Tjejsurf Marocko – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Tjejsurf Marocko

Drömmer du om att lära dig surfa? Eller längtar du bara efter en härlig semester vid havet där du kan träna yoga och umgås med andra som delar dina intressen? Då ska du åka med på vår fantastiska surfresa till Casablanca! En surfresa för bara tjejer!

På Tjejsurf Marocko lär du dig surfa med ett härligt gäng tjejer och kvinnor som peppar och stöttar varandra. Både nybörjare och erfarna surfare är välkomna, våra instruktörer ser till att alla utvecklas efter sin nivå. Eftersom du garanterat kommer att få nya vänner på plats i Marocko passar resan särskilt dig som reser ensam. Vi kombinerar surfen med yoga som utövas på stranden med utsikt över havet.

 

Avgång

11 april 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

7 200 SEK
Endast 6 platser kvar!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Boende del i dubbelrum
 • Transfer
 • Helpension utom en middag
 • Surfing 2 gånger per dag, 2 av 3 dagar
 • Daglig yoga
 • Utflykt till Casablanca

Flyginformation:

Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka. Vi rekommenderar följande flyg med Air France:

11 april Stockholm - Casablanca 13.00 - 21.05  (ett stopp)

15 april Casablanca - Stockholm 10.10 - 18.30  (ett stopp)

Program

Strax söder om Casablanca ligger surfsamhället Dar Bouazza. I Dar Bouazza är tempot lugnare och vi bor nära stranden där fina vågor rullar in från Atlanten. Det är få turister som hittar till den lilla byn vilket betyder att det är gott om plats i vattnet. I området finns det flera bra surfställen, både strand- och pointbreaks, med vågor som passar både nybörjare och mer erfarna surfare.  Det finns även många trevliga restauranger, caféer, affärer och barer för den som vill ta ett glas eller dansa. Vi gör även ett besök på den gigantiska matmarknaden som hålls varje onsdag. 

Dagarna tillbringar vi på stranden. I resans pris ingår fem gemensamma surflektioner och däremellan kan du träna på egen hand eller koppla av i solen. 

Det brukar vara skönt att få lov att sträcka ut ömma surfmuskler mellan surflektionerna och du kommer därför att få prova på olika former av yoga. Tillsammans med vår svenska instruktör Lina gör vi yoga på stranden framför vågorna eller på surfhusets takterrass. Vi testar hathayoga och yin- och acroyoga och yogan anpassas så att både nybörjare och mer erfarna kan delta. Yogamattor finns att låna på plats. 

Vi anordnar dessutom en gemensam utflykt till Casablanca för dig som vill upptäcka något nytt.  I Casablanca besöker vi förstås den vackra moskén Hassan II, världens största moské utanför Mecka med världens högsta minaret. En kväll kan de som vill även få prova på hästridning på fälten på vår snälla arabhäst.

Det är Lina som tillsammans med sin marockanske man Samir driver surfskolan i Casablanca. Både Lina och Samir kommer att ge dig massor av tips så att du ska kunna utvecklas som surfare. Surfing är både beroendeframkallande och tufft och du kommer garanterat ha träningsvärk efter denna vecka! Men det är det värt , för när du till slut lär dig bemästra vågen är känslan helt oförglömlig -  en blandning av adrenalin och ren glädje! 

Programmet är preliminärt men kan komma att se ut som nedan.

Onsdag 11 april
Ankomst och middag

Torsdag 12 april
Frukost som följs av surfing
Lunch och mer tid att surfa
Yogapass
Middag

Fredag 13 april
Yogapass
Frukost som följs av surfing
Lunch
Utflykt till Casablanca
Middag på egen hand

Lördag 14 april
Frukost som följs av ett yogapass
Surfing
Lunch
Besök på Samirs ekologiska odlingar
Surfing
Hästridning
Middag

Söndag 15 april
Frukost
Avresa

 • Vågsurfing

  En av världens äldsta sporter, född i Polynesien. Ståendes på en bräda blir du ett med havets vågor!

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

Boende och mat

Vi bor tillsammans i ett fint nyrenoverat hus med bara tre minuter till stranden.  Här finns en härlig trädgård och en takterrass med fantastisk utsikt över Atlanten. Huset är nyrenoverat och spartanskt inrett med mysig surfkänsla. Vi bor i dubbel eller trippelrum och till varje rum hör ett badrum. Gemensamma utrymmen är kök, vardagsrum, lummig trädgård och den stora takterassen. Det finns förstås även internet i surfhuset.

Maten som serveras på surfhuset är marockansk, vällagad och ekologisk , men med västerländsk touch. Råvarorna kommer nästan uteslutande från Samirs ekologiska jordbruk. Frukosten tillreder du själv medan vår duktiga kokerska tillagar lunch och middag. Vi lovar att du kommer att vara både mätt och nöjd under dagarna i Marocko.

Den kväll då kokerskan har ledigt kan du passa på att upptäcka någon av de lokala restaurangerna i Dar Bouazza eller Casablanca – här finns både små ställen med traditionell (och billig) mat och finare restauranger med internationella rätter. Självklart kan du även laga din egen mat i husets stora kök. Vi lovar spännande smakupplevelser med härliga kryddor och alla kommer garanterat vara mätta och belåtna efter varje måltid.

Inför resan

Vem kan delta i denna resa?
Både nybörjare och erfarna surfare är välkomna, våra instruktörer ser till att alla utvecklas efter sin nivå. Eftersom du garanterat kommer att få nya vänner på plats i Marocko passar resan särskilt dig som reser ensam.

Vad krävs för fysisk nivå för denna resa?
Vi välkomnar alla, vare sig du är en nybörjare vill lära dig surfa eller en passionerad surfare som vill förbättra din vågsurfing. Det krävs inga förkunskaper mer än att du är simkunnig.

Kan jag resa själv?
Ja, självklart kan du det. Att göra en surfresa är ett utmärkt sätt att lära känna nya människor som delar dina intressen.

Bilder

Avgång

11 april 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

7 200 SEK
Endast 6 platser kvar!