Yoga & vandra i Cortina | GoActiveTravel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Vandringsresa med yoga i Cortina

Följ med på en spektakulär vandrings- och yogaresa till Cortina i östra Dolomiterna. En klassisk skidort på vintern, men det är under sommaren som den här platsen visar sig från sin bästa sida. 
Någon eller några av de klassiska vandringar Drei Zinnen, Tofanekedjan och Croda da Lago är med i programmet, men vi vandrar även i några mindre kända områden. Turerna går ofta högt upp och vår möda belönas med hisnande vackra vyer över de rosaskimrande topparna och koboltblåa sjöarna. Dalen, som först tillhörde Venedig och sedan Österrike innan den togs över av det enade Italien, har också en fascinerande historia och rika traditioner. Vi börjar och slutar dagen med mjukgörande, stretchande, stärkande och avslappnande yoga och avslutar med en meditation innan middagen. 

Vi bor på spa-hotellet Parkhotel Ladinia i byn San Vito, vilket innebär en mer avslappnad atmosfär än i dalens huvudort, jetsetarnas Cortina.

 

 

Avgångar

7 juli 2020

/ 5 dagar

Inget flyg

11 290 SEK Fler än 10 Boka

Stockholm

Stockholm - Venedig 7 jul 06:55 - 09:35
Venedig - Stockholm 11 juli 13:10 - 15:40
13 490 SEK Fler än 10 Boka

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg t/r Stockholm/Arlanda - Venedig
 • Flygskatter
 • Transfer t/r från flygplatsen i Venedig
 • Boende i 4 nätter, del i dubbelrum
 • Halvpension, frukost och middag exkl. dryck
 • Tillgång till hotellets spa, pool och relaxavdelning
 • Vandringar med lokal guide
 • Ledda yogaklasser och meditation
 • Transfer till och från vandringarna
 • Vandringskarta
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat. 

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Tillval:

 • Enkelrumstillägg: 2100 kr
 • SPA behandlingar
 • Luncher
 • Dryck till maten

Betalningsinformation:

 • När du bokar din resa betalar du 3000 kr i anmälningsavgift för att säkra din plats inom 7 dagar från bokningsdatumet.
 • Du kan därefter välja att delbetala din resa fram till 60 dagar före avresa, maila till info@goactivetravel.se för mer info.
 • Senast 60 dagar före avresa betalar du resterande belopp. 

Resan utan flyg & transfer:

Detta gäller för dig som antingen vill flyga från en annan ort, förlänga din vistelse eller resa med tåg. Hör gärna av dig till oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Resa utan flyg:

Detta alternativ passar för dig som antingen vill flyga från en annan ort, förlänga din vistelse eller resa med annat färdmedel. Önskar du resa från en annan flygplats kan du antingen boka dina flygbiljetter på egen hand eller kontakta oss för hjälp. Individuella flygbokningar kan i vissa fall innebära en extra tilläggskostnad. Hör gärna av dig till oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Specialerbjudande!

Unikt inlogg till Sport Competence både privat och på jobbet i 6 månader (värde ca: 9 375:-.

Sport Competence är en digital samlingsplats för online föreläsningar och seminarier med några av landets främsta kompetenser inom Idrott, motion, Wellness och ledarskap mm. Här får du ta del av allt de erbjuder oavsett om du vill lära dig mer om föryngrande träning, vässa ditt löpsteg, meditera, ledarskapsutveckling, hantera stress eller lära dig mer om kost och näring.

Ett fantastiskt sätt att förbereda din träningsresa, fördjupa dig inom det du brinner för och hitta inspirationen till hållbar träning och hälsa!

Läs mer här https://www.sportcompetence.se/

GO HIKING - Vandringsresor. På våra vandringsresor testar vi gärna lite tuffare vandringar där en bra grundfysik underlättar. Vi vandrar genom vacker natur med magiska vyer i bergslandskap, längs med hav, genom skog och till historiska platser. Vi vandrar i lugnt tempo för att kunna ta in allt vi ser på vägen och pausar för lunch i det fria. Efter vandringen njuter vi av en after hike innan vi äter en välförtjänt middag tillsammans. Vandringsresorna kombineras oftast med yoga eller någon äventyrlig lokal aktivitet.

Fler Hiking-resor

Program

Under denna resa vandrar vi i vad många anser som det mest spektakulära landskapet i hela alpkedjan. Det innebär vandring som oftast går på hög höjd och bitvis är konditionskrävande med stora höjdskillnader. Terrängen är blandad och består av stigar, rullgrus och klippblock. Vi anser att dessa vandringar håller medel till svår nivå. Erfarna vandrare kommer att trivas här men även de som vill pröva en lite mer utmanande vandringsresa, kan med fördel välja denna resa.

Tack vare Ampezzodalens enastående geografi och geologi, erbjuder Cortina en stor variation av vandringar. Området har ett varmt och milt klimat under sommarmånaderna men som alltid när man vandrar i alperna måste man vara beredd på snabba väderförändringar. De svåraste bitarna är lite längre, kanske lite brantare och bestiger ibland närmare ett tusen meter under vissa dagar. Underlaget varierar från mjuk alpäng och skog till klippblock, stenar och grus, med vissa partier som kan upplevas som lite tuffare. För att kunna erbjuda så vackra och intressanta vandringar som möjligt har vi valt att vandra över ett ganska stort område och därav kommer vi att åka mellan 30 - 60 minuter med privat buss de flesta av dagarna.

Några smakprov på vandringar som vi kan komma att genomföra.

Drei Zinnen
”De tre topparna” är en av Alpernas mest kända vykortsbilder. Dagens vandring, med stigning över två lättare bergspass, är en bra introduktion till området och den höga höjden. Vi rundar båda bergets södra och norra sidor på en förhållandevis lätt och jämn vandringsled, Alta Via delle Dolomiti. Längs vägen finns det möjlighet att pausa vid en av flera bergshyttor, så kallade rifugi. Härifrån har vi en mäktig panoramvy över Drei Zinnen när vi dricker vår capuccino och detta ger mersmak för resten av veckan.

Croda da Lago
Idag utlovas magnifika utsikter och vandring i ett mäktigt landskap. Vi börjar vandringen vid Passo Giau, 2 236 meter över havet, cirka 30 minuters bussresa från hotellet. Härifrån bestiger vi bergspasset som ligger ett par hundra meter högre upp för att sedan följa kanten av Croda da Lago berget. Halvvägs runt passerar vi en mindre alpsjö. Efter lunch fortsätter vår vandring ner till Cortina genom en rofylld lärkskog. De som väljer en mer utmanande vandring denna dag tar en annan väg efter passet som leder hela vägen tillbaka till San Vito di Cadore, en tur på nästan två mil.

Sorapissjön
Vi tar kabinbanan upp till Faloriaomassivet direkt ovanför byn Cortina D’Ampezzo. För att nå Sorapissjön, en av Ampezzodalens främsta sevärdheter, måste man ta sig över två pass av lite tuffare nivå. Från dagens högsta punkt på 2 400 meter över havet, följer vi en smal stig nedför till lunchstället Rifugio Vandelli. Här är det skönt att pausa en stund vid det turkosblå vattnet. Trötta men nöjda fortsätter vi vidare på en enklare vandringsled mot Passo Tre Croci, där bussen väntar för att ta oss tillbaka till hotellet.

En dag i Cortina ser ut ungefär så här:

 • Yoga
 • Frukost
 • Transfer till vandringen
 • Vandring
 • Lunchpaus
 • Vandring
 • Transfer hem
 • Yin yoga och meditation
 • After hike
 • Fri tid
 • Middag

Observera program är preliminärt och kan ändras pga av väder och dylikt.

 • Vandring i Cortina

  Under denna resa vandrar vi i vad många anser som det mest spektakulära landskapet i hela alpkedjan. Det innebär vandring som oftast går på hög höjd och bitvis är konditionskrävande med stora höjdskillnader. Terrängen är blandad och består av stigar, rullgrus och klippblock. Vi anser att dessa vandringar håller medel till svår nivå. Erfarna vandrare kommer att trivas här men även de som vill pröva en lite mer utmanande vandringsresa, kan med fördel välja denna resa.

 • Yoga för alla

  Yoga är en levande tradition från Indien och ett fantastisk sätt att förena kropp, sinne och själ för att finna ro. Den hjälper dig att hitta ett lugn, en nyfikenhet, fördjupa din andning, landa, rensa sinnet och sträcka ut kroppen. Med mjuka rörelser, fokuserad andning och avslappnande övningar så omvandlas energin i kroppen och hjälper dig att bli mer närvarande, positiv och avspänd. Yinyogan har en lugnande och återhämtande effekt på både kropp och själ. Och istället för att prestera vill vi gå djupt in i positionen och hålla varje position en längre stund. Det ingen skillnad om du är nybörjare eller har yogat länge, yinyogan passar alla.

Coacher

 • Charlotte Fredriksson

  Yogalärare och kostrådgivare

  Charlotte Fredriksson är kostrådgivare och yogalärare sedan flera år tillbaka och vidareutbildar sig mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Som hälsoföreläsare och kostrådgivare inspirerar Charlotte till hållbar hälsa på alla plan med mycket fokus på kosten, tarmfloran men också motion, stress och återhämtning. Idag jobbar hon i huvudsak som Verksamhetsansvarig på Go Active Travel men följer även med som yogalärare och hälsoföreläsare på flera av våra resor.

Boende och mat

I hjärtat av Dolomiterna ligger vårat hotell, Park Hotel Ladinia, ett fyrstjärnigt spa-hotell med en avslappnad och sagolik omgivning. 
Hotellet har stora gemensamma utrymmen både ute och inne som passar för yoga samt en modern spa-avdelning med pool och sauna där man kan koppla av efter en aktivitetsfylld dag bland bergen.
Middagarna som serveras i hotellets restaurang innehåller både italienska specialiteter och mat med mer internationell karaktär.
Alla rum har balkong, rymliga badrum, stora fönster med vyer över två imponerande dolomittoppar och hela atmosfären andas lugn och avkoppling efter dagar med vandring i bergen.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa! Däremot vill vi uppmana att denna resa kommer att innebära långa vandringssträckor med en hel del uppförsbackar, som kan vara krävande, så en god grundfysik är bra att ha. Yogan kommer att anpassas efter dagens schema och gruppen,  du kommer alltid kunna anpassa efter dina förutsättningar. Resan är ypperlig för dig som vill utmana och utveckla din vandring och yoga i en magiskt vacker miljö.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en sådan här resa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, så länge ni vet att ni hanterar vandringarna.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för vandringarna, och några ombyten till kvällen, inget tjusigt utan enkelt, bekvämt och varmt, samt något att yoga oh din egen yogamatta. Till vandringarna bör du ha ett par väl ingådda vandringsskor/kängor, sköna långbyxor och ett par shorts,  jacka och varm tröja, mössa och vantar, lager på lager på överkroppen samt en tunnare vind/regnjacka. Gärna en vandringsstav och en enklare dagryggsäck med plats för vatten och något att tugga på. Ta gärna med extra skor, samt bra strumpor. En handduk, badkläder och nödvändiga toalett artiklar. En mer specifik lista kommer innan avresa. 

Avgångar

7 juli 2020

/ 5 dagar

Inget flyg

11 290 SEK Fler än 10 Boka

Stockholm

Stockholm - Venedig 7 jul 06:55 - 09:35
Venedig - Stockholm 11 juli 13:10 - 15:40
13 490 SEK Fler än 10 Boka