Yogaresa till Indien | Go Active Travel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Yoga & Ayurveda i Indien

I november, när mörkret börjar göra sig påmint, julstressen är runt hörnet och vi redan längtar efter värmen igen, passar vi på att smita iväg på en fulländad inre resa till Indien. Kerala som är känt för alla sina yogaretreats, ayurvediska behandlingar och mat, och milslånga stränder, är ett perfekt ställe för återhämtning och för att en gång för alla ge sig själv tiden att må bra inifrån och ut. Genom den dagliga yogan, de ayurvediska behandlingarna, meditationen, ren mat med fantastiska smaker, gemenskap och egentid går vi på djupet in oss själva för att återhämta, läka, utvecklas och glädjas. Utflykter, strandbad och djupa samtal finns det också tid för vilket gör resan komplett.

Varmt välkommen att följa med!

Avgång

14 november 2019
Boka senast 13 september

Reslängd

8 dagar

Resenärer

20 platser

Pris

18 590 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår: 

 • Flyg t/r Stockholm - Trivandum, via Dubai
 • Transfer t/r Trivandrum flygplats
  (Gäller för de som kommer med gruppflyget)
 • Del i dubbelrum i 6 nätter
 • Vegetarisk helpension ink örtte och vatten.
 • Daglig yoga, meditation och föreläsningar med ToppHälsas yogainstruktörer.

Vill du stanna några dagar längre? Vi hjälper dig gärna att boka flera nätter på hotellet och ändra flygbiljetten i mån av plats. Maila oss på info@goactivetravel.se

Resans pris utan flyg & transfer: 12 390 kr

Detta gäller för dig som antingen vill flyga från en annan ort, förlänga din vistelse eller resa med annat färdmedel. Hör gärna av dig till oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor!
*Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Flyginformation:
Flyg med Emirates via Dubai

14 november Stockholm - Dubai 15.05 - 00.30
15 november Dubai - Trivandrum 02.55 - 08.30

21 november Trivandrum - Dubai 04.30 - 07.15
Dubai - Stockholm 08.30 - 12.15

Visum: Visum till Indien ordnar du smidigast via https://indianvisaonline.gov.in/visa  

Vaccin: För mer info om vaccinering läs här: https://vaccin.se/resevaccin/laender/indien/

Vi rekommenderar er att ansöka om visum och vaccinera er i god tid före avresa och hör av er om ni behöver hjälp!

Tillval: 

 • Enkelrumstillägg: 2850 kr 
 • 5 dagars obegränsad yoga med hotellets yogainstruktörer 600 kr
 • Ayurvedisk paket för 3250 kr:

Vid incheckningen ställer Somatheeram-läkarna samman en specialanpassad personlig ayurvedisk kostplan för veckan, dessutom ingår:

 - Daglig Ayurvedisk behandling ca 1,5-2 timmar per dag

 - Daglig Ayurvedisk vegetarisk individ anpassad helpension

 - Daglig Ayurvedisk doktors konsultation samt gratis mediciner under behandlingsperioden.

 - Dagliga yoga- och meditationsklasser med hotellets lokala yogainstruktörer

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Program

Preliminärt program: 

Dag 1:

 • Anländer till Trivandrum flygplats, transfer till Somatheeram. Incheckning och möte med ayurveda doktor (tillval).
 • Yoga med ToppHälsa
 •  Lunch och fri tid
 •  Kvällsyoga och meditation med ToppHälsa

Dag 2- 6

 • Morgonyoga med ToppHälsa på stranden eller i yogarummet
 • Frukost och fri tid
 • Yogapass eller workshop med ToppHälsa
 • Lunch och fri tid
 • Yogapass eller workshop med ToppHälsa
 • Fri tid
 • Lugnare kvällsyoga och meditation med ToppHälsa

Dag 7

 • Tidig utcheckning med transfer till Trivandum flygplats för hemfärd 

 

Tillval Yogapaket med hotellets instruktörer:

07.15  – 07.45 – meditation
10.15 – 11.30 – yoga
16.15 – 16.45  – meditation
17.00 – 18.15  – yoga 

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. Ett mer exakt program med klassernas innehåll uppdateras närmare avresa. Om du har några önskemål maila oss gärna. 

 • Yogaflow

  Ett skönt och mycket kraftfullt yogapass där andning och rörelse integreras till ett jämnt flöde. Ger kroppen flow, styrka och kroppskontroll.

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Meditation

  Meditation är olika tekniker för att förändra sinnet, träna din uppmärksamhetsförmåga, motverka ältande tankar, öka din närvaro, stärka dina inneboende förmågor och arbeta mot dina mål. Alla kan lära sig att meditera!

 • Ayurveda

  Ayurveda, som betyder kunskapen om livet är en indisk läkekonst med tusenåriga anor. Den ayurediska läkekonsten individanpassas efter de tre elementen Vata (vind, rymd, luft), Pitta (eld, vatten, galla) och Kapha (jord, vatten, selm) och strävar efter att uppnå balans mellan dessa energier för att nå hållbar hälsa och för att bota och lindra sjukdom. Ayurvedan lär oss allt om olika terapier, kostråd, massage, motion, yoga och meditation och ett brett utbud av örtmediciner. Allt är individanpassat och vi lär oss också att balanserat hantera livets olika faser när våra energier kan komma i obalans. 

 • Yinyoga

  Yinyogan har en lugnande och återhämtande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3-5 minuter. Vi vill komma åt kroppens fascia, bindväv. Och istället för att prestera vill vi gå djupt in i positionen och hålla varje position en längre stund. Det ingen skillnad om du är nybörjare eller har yogat länge, yinyogan passar alla.

Coacher

 • Robert Sörensen

  Yoga teacher

  Robert Sörensen är yogalärare på Yogayama, Yogashakti och Sats i Stockholm. Han har en 500-timmars yogautbildning och en bakgrund inom idrottsvetenskap fysisk terapi. Robert har en stor passion för rörelse och styrka och utmanar sig själv och sina deltagare att röra sig i olika mönster och utvecklas.

 • Annika Kvist

  Yogacoach

  Annika Kvist är grundare av företaget Amazing growth AB med fokus på affärsutveckling med hållbar tillväxt men är också författare, kostrådgivare och yogainstruktör på bla Elit Solvik och SATS i Stockholm. Hon har tidigare varit verksam inom mediabranschen där hon varit affärschef på Bonnier och ansvarig för att arrangera träningsresor för bla ToppHälsa, Tara och Damernas Värld. Annika har genomgått flera yogautbildningar bla 200h yogautbildning på Yogayama i Stockholm och kommer hålla i yogaklasserna på plats samt en föreläsning.

Boende och mat

Somatheeram är ett ”Ayurvedic Hospital Village Resort” som erbjuder Ayurvediska behandlingar, yoga och meditation i en avkopplande, strandnära och spännande miljö. Anläggningen ligger i en tropisk park och boendet är utformat i traditionell, sydindisk arkitektur. Det möjlighet till del i dubbel och singelrum. De flesta stugorna har en fantastisk utsikt över havet. På Somatheeram erbjuds en stor variation av sund, färsk och näringsriktig kost enligt den indiska och ayurvediska traditionen. Maten här är också vackert komponerad i regnbågens alla färger.

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vilken nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna yoga resa! Under veckan kommer du få prova på olika typer av yoga. Vissa är mer utmanande än andra, men det finns alltid modifieringar som passar just dig. Resan är för den som vill lära sig mer samt utmana sig i yogan, vare sig om det handlar om positionerna, flöden, andning, armbalanser, solhälsningar eller återhämtning.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en resa ensam är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor som delar samma intressen samt få egentid!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, yogan är anpassad så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga. Vanliga kläder, badkläder och bra skor för eventuella utflykter och promenader. Du kommer att få en mer utförlig packlista innan avresa.

Avgång

14 november 2019
Boka senast 13 september

Reslängd

8 dagar

Resenärer

20 platser

Pris

18 590 SEK