Surf Camp Marocko – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Surf Camp Marocko

Vare sig du är nybörjare eller en erfaren surfare kommer du att älska de långa stränderna, det varma vattnet och de duktiga surfinstruktörerna i Taghazout vid Marockos Atlantkust. På detta camp kan du dessutom kombinera surfingen med yoga. Avresa varje vecka.

Avgång

4 augusti 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

5 900 SEK
Endast 3 platser kvar!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Transfer från Agadirs flygplats till hotellet tur och retur
 • Delat boende 7 nätter
 • Helpension*
 • 7 dagars surfskola
 • Surfbräda och våtdräkt
 • Lokala transporter

*Middag till självkostnadspris fredag kväll.

Möjlighet att välja till:

 • Enkelrum i mån av plats
 • Yogalektioner, 6 klasser för 600 kr

Flyginformation:

Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka. Kontakta oss för flygförslag.

Program

Marockos rykte som surfnation har fått ett rejält uppsving, mycket tack vare de fina vågorna i havet utanför Taghazout vid Atlantkusten. Surfingen i Marocko passar både nybörjare och mer erfarna surfare. Vi garanterar att både du som aldrig har surfat tidigare, du som känner dig lite ringrostig och du som är erfaren surfare kommer ha lika kul.

Dagarna börjar med ett skönt yogapass på den stora takterassen i huset där vi bor, bara en kort promenad från stranden. Från terassen ser vi havet och solen som går upp. Efter frukost beger vi oss till dagens surfspot. De duktiga instruktörerna har full koll på var det är bäst förutsättningar för att surfa just denna dag. Några kända breaks i detta område är Devil’s Rock och stränder som Panorama och Banana.

För nybörjaren börjar lektionerna på land. Du får lära dig hur du ska paddla ut från stranden och hur du ska vända dig och lägga dig till rätta för att när vågen kommer paddla och hoppa upp. De som är mer erfarna får tips om de bästa ställena för att få ut det mesta av dagen på brädan. Duktiga engelskspråkiga instruktörer gör sitt yttersta för att du ska fånga din våg och utvecklas som surfare – oavsett nivå.

Vi äter lunch under våra parasoll på stranden och köper kanelkryddat kaffe av strandens försäljare. Det är sköna dagar med hav, salt, sol, sand och stor gemenskap. Samt kanske en och en annan kamel.

När du behöver en paus från surfingen kan du antingen shoppa i byns färgstarka bazar, göra en utflykt till Agadir eller åka till lagunerna och vattenfallen i Paradise Valley.

 • Vågsurfing

  En av världens äldsta sporter, född i Polynesien. Ståendes på en bräda blir du ett med havets vågor!

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

Boende och mat

Vi bor i den charmiga berberbyn Tamraght ca 15 km norr om Agadir. Från surfhuset har du bara några minuter till den långa stranden. Du bor i ett rymligt och bekvämt rum som du delar med en eller två andra gäster. I anslutning till rummen finns toalett och dusch. Det finns även kylskåp där du kan förvara egen dryck och snacks. På takterrassen serveras varje morgon en stor frukost och på kvällen äter vi en hemlagad marockansk middag under bar himmel. Lunch äter vi på stranden, och då oftast en sallad eller en matig smörgås och färsk frukt.

Inför resan

Vad krävs för fysisk nivå för denna resa?
Vi välkomnar alla, vare sig du är en nybörjare vill lära dig surfa eller en passionerad surfare som vill förbättra din vågsurfing. Det krävs inga förkunskaper mer än att du är simkunnig.

Kan jag resa själv?
Ja, självklart kan du det. Att göra en surfresa är ett utmärkt sätt att lära känna nya människor som delar dina intressen.

Jag kan inte surfa men min kompis kan. Kan vi resa ihop ändå?
Absolut. Alla deltagare på surfresan delas upp i grupper efter nivå. Nybörjarna behöver få koll på hur man tar sig upp på brädan medan de mer erfarna surfarna kanske bara behöver guidning. Ibland är grupperna på samma strand (spot) och ibland åker vi till olika spots, allt beror på hur vågorna ser ut.

Bilder

Avgång

4 augusti 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

5 900 SEK
Endast 3 platser kvar!