Wellnessresa Italien med Annette Lefterow – GoActiveTravel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Wellnessresa Italien med Annette Lefterow

Följ med Annette Lefterow på en unik wellnessresa till Italien. Vi reser till Riccione på den italienska nordkusten, staden som har allt från vykortsvackra stränder till mysiga gator med inbjudande caféer och restauranger. Det här är den ultimata må bra-resan med fokus på wellness. Vi tränar yoga, pilates och dans och njuter av det italienska köket.

Det blir en händelserik vecka där vi blandar fysiska aktiviteter som yoga med shopping och utflykter till spännande kulturella platser. Dessutom får vi med hjälp av italienska experter lära oss att göra äkta italiensk pasta och den förföriskt goda glassen, gelato. Självklart finns det även tid över att lära känna Riccione lite närmare eller att koppla av i hotellets spa-avdelning.

Avgång

Kommande

Reslängd

5 dagar

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur från Stockholm

 • Transfer i Italien
 • Boende del i dubbelrum

 • Dagligt inträde på hotellets SPA

 • All träning enligt program

 • Alla föreläsningar

   

 

 • Matlagningskurs

 • Guidade besök i San Marino och Bologna

 • Besök på Technogym

 • Välkomstmiddag och två luncher

 • Ytterligare två middagar på hotellets restaurang

   

Flyginformation:

Flyg med SAS via Köpenhamn

18 september Stockholm - Bologna  06.05 - 10.00
23 september Bologna - Stockholm  20.05 - 00.10

Program

På denna resa får du uppleva Annettes wellness-Italien. Vi befinner oss i den mysiga staden Riccione, i regionen som kallas för The Wellness Valley. Det blir med andra ord inte mer wellness än så här. Vi varvar yoga, pilates, dans och intressanta föreläsningar med italiensk mat och härliga upplevelser. Här i Italien går Annette under namnet La Regina del Wellness och hon oss med till sina hemliga smultronställen.

Det blir fem fullspäckade dagar med möjlighet att uppleva platser som San Marino, Rimini och Bologna. Naturligtvis har du även egentid, tid som med fördel tillbringas på hotellets spa-avdelning eller med en proffsigt fräst espresso stretto och en bra bok på ett av Ricciones mysiga caféer.

Besök på Technogym
Technogym är på många sätt initiativtagare till hela wellness-konceptet och vi får möjligheten att träna på deras stora anläggning följt av en härlig lunch.

Matlagningskurs
Vi besöker en traditionell italiensk gård, agriturismo, för en matlagningskurs. Vi börjar i grönsaksträdgården där vi själva plockar ekologiska grönsaker och fortsätter till köket där vi lär oss hur man tillagar traditionell italiensk pasta. Dessutom blir det gelato och vin!

Besök i San Marino
Vi får en guidad tur i längs medeltida gator i historiska San Marino, njuter av ett flertal vackra byggnader, höga torn och en hisnande panoramautsikt över den adriatiska kusten. Under promenaden stannar vi även till vid den antika Porta St. Francesco och Saint Marino-katedralen. Det finns även tid för shopping och sightseeing.

Besök i Bologna
Vi börjar med en guidad tur i Bologna och besöker sedan Eataly World, en gigantisk italiensk bondens marknad. På ett område av 100 000 kvadratmeter ryms bland annat 47 restauranger och barer, 40 odlingar och 22 trädgårdar. Vi avnjuter en god lunch och avslutar kanske med lite shopping?

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Wellnessyoga

  Detta är en dynamisk yogastil inspirerad av traditionell yoga. Fokus ligger på ett meditativt flöde. Passet avslutas med guidad meditation och egenmassage av huvud och skalp. Annette här satt samman sina guldkorn och du kommer få kunskap att ta med dig hem.

 • Yogalates

  En serie övningar som kombinerar yogans smidighet och meditativa rörelser med den dynamiska styrkan och bålkontrollen hos Pilates. Annette Lefterow guidar oss genom dessa härliga träningspass.

Coacher

 • Annette Lefterow

  Wellnesscoach

  Annette har över 30 års erfarenhet som pedagog inom träning, yoga, hälsa och dans. Hennes stora passion i livet är att hjälpa andra att må bra. Under åren har hon utvecklat en egen hälsofilosofi, Lefterow-metoden, som förenar yoga och pilates, meditation, träning, mat, ayurveda, spa och dans. Annette har gett ut flertalet träningsfilmer och böcker samt skapat ett eget TV-format, Wellness-skolan.

Boende och mat

Fyrstjärniga Ambasciatori Hotel ligger precis vid strandpromenaden och bara ett stenkast från hjärtat av Riccione - Viale Ceccarini - där du hittar stans bästa restauranger och butiker. Hotellet är nyrenoverat och vi bor i ljusa och moderna rum med balkong och havsutsikt. På hotellet finns det en utomhuspool och ett fint spa med flera olika pooler, bastu och relax. Wi-Fi finns tillgänglig på hela hotellet och är gratis.

I resans pris ingår frukost, välkomstlunch, lunch på Technogym och två gemensamma middagar på hotellet.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Vi kommer att göra daglig yoga som kan anpassas efter din nivå men du kanske får mest ut av resan om du har yogat någon gång tidigare. 

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla deltar efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga. Eftersom det finns pool på hotellet och vi har nära till havet bör du givetvis ta med både badkläder och badhandduk.

Avgång

Kommande

Reslängd

5 dagar