Öppet vatten simning i Barcelona och Costa Brava – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Öppet vatten simning i Barcelona och Costa Brava

Tjejer, häng med på denna Weekend som bjuder på helt magiska simupplevelser i öppet vatten i både Costa Barcelona och Costa Brava!

Vi börjar med att simma ut i havet vid solnedgången med metropolen Barcelona i bakgrunden. Varje dag bjuder på nya platser och simupplevelser och du får uppleva denna vackra kust från vattnet. Detta är en resa för den som vill ha en riktig upplevelse av episk öppet-vatten-simning. Vattnet är så klart att du lätt kan se havsbotten och uppleva havets rika djurliv. Temperaturen i vattnet är omkring 21 grader, vilket inbjuder till simning utan våtdräkt.

Förutom simning i detta fantastiska område, bjuder helgen också på möjlighet att prova på ”swimrun” och yoga samt funktionell styrketräning.

Det här är en chans att förlänga sommaren. Tillsammans med nya och gamla vänner är de sociala aktiviteterna minst lika viktiga. På kvällarna njuter vi av en kall öl eller ett glas cava och pratar om dagens upplevelser.

Avgång

26 september 2018

Reslängd

4 dagar

Reseinformation

Allt detta ingår

 • Flyg tur och retur från Stockholm
 • Boende del i dubbelrum
 • Frukost
 • Välkomstmiddag och skål
 • Transfer
 • Svensk coach och färdledare
 • Goodiebag
 • Daglig yoga
 • Två öppet vatten simningar per dag
 • Funktionell styrketräning
 • Swimrunträning

Flyginformation:
Direkt flyg med Norwegian
26 september 12:35 – 16:00
29 september 14: 50 – 18:25

Program

Detta är en upplevelseresa för den som vill uppleva öppet-vatten-simning. Fokus på resan är den härliga upplevelsen i öppet vatten och att få upptäcka Barcelona och Costa Brava från havet. Temperaturen är behaglig både på land och vatten.

Förutom simning så blir det ”swimrun” och yoga som är speciellt anpassad för dig som simmar. Vi kommer också att köra funktionell styrketräning.

På kvällarna njuter vi av värmen, umgås och pratar om dagens upplevelser.

Vi simmar olika sträckor varje dag. Alla sträckor är markerade med bojar, båtar är förbjudna och vi simmar längs med kusten. Det innebär att du hela tiden kommer att ha land i sikte. Vattnet är dessutom så klart att du även kan se havsbotten. Under våra simturer kommer vi att dela upp oss i grupper och det finns alltid medföljande kajaker. Även den som inte har så stor erfarenhet av öppet vatten, kan därför känna dig trygg.

Preliminärt program
Observera att det kommer att finnas möjlighet att simma kortare eller längre sträckor än de som anges här nedanför.

26 september
Ankomst till Barcelona
Simning i solnedgången med staden som bakgrund. Vidare transfer till Lloret de mar och incheckning på vårt hotell. Sedan äter vi en gemensam välkomstmiddag. 

27 september
Vi börjar morgonen med ett härligt yogapass för att sträcka på kroppen. Efter frukost beger vi oss iväg på vårt simäventyr. Dagens första simning blir omkring 2 km. 

Efter lunch på hotellet gör vi eftermiddagens simning som även den är runt 2 km.

När vi är tillbaka på hotellet kommer Sarah att hålla ett styrkepass med fokus på att bygga upp vår simstyrka. Det blir olika funktionella övningar som du kan inspireras av och fortsätta träna på där hemma.

28 september
Vi börjar med ett skönt yogapass och efter frukost beger vi oss iväg på dagens simäventyr. Dagens första pass är 2 km med utgångspunkt i Platja d’Aro.

Efter simningen beger vi oss tillbaka till vårt hotell i Calella de Palafrugell.  Eftermiddagen bjuder på ett härligt ”swimrunpass” i fantastisk miljö.

På kvällen har vi en frågestund med vår tränare Sarah där alla kan passa på att ställa frågor om simning och swimrun, alltifrån material till träningstips.

29 september
Vi börjar dagen med en härlig simning i soluppgången. En upplevelse att spara när hösten närmar sig därhemma. Efter en njutningsfull, avslutande frukost i medelhavssolens sken, reser vi tillbaka till Barcelona och vidare hem till Sverige.

 

 • Öppet vatten simning

  Du kommer få ta del av fantastiska simningar i öppet vatten. Vattnet är 21-22 grader och det salta medelhavet gör att du flyter extra bra. Där vi simmar finns inga båtar utan bara ett kristallklart medelhav. Vi kommer dela upp oss i grupper under simningen.

 • Yoga för dig som tränar

  Vi börjar dagarna med ett härligt yogapass tillsammans med Sarah. Detta är yoga för dig som vill ha yoga som ett komplement till allt annat.

 • Swimrun

  Detta är ett fantastiskt tillfälle för dig som är nyfiken på swimrun. Området är helt magiskt med det varma medelhavet och de fina löpningarna. Vi delar upp oss i olika grupper.

Coacher

 • Sarah Hansson

  Sarah Hansson, uppvuxen i Helsingborg men flyttade till Spanien och Barcelona 2006. Efter att ha spenderat många helger och sommrar på Costa Brava kusten norr om Barcelona flyttade hon dit permanent i början av 2018.  Hon tillbringar så mycket tid som möjligt ute i naturen, letande nya stigar eller simmande i havet, allra helst i kombination som swimrun. Sarah har kört swimrun sen 2016 och kom tvåa i damklassen på ÖtillÖ 2017.

Boende och mat

Hotel Surf Mar i Fenals, Lloret de mar
Vårt fyrstjärniga hotell ligger 1 minut från stranden Fenals. Området är lugnt men samtidigt är det promenadavstånd till det livliga centrum i Lloret de mar.  Alla rum har egen balkong. För den som inte kan få nog av vatten finns även en utomhuspool med bubbelbad.

Hotel Mediterrani i Calella De Palafrugell
På detta charmiga familjeägda hotell bor vi inte mer än 1 minut från stranden. Byn Calella De Palafrugell anses vara en av de vackraste byarna på hela Costa Brava. Från hotellet har du panoramautsikt över bukten och Medelhavet. Rummen är ljusa och moderna.

I resans pris ingår del i dubbelrum, frukost och middag första kvällen

Inför resan

Hur bra simmare krävs för att kunna åka med?
Denna resa har fokus på simning i öppet vatten och det är bra om du kan simma 1000m frisim. Farten har ingen betydelse på denna resa fokuserar vi på upplevelsen!

Jag skulle vilja åka men har ingen att resa med.
Det kommer garanterat vara fler som reser själva, se resan som ett bra tillfälle att få nya simkompisar

Jag vill med men är lite orolig för öppet vatten.
Om du är nyfiken på öppet vatten men inte tycker det känns helt bekvämt så är detta en perfekt resa. Vattnet är varmt, runt 21-22 grader, dessutom är det så klart att du hela tiden ser botten. Även om vi simmar i Medelhavet kommer det vara lugnt vatten och att det är salt ger extra flytkraft även om du simmar utan våtdräkt.

Är resan bara för tjejer?
Ja, denna resa är bara för tjejer!

Bilder

Avgång

26 september 2018

Reslängd

4 dagar