Trailrunning Italien – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Trailrunning i de italienska alperna

Trailrunning Italien passar dig som älskar att springa och vill utforska bergen och den vackra alpmiljön runt Aostadalen. Följ med på en löpupplevelse utöver det vanliga i en omgivning där storslagna vyer, vacker och slående natur är vardagsmat, där Mont Blanc's ständiga närvaro inger ett mäktigt intryck under resan. 

Avgång

21 september 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

13 900 SEK
Endast 5 platser kvar!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm - Turin t/r med KLM

 • Transfer till och från hotellet

 • Fyra frukostar

 • Fyra middagar
 • Yoga
 • Ett gemensamt träningspass innan avresa, i fysisk form eller digitalt beroende på var i landet du befinner dig.

 • Föreläsning kring säkerhet och utrustning.

Möjlighet att köpa till på plats:

 • Spa-behandlingar
 • Vinprovning

Flyginformation:

Flyg med KLM.

21 september Stockholm - Turin via Amsterdam  06.30 - 11.15 
25 september Turin - Stockholm via Amsterdam  11.45 - 16.40       

Program

Trailrunning är ett utmanande och varierande sätt att träna på, löpningen sker på stigar som stundtals är lätta att springa och ibland väldigt krävande och branta - där vandrar vi. Det blir en naturlig variation mellan löpning och vandring på dem partier som är för tuffa för löpning. Säkerheten är viktigt när vi vistas i den här miljön och på hög höjd när naturen är väldigt häftig och kraftfull uppe bland bergen.
Vi kommer även att ha yoga anpassad för löpare med fokus på återhämtning och avkoppling, så att vi är pigga och fräscha inför varje dags nya löpäventyr. Vi njuter av äkta lokalproducerad italiensk bergsmat och testar även lokala ostar och viner.

Programmet är preliminärt men kan komma att se ut som nedan.

Fredag 21 september
Efter ankomsten till hotellet så blir det en kort kvällssamling

Lördag 22 september
Frukost som följs av info angående upplägg, presentation
Löptur
Lunch
Yoga for runners
Powerwalk till restaurang

Söndag 23 september
Frukost
Heldagstur på ca. 5 - 6 timmar

Måndag 24 september
Frukost

Tisdag 25 september
Morgonyoga
Frukost som följs av en löptur
Hemresa, transport till flygplats

 

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Trailrunning

  Sporten som består av att både springa och vandra över stigar i naturen.

Boende och mat

Beläget ovanför staden La Salle på 1550 meter och med en av de bästa utsikterna över Mont Blanc och Aostadalen är pensionatet Locanda Lo Fóo en perfekt plats att njuta av semestern på.  På Locanda Lo Fóo bor du i mysiga rum med trägolv, i huvudsak i dubbelrum men det finns även möjlighet att bo i trippelrum.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa, men du ska kunna springa 1 mil på 70 minuter och vara van vid att springa på ojämnt underlag. Inför trailrunningäventyret i Aosta kommer du att få ett träningsprogram med pass och tips så att du kommer väl förberedd till Italien. Räkna med långa härliga dagar, ca 6 timmar. 

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, tempot är lugnt och vi kommer ha möjlighet att dela upp gruppen och anpassa tempot.

Vad behöver jag ha med mig?
Vi kommer att vara ute på berget och springa på dagarna så du behöver ha med dig minst ett par klädombyten för löpning per dag. Du behöver även trailrunningskor med en grövre sula, lämpade för löpning på stigar, sten och ojämnt och varierat underlag. Trailrunningskor ger grepp, stabilitet och är även förstärkta kring tåpartiet. 

Det kan både vara varmt och kallt i bergen så ta med både långa tights och shorts att springa i.  Av samma skäl bör du ta även ta med både kort- och långärmade tröjor. Eftersom du kan välja till ett besök på ett thermalbad bör du givetvis ta med badkläder. 

Viktigt. Eftersom vi vistas i högalpin miljö där vädret snabbt kan skifta behöver alla ta med var sin liten löparryggsäck där följande säkerhetsutrustning får plats: torr underställströja, vindjacka, vindtäta byxor, förstärkningströja (fleece) vantar & mössa, första förband, kompass (magnetisk), karta (fås av oss), visselpipa, mobiltelefon och en behållare för minst 1/2 liter vatten.  

Bilder

Avgång

21 september 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

13 900 SEK
Endast 5 platser kvar!