Påsklovssurf för familjer – GoActiveTravel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Påsklovssurf för familjer

Varför inte passa på att göra en surfresa hela familjen över påsk? En surfresa är perfekt för barnfamiljer som söker både sol och bad och aktiviteter som passar hela familjen. Både stora och små kommer att gilla vår svenskägda surfcamp i Marocko och älska att tillbringa dagarna vid havet där vi kombinerar surfing med både bad och sandslottsbygge.

Avgång

Kommande

Reslängd

7 dagar

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Boende i surfhuset
 • Helpension utom en middag
 • Transfer i Marocko
 • En surflektion dagligen
 • Våtdräkt för vuxna
 • Surfbrädor för alla
 • Två halvdagsutflykter
 • Hästridning

Prisinformation
Vuxen: 7500 kr
Barn: 6200 kr

Tillval:

Yoga 6 lektioner vuxen: 600 kr

Yoga 6 lektioner barn: 400 kr

Flyginformation:
Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper er gärna att boka flyget. Vi rekommenderar att ni flyger med Royal Air Maroc.

Program

Alla simkunniga kan lära sig att surfa. Att surfa är både roligt och utmanande och känslan när du till slut bemästrar vågen är nästan oförglömlig. Kanske är surfing mer en livsstil än en sport? Men framförallt är surfing väldigt lekfullt och vad passar mer för en familjesemester än en veckas härlig lek?

På plats i Marocko finns svenska Lina som tillsammans med Samir driver surfcampen på den fina och berömda surfstranden Jack Beach I Dar Bouazza strax söder om Casablanca. Vi tar surflektioner en gång om dagen och har därefter gott om tid själva öva det vi lärt. Vissa dagar vill vi kanske hellre bada i havet, leka på stranden eller spela kubb eller strandpingis. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i grottorna när det är lågvatten. Vill du koppla av har vi solstolar och parasoll vid surfskolan och surfhuset har sköna soffor både inne och utomhus att slappa i.

Våra surfinstruktörer är vana att lära ut surfing till både barn och vuxna. Barn måste vara fyllda 5 år och simkunniga för att kunna delta i undervisningen. Alla nybörjarlektioner hålls på grunt vatten och först när alla är säkra på sin “take-off” och har bra balans paddlar vi ut till det större vågorna. Samir är diplomerad instruktör och Lina har varit simlärare så de är båda noga med att se till att ni får en trygg och rolig upplevelse. Lina är alltid med under surfingen och hjälper till med våtdräkter, uppvärmning osv och översätter gärna från engelska till svenska när det behövs.

Om vi behöver sträcka ut våra ömma surfmuskler kan vi även prova olika former av yoga tillsammans med Lina. Vi yogar på stranden framför vågorna eller i surfhuset där det både finns en trädgård och en härlig takterrass. Naturligtvis kan både vuxna och barn kan ta del av yogan.

Förutom surfing och yoga kan den som vill prova på hästridning på en fin arabhäst. Vi gör även två eftermiddagsutflykter. På onsdagen går vi på marknad i Dar Bouazza - en typisk marockansk landsbygdsmarknad där man kan köpa hela veckans ranson av mat och alla andra pinaler man kan tänkas behöva. Här säljs massor av kryddor, dadlar och kakor som kan vara roliga att smaka på eller att köpa med hem.

En eftermiddag tar vi en tur till Casablanca. Den mest spännande shoppingen i Marocko är i de trånga och myllrande soukerna. Souk är det marockanska ordet för basar eller marknad och vi besöker förstås souken i Casablanca. Att bara gå runt och kika kan vara fascinerande för både stora och små, det är mycket intryck och många färger. På vägen dit stannar vi också för att ta en snabb titt på den berömda moskén Hassan II, världens största moské utanför Mecka. Det är en imponerande byggnad med ett vackert läge vid havet.

 • Familjesurf

  En surfresa är perfekt för barnfamiljer som söker både sol och bad och aktiviteter som passar hela familjen. Alla som kan simma kan lära sig att surfa.

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

Boende och mat

Vi bor tillsammans i ett fint nyrenoverat hus med bara 3 minuter till stranden.  Här finns en härlig trädgård och en takterrass med fantastisk utsikt. Till varje rum hör ett eget badrum. Vi äter samtliga måltider utom en middag i surfhuset och får prova på olika sorters marockansk mat som lagas av surfhusets duktiga kokerska. Vi lovar spännande smakupplevelser med härliga kryddor och alla kommer garanterat vara mätta och belåtna efter varje måltid.

Inför resan

Vilka förkunskaper krävs för att åka på resan?
Alla som är simkunniga kan lära sig att surfa. Och vi välkomnar alla, både nybörjare som vill lära sig surfa och passionerade surfare som vill förbättra sin vågsurfing.

Hur gamla måste barnen vara?
Barn som vill surfa måste vara fyllda 5 år och simkunniga. Efter fyllda 15 år räknas barnen som vuxna. Om det finns barn som är yngre än 5 år eller vuxna i familjen som inte vill surfa kan ni kontakta oss för ett prisförslag.

Flyg ingår inte i resans pris, hur löser vi det?
Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka. Vi rekommenderar Royal Air Maroc som flyger direkt från Stockholm till Casablanca på datum som passar denna resa. Kontakta gärna oss på info@goactivetravel.se så tar vi fram ett flygförslag för din familj.

Mina barn pratar inte engelska, hur fungerar det på surflektionerna?
Det är inga problem, att lära sig surfa handlar mycket om att se och härma.  Vår surfinstruktör Samir är dessutom van att instruera barn från alla möjliga länder. Men givetvis finns vår svenska surfinstruktör och yogalärare Lina på plats och hjälper till när det behövs.

Avgång

Kommande

Reslängd

7 dagar