Längdskidåkning i La Diagonela
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Tävlingsresa: La Diagonela

Snösäkert och ett så fantastiskt och storslaget landskap att du kommer glömma att du är trött. Så kan man beskriva skidloppet La Diagonela som går på 1800 meters höjd i Engadindalen. La Diagonela är dessutom ett seedningslopp till Vasaloppet och höghöjdsträning får du på köpet.

Avgång

18 januari 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

10 900 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

  • Flyg tur och retur från Stockholm till Zürich
  • Del i dubbelrum 3 nätter*
  • Halvpension (frukost & middag) 
  • Transfer till starten
  • Svenska reseledare på plats
  • Startplats**

 Möjlighet att välja till:

  • *Enkelrumstillägg 1500 SEK per person.
  • **Möjlighet finns att boka supporterpaket utan startplats
  • Vallaservice ekonomi 800 SEK premium 1 000 SEK
  • Skidfrakt på flyget  

Flygtider:

Direktflyg med SAS 

18 januari  Stockholm  Zürich 07.20  09.45    

21 januari  Zürich – Stockholm 20.50  23.15  

Program

Vi anländer till Schweiz två dagar före loppet och har gott om tid att njuta av skidåkning i klassisk alp-pussel-miljö. Över 220 km skidspår väntar precis utanför hotelldörren. Vårt hotell är nybyggt och har vinterentusiaster och längdskidåkare i fokus, här finns både vallarum och relaxavdelning med bastu. Hotellet ligger intill järnvägsstationen i alpbyn Bever och med tåget tar det bara 10 minuter till start och mål i grannbyn Zuoz.

Loppet La Diagonela har en naturskön sträckning på 65 kilometer och är det ett seedningslopp till Vasaloppet. Cirka 20 km in i loppet kommer den första stigningen förbi den kända skidorten St Moritz. Banan passerar den traditionella längskidorten Prontresina och vidare över frusna sjöar, öppna vidder och genom pittoreska små byar tillbaka till målet i Zuoz.

Som alternativ kan du välja det 30 km långa La Pachificia med start i Pontresina

18 januari
Du landar på Zürich flygplats och åker direkt vidare till hotell Bever Lodge som ligger i mysiga byn Bever, 9 km från starten av loppet.

19 januari
Vi ägnar dagen åt uppladdning och du kan testa formen i de skidspår som ligger bara 50 meter från hotellet. Om du har bokat vallaservice inför loppet åker du direkt efter frukost till grannbyn Zuoz för att lämna in dina skidor. I Zuoz passar vi förstås på att känna in stämningen inför loppet och bekanta oss med byn.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet och får morgondagens nummerlappar.

20 januari
Tävlingsdags! En tio minuters tågresa tar oss enkelt till starten i Zuoz. Efter målgång firar vi gemensamt med en härlig middag på hotellet och delar dagens upplevelser tillsammans.

21 januari
Hemresedag. Eventuellt finns det tid till att njuta av vackra Engadindalen och upptäcka någon av grannbyarna innan du åker mot Zürichs flygplats och flyget tillbaka till Sverige.

 

Boende och mat

Vi bor bekvämt på fräscha Bever Lodge i den lilla alpbyn Bever. Hotellet ägs och drivs av paret Johanna och Marco som båda är längdskidlärare och hängivna skidentusiaster. Hotellet är modernt inrett och här finns alla bekvämligheter, som bastu och wellnessrum med gym. Här finns även ett vallarum med alla tänkbara finesser och en mindre sport shop.

Lodgen har en mysig lounge och bar och en trevlig restaurang med erkänt bra mat där vi samlas på kvällarna för att äta och dricka gott.

Från hotellet är det bara 50 meter till längdspåren. I området finns 220 km fina längdspår.

Inför resan

Varför ska jag resa med Go Active?
Det är enkelt och bekvämt att resa med oss. Det är bara att boka resan så sköter vi resten. Vi har valt ut de bästa hotellen, restaurangerna och coacherna för respektive resa så att du kan fokusera på att ha kul. Vi välkomnar alla som gillar att träna och du väljer själv på plats hur stor just din utmaning blir. Våra kunniga coacher planerar resan med tid för både tuffare utmaningar, upplevelser och återhämtning. Om du följer med på några av våra tävlingsresor ser vi till att du får rätt uppladdning inför loppet. Och givetvis firar vi tillsammans efter målgång!

Jag skulle vilja ta med mig min vän eller familj som inte vill delta i skidloppet - hur gör vi då?
Det är alltid kul att ha med sig supportrar, självklart kan din vän eller din familj följa med. Vi har ett speciellt supporterpaket där allt utom startplatsen ingår. De är förstås välkomna att fira efteråt på segerfesten!

Hur får jag min mitt startnummer och hur kommer jag till starten?
Go Active sköter allt det praktiska och du kommer att få ditt startnummer på hotellet eller på expo-mässan. Vi kommer också att ha en loppgenomgång så att du vet exakt vad som gäller för dagen.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver kläder för skidåkning. Vi rekommenderar dig att ha med ett torrt ombyte så att du kan byta om efter målgång samt extra mössa och vantar till tävlingen. Om du inte bokat vallaservice behöver du ta med dig egen valla.

Skidfrakt
Flygfrakt bokas separat. Kontakta info@goactivetravel.se för information.

Vallaservice – vad innebär det?
Rätt valla under skidorna är en förutsättning för att kunna göra ett bra lopp. Om du vill kan du genom Go Active Travel boka vallaservice på plats då professionella vallaexperter ser till att dina skidor prepareras på bästa sätt. Vanligtvis lämnas då skidorna in ett dygn före start, Go Actives representanter på plats hjälper till med logistiken. Du bokar ditt vallapaket när du köper din resa alternativt meddelar Go Active senast 30 dagar innan avresa.

Vad innebär boende - del i dubbelrum?
Del i dubbelrum innebär att du delar rum med en annan deltagare av samma kön. Sängarna är separerade. Om du vill kan du boka enkelrum mot ett tillägg och i mån av plats.

Bilder

Avgång

18 januari 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

10 900 SEK