Sommarvandring i Chamonix – GoActiveTravel
0771 14 30 30 info@goactivetravel.se

Sommarvandring i Chamonix

Har du drömt om att vandra, cykla eller löpträna i Alperna? Då har du hamnat rätt! Den här resan är för dig som vill upptäcka Chamonix med omnejd under sommar och med nära vänner eller familj. Aktiviteterna du kan göra är helt anpassningsbara efter dina förutsättningar och går att variera dagligen. 

Ni bor i det privata och charmiga Chalet Annabelle, som drivs av ett fantastiskt svenskt par, Lisa och Martin, som tar mycket väl hand om er. Inget lämnas åt slumpen. Resan passar en grupp vänner, ett tajt jobbteam eller en till två familjer. Innehåll och aktiviteter kan helt anpassas efter era önskemål men vi hjälper er gärna att sätta ihop ett perfekt schema, boka restauranger och guider mm. 

Chamonix ligger ca 1 timme från Genèves flygplats och kallas alpernas huvudstad. Det är som ett nav mellan alla system och erbjuder ett stort utbud av bra restauranger, butiker, barer och caféer.

Kommer snart

Datum och pris för denna resa är inte satta ännu.

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Boende 4 nätter på Chalet Annabelle, del i dubbelrum
 • Halvpension; frukost, eftermiddagssnacks och middag inklusive dryck
 • Transfer till och från flygplatsen i Genève
 • Transfer till och från liftsystem, vandringsleder, trekkingspår etc
 • Fri tillgång till utomhusjacuzzi
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Tillval/tillkommer:

 • Barnrabatt upp till 12 år - 500 kr
 • Vandringsguide ca 250 euro/dag/grupp
 • Liftkort (Sommar) 20-35 euro per dag.
 • Luncher 

Betalningsinformation:

 • När du bokar din resa betalar du 3000 kr i anmälningsavgift för att säkra din plats inom 7 dagar från bokningsdatumet.
 • Du kan därefter välja att delbetala din resa fram till 60 dagar före avresa, maila till info@goactivetravel.se för mer info.
 • Senast 60 dagar före avresa betalar du resterande belopp. 

Fullständiga resevillkor

Flyginformation:

Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att ta fram flygförslag, kontakta oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Vi rekommenderar att boka direktflyg till Genève, där ni smidigt blir upphämtade med privat transfer till Chalet Annabelle. 

GO HIKING - Vandringsresor. På våra vandringsresor testar vi gärna lite tuffare vandringar där en bra grundfysik underlättar. Vi vandrar genom vacker natur med magiska vyer i bergslandskap, längs med hav, genom skog och till historiska platser. Vi vandrar i lugnt tempo för att kunna ta in allt vi ser på vägen och pausar för lunch i det fria. Efter vandringen njuter vi av en after hike innan vi äter en välförtjänt middag tillsammans. Vandringsresorna kombineras oftast med yoga eller någon äventyrlig lokal aktivitet.

Fler Hiking-resor

Program

Dagarna är inte svåra att fylla med aktiviteter och upplevelser. Schemat varierar beroende på era önskemål och det är ni som bestämmer vad ni vill göra. Vi hjälper till att boka alla guider, liftkort, mm. 

Så här kan en dag på Chalet Annabelle se ut. 

 • Ljuvlig och stadig frukost
 • Transfer till utvald vandring, cykel, trekking, löpning, berg, liftystem eller vandringsled
 • Lunch till självkostnadspris på förbokad restaurang där det är möjligt eller picknick, förberedd av Lisa och Martin
 • Några timmars aktivitet till
 • Upphämtning och skjuts hem
 • Tid för after hike, snacks, jacuzzi och återhämtning
 • Middag i Chalet eller om så önskas inne i Chamonix

Coacher

 • Lisa och Martin

  Färdledare

  Lisa och Martin driver Chalet Annabelle, ett genuint och charmigt boende som ligger i Chamonix-dalen. När de bodde i Stockholm så utforskade och reste de mycket i Alperna under alla tillfällen som gavs. Under resorna  fanns alltid drömmen i bakhuvudet om att driva ett chalet. Till sist tog de mod till sig, lämnade kontorslivet i Stockholm och påbörjade en nytt liv i Chamonix, byn som alltid har legat dem varmast om hjärtat. Nu har de skapat ett helservicekoncept där de erbjuder sina gäster avslappnande och aktivitetsfulla vistelser.


  När de inte jobbar med Chalet Annabelle så hittar du dem oftast ute i bergen där de åker skidor och klättrar på vintern och springer, vandrar och cyklar på sommaren.


  Mer info om Chalet Annabelle hittar ni på www.chaletannabelle.com

Boende och mat

Här bor ni hela gänget i ett klassiskt franskt Chalet med full service från morgon till kväll, ni kommer att ha hela stället för er själva. Det finns gott om plats för 10 personer med 5 sovrum och 5 badrum. Ett avkopplande vardagsrum och matsal med öppen spis och ett öppet kök. Chalet Annabelle ligger strax utanför Chamonix i Les Houches. Det är omgivet av flera system som är smidiga att ta sig till med den privata transfern som hämtar och lämnar efter era önskemål.

Chalet är av hög standard och sängarna otroligt sköna. På morgonen vaknar man utvilad av ljudet från köket där Lisa och Martin förbereder den helt magiska frukosten bestående av allt från bryggkaffe, pannkakor, färskt bröd direkt från bageriet, smoothies, frukt, gröt, ägg, ostar mm. På eftermiddagarna när ni kommer hem från era äventyr och aktiviteter står en härlig snacksmeny uppdukad med frukt, nötter, bakverk, te och såklart kall öl i kylen för den som vill. Det finns även en utomhusjacuzzi och ett spel- och filmrum perfekt för återhämtning av olika slag. På kvällen serverar Martin och Lisa en trerättersmiddag med väl utvalda viner. De är flexibla och lyhörda för eventuella önskemål kring maten som för övrigt är jättegod, vällagad och varierande. 

Efter den här resan kommer ni garanterat hem återhämtade och påfyllda med mat- och naturupplevelser utöver det vanliga.

Inför resan

Vad krävs det för förkunskaper för att åka med på resan?
På den här resan bestämmer du själv nivån på de aktiviteter ni vill göra vilket innebär att inga specifika förkunskaper krävs. Det finns guider att boka för de olika aktiviteterna ifall så önskas och behövs. Vi välkomnar alla. 

Hur gamla måste barnen vara?
Alla barn är välkomna, för de minsta går det även att boka in barnvaktsservice. De flesta aktiviteter går att anpassa till era och barnens nivå. 

Flyg ingår inte i resans pris, hur löser vi det?
Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka. Vi rekommenderar direktflyg till Genève på datum som passar denna resa. Kontakta gärna oss på info@goactivetravel.se så tar vi fram ett flygförslag för din familj/grupp.

Vad behöver jag ha med mig?
Ta med lämpade kläder och skor för sommar och de aktiviteter som ni valt att göra.

För vandring krävs ett par riktiga vandringskängor, gärna ingångna. Stavar är valfritt men vi rekommenderar det varmt. Eftersom vädret kan vara växlande så packa gärna med en regn- och vindjacka. 

En ryggsäck brukar vara bra oavsett årstid och aktivitet där man kan packa lite snacks och vatten, mm. Vi rekommenderar även att ta med solskydd, såsom hatt, kräm och glasögon. 

Eftersom det är härligt med ett dopp i jacuzzin på eftermiddagen är det bra att ha med sig badkläder. Morgonrock och tofflor finns att låna. 

Kommer snart

Datum och pris för denna resa är inte satta ännu.