Längdskidåkning i Marcialonga
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Tävlingsresa: Marcialonga

Den italienska delen av Dolomiterna är inte bara den vackraste. Sista söndagen i januari varje år bjuds här på en fantastisk folkfest med ett myller av glada och förväntansfulla skidåkare. Det är dags för en italiensk skidklassiker: Marcialonga.

Avgång

24 januari 2019

Reslängd

4 dagar

Resenärer

28 platser
Endast 6 platser kvar!

Pris

12 500 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Direktflyg Stockholm - München
 • Mat på planet
 • Fast track och tillgång till SAS lounge
 • Transfer till och från flygplatsen i München
 • Skidfrakt
 • Boende, del i dubbelrum
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Transfer till starten
 • Startplats
 • Föreläsning

 

 • Teknikgenomgång
 • Fysisk genom gång av delar av banan
 • Utflykt till skidstadion i Val Di Fiemme
 • Svenska reseledare på plats

 

Möjlighet att välja till:

Vallaservice.
Baspaket med glid och fäste: 500 kronor.
Premiumpaketet med rill, högflour och pulver: 900 kronor.
Stakskidor: 1000 kronor

Flyginformation:

Direktflyg med SAS

24 januari  Stockholm ‐ München 13:00 - 15:10

28 januari München ‐ Stockholm 13:40 - 15:55

Program

Klassiska Marcialonga har en sträckning som går genom pittoreska små italienska byar med Dolomiternas dramatiska kalkstensberg i blickfånget. Marcialonga kommer att bjuda på lika mycket naturupplevelse som skidåkning. Kort sagt, om du bara ska åka ett långlopp på skidor i år så ska du åka med Go Active Travel till Marcialonga!

Förutom att delta i själva loppet kommer du även ha möjlighet att åka skidor på Passo Lavaze och testa skidstadion i Val di Fiemme. Våra fantastiska coacher på plats, Johan Korsvik och Patrik Gylle Larsson, är fulladdade med råd och tips om allt från hur du väljer energiintag till mentala strategier inför loppet. De kommer även att hålla en grundläggande vallakurs.

Loppet startar i Moena och därifrån kör du vidare genom storslagen natur och flera byar, ivrigt påhejad av lokala och tillresta supportrar. 

Vi reser med en liten grupp på max 25 deltagare vilket gör att du i lugn och ro kan förbereda dig inför loppet och få gott om individuella tips!

Dag 1

Det finns tid för den som vill att ta en tur i spåren vid hotellet efter ankomst.

Efter vår gemensamma middag är det dags för en föreläsning med våra meriterade coacher, Patrik Gylle och Johan Korsvik, som båda tagit sig igenom flera långlopp, maraton och Ironman. Patrik och Johan diskuterar och svarar på frågor om energi och upplägg. De ger även generella tips gällande konditionsträning samt tips inför loppet.

Dag 2

Vi besöker det snösäkra Passo Lavaze på 1600 m.ö.h, en mäktig bergsplatå och en häftig plats för skidåkning.  Här finns 85 km välpreparerade spår i alla svårighetsgrader, från nybörjare till landslagsnivå. Här brukar svenska skidlandslaget träna!

Vi kommer ha en teknikgenomgång och du kommer få tips av våra coacher på vad du kan tänka på för att effektivisera din åkning.

Dag 3
Besök i Val di Fiemme för att testa spåren runt skidstadion.

Dag 4
Dags för tävling! Efter tidig frukost åker vi tillsammans till starten och önskar varandra en härlig dag i spåren. Vi har startplatser på 70 km loppet, en distans i klassisk stil som går genom byar och vackra landskap. Starten sker i grupper med omkring 500 åkare per grupp och med cirka 5-10 minuters mellanrum.

Väl i mål får du en medalj och kan sen äta pasta och ta en dusch när du hämtat upp din väska som du lämnade vid starten. Det går gratis bussar tillbaka ”hem” till Valle di Fassa. På kvällen äter vi middag tillsammans för att fira loppet!

Dag 5
Utcheckning och hemresa.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Coacher

 • Patrik Gylle Larsson

  Tävlingscoach

  Patrik Gylle Larsson är en inbiten skidåkare och tillika maratonlöpare. Han har bland annat hunnit med ett 30-tal maratonlopp, 8 Vasalopp/ÖS och 5 Marcialonga. Sedan 2011 är Patrik även löpcoach och har bland annat coachat TSM Runnings 3-timmars grupp i 5 år. Patrik satsar på att göra en Svensk Klassiker på 15 timmar. Dock är han nog mest känd från reklamfilmen från 2015 där hans döttrar överraskar honom när han springer Tokyo Marathon.

 • Johan Korsvik

  Tävlingscoach

  Johan Korsvik var i unga år aktiv tävlingsåkare i längdskidor. Han har även genomfört flera Vasalopp och andra långlopp på motionärsnivå. Johan åker inte bara skidor, han har även gjort flera Ironman runt om i Europa och sprungit åtskilliga maratonlopp.

Boende och mat

Vi bor på familjeägda Hotel Avisio som ligger naturskönt i Soraga, Valle di Fassa. Härifrån har vi nära till starten och kan njuta av den klassiska italienska maten och de härliga miljöerna i Sydtyrolen. Rummen är enkla men bekväma. I resans pris ingår del i dubbelrum vilket innebär att du delar rum med en annan resenär, det är två enkelsängar i rummet. Varje morgon serveras en kontinental frukostbuffé. I resans pris ingår även middag som vi äter i hotellets restaurang. Hotellet har även en bar och en relaxavdelning med bastu, inomhuspool, bubbelpool och gym.

Inför resan

Varför ska jag åka med Go Active Travel?

Det är enkelt och bekvämt att resa med oss. Det är bara att klicka på boka-knappen så sköter vi resten. På vår Marcialonga resa ingår en hel del som du inte får annanstans men som sätter lite extra guldkant på din resa. Vi åker med en liten grupp på max 20 personer och två erfarna coacher är med, detta innebär att du kan få hjälp med förberedelserna innan loppet.

När är sista anmälningsdag?
Det finns ingen sista anmälningsdag, det är först till kvarn som gäller. Resorna till Marcialonga brukar sälja slut ganska snart.

Hur tar man sig till starten?
Vi bor inte långt från starten och tar oss dit gemensamt med buss.

Hur tar man sig från målet?
Det går gratisbussar från Cavalese där 70 km-åkarna har målgång och från Predazzo där 45 km- åkarna har sin målgång. Sista gratisbussen går från Cavalese klockan 19.00.

Är loppen seedningsgrundande till Vasaloppet?
Ja, Marcialonga 70 km är seedningsgrundande i Vasaloppet, dock inte 45 km.

Kan man få hjälp med vallan innan och under loppen?
Vår coach Johan Korsvik kommer att hålla en vallakurs på hotellet en av kvällarna före loppet. För den som ändå vill ha hjälp så finns det möjlighet att använda vår vallaservice. Då behöver ju varken du eller skidorna lämna hotellet.

Ett baspaket med glid och fäste kostar 400 kronor och premiumpaketet med högflour och pulver kostar 800 kronor. Dina skidor bör vara väl rengjorda innan du lämnar in dem.

Finns det något rep och när dras det?
Ja, men det är hyfsat generösa tidsmarginaler. 2017 gällde tiderna 12.30 i Canazei, 15.30 i Predazzo och 17.00 i Molina.

Vad finns på kontrollerna?
Det finns kontroller längs med hela banan där arrangören tillhandahåller vatten, varm dryck, sportdryck (Enervit 2017) och i sista kontrollen även kaffe. Här finns naturligtvis även första hjälpen, vallahjälp och stavar och skidor du kan låna. Längst med banan finns även privata energistationer med torkad frukt, bananer, kakor och kanske lite vin om du har tur!

Hur får man sin nummerlapp och chip?
Ni kommer att åka gemensamt för att hämta ut nummerlapp.

 

 

Bilder

Avgång

24 januari 2019

Reslängd

4 dagar

Resenärer

28 platser
Endast 6 platser kvar!

Pris

12 500 SEK