymfsystemet och dess påverkan på vår kropp. Omstart-veckan kommer att ge dig nya perspektiv och massor av energi!

Vi gör även en halvdagsutflykt till staden Agropoli, en liten pärla på den natursköna och mytomspunna Cilento-kusten. Här kan du ta en promenad i gamla stan eller besöka marinan och hamnen och avsluta med en äkta italiensk pizza med strålande utsikt över Medelhavet.

Om du vill kan du också följa med till en närliggande vingård och prova organiska viner. 

 • Yoga med Karin

  Vi börjar dagarna med yoga. Karin är både ödmjuk och tillåtande och anpassar klasserna så att de fungerar både för dig som är nybörjare och för er som yogat tidigare. Karins utgångspunkt är Hathayoga som hon blandar med Yinyoga och Ashtangayoga. På yogapassen kommer vi förstås att eftersträva att vara närvarande i nuet och lägger fokus på att bygga upp styrka och öka kroppens rörlighet. 

 • Meditation

  Meditation är olika tekniker för att förändra sinnet, träna din uppmärksamhetsförmåga, motverka ältande tankar, öka din närvaro, stärka dina inneboende förmågor och arbeta mot dina mål. Alla kan lära sig att meditera!

 • Föreläsningar och diskussionsgrupper

  Föredrag och diskussionsstunder på teman; Hur får man tid till återhämtning i en stressfylld vardag? Hur kan man undvika fysiska besvär av mycket stillasittande? Med inspiration från sin nya bok kommer Karin även att berätta mer om lymfsystemet och dess påverkan på vår kropp.

 • Utflykter

  Vi gör en halvdagsutflykt till staden Agropoli, en liten pärla på den natursköna och mytomspunna Cilento-kusten. Här kan du ta en promenad i gamla stan eller besöka marinan och hamnen och avsluta med en äkta italiensk pizza med strålande utsikt över Medelhavet.

Coacher

 • Karin Björkegren Jones

  Yogacoach

  Karin Björkegren Jones är certifierad yogalärare, lymfmassör och uppskattad hälsoinspiratör. Med gedigen livserfarenhet och mångårig yogaerfarenhet i bagaget är hon en entusiasmerande ledare som alltid sätter välbefinnandet först.

Boende och mat

Vi bor på en traditionell italiensk bondgård, Casale Giancesare, belägen på en kulle inte långt från de arkeologiska utgrävningarna i den antika staden Paestum som Unesco utnämnts till världsarv. Paestum har än idag kvar bevarade ruiner av ståtliga tempel.

Vi bor i dubbelrum eller lägenheter och har utsikt över trädgården, poolen eller bergen. Eftersom Casale Giancesare är en gammal lantegendom snarare än ett vanligt hotell är inget rum är det andra likt och rummen kan ha både dubbelsängar och enkelsängar, båda för enskilt bruk. Rummen är enkelt men mysigt inredda med egen toalett och dusch. I lägenheterna finns även en köksdel.

I trädgården finns en pool där man förstås gärna kopplar av och njuter av utsikten och solen.

Vi äter tillsammans, maten är vegetarisk med gudomliga smaker från det Italienska köket. Till gården hör biodynamiska odlingar och vin, olivolja, likören limoncello och sylt är bara några av de organiska produkter som du kan köpa på plats.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?

Alla är välkomna att delta på denna resa! Träningen kommer huvudsakligen att ske utomhus med kroppen som motstånd. Detta gör att både du som vill komma igång med träningen och du som vill få ny inspiration kommer att få ut massor av veckan. Det finns flertalet träningspass att välja mellan så det finns något som passar alla.

Kan jag åka ensam?

Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?

Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, träningen är anpassad så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver ha med dig ett par klädombyten för träning då vi kommer träna minst två pass per dag. Du behöver även skor lämpade för träning. Eftersom det finns en pool på hotellet bör du givetvis ta med badkläder. Vi rekommenderar även att du har med dig din egen vattenflaska.

Bilder

Avgång

14 oktober 2017

Reslängd

7 dagar

Pris

14 900 SEK