Välkommen på resa med Topphälsa och Go Active Travel!

Champagne Cykelresa med Topphälsa 16-19/4 2023

Nedan hittar du viktig information om din resa samt program för resan. Topphälsa och Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina minnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med Air France bifogas detta avresemeddelande (gäller er som bokat flyg med oss). Där ser du flygtider och bokningsnummer. Denna visas tillsammans med passet vid incheckningen. Avresa från Terminal 2 på Arlanda. Avresa från Terminal 2 på Kastrup.

Vi rekommenderar att man är på flygplatsen ca 2,5 timmar innan avresan. Observera att incheckningen stänger 60 min innan avgång. Läs Swedavias tips för hur man gör incheckningen så smidig som möjligt: https://www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa/

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage  per person. Handbagaget får väga max 12 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara allt du behöver under dagen i handbagaget, t ex mediciner. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

Obs packa allt ni behöver för ca ett dygn i handbagaget, ifall ert incheckade bagage mot förmodan skulle bli försenat.

MAT OMBORD

På dessa flygningar ingår ett litet tilltugg (snack) och något att dricka.

ANKOMST/TRANSFER

Efter landning följer du skyltarna till Baggage Claim för att komma till ankomsthallen dit bagaget kommer. Er reseledare Gunlög möter upp efter att du har hämtat ut bagaget och passerat tullkontrollen, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active Travel. 
Busstransfern till hotellet i Reims tar ca 2 timmar. 

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum.

VALUTA

Valutan i Frankrike är Euro. Vi rekommenderar att köpa ett ”startkapital” av valutan i förväg, exempelvis på flygplatsen innan avresan. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. 

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Obs! Som resenär gäller det alltid att se över sitt reseskydd innan avresa och ta med sig försäkringskassans kort för sjukvård inom EU samt de reseförsäkringar man har. Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig ett Europeiskt Sjukförsäkringskort som visar att man är försäkrad i Sverige. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). Vi rekommenderar att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

BOENDE

Hotel Residhome Reims Centre
Adress: 6 Rue de Courcelles, 51100 Reims, Frankrike

Telefon: +33326781781

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travel kontor +46 (0)771 14 30 30
Färdledare: Gunlög Edgren +46 (0) 730 54 72 60
JOURTELEFON, akuta ärenden i samband med avresa och om du inte får tag på färdledaren: +46 (0)724470034

 

Mer info & preliminärt dagsprogram

Personal

Go Actives färdeledare: Gunlög Edgren +46 (0) 730 54 72 60

Tränare och representanter från tidningen Topphälsa:
Christer Skog +46 (0) 725 65 60 02
Tony Duberg +46 (0) 767 88 79 11

Mat och dryck
I resan ingår en 3-rättersmiddag på restaurang exkl. dryck. Det ingår tre stycken vinprovningar, varav ett hos känt Champagnehus och de andra två hos lokala producenter. Det ingår två luncher enligt program. Övriga två middagar samt två lunchar är fria enligt program. På gångavstånd från hotellet i Reims finns många bra restauranger, samt barer och butiker.

En klassisk kontinental frukost serveras varje morgon på hotellet och det går även att köpa snacks och drycker från varuautomaterna på hotellet. 

 

Preliminärt Program

Dag 1 - 16/4 ankomstdagen
Vi samlas i ankomsthallen efter bagageuthämtning och åker sedan med vår privata buss till Reims, en resa på ungefär 2 timmar.

Då vi ankommer tidigt på dagen är det tyvärr inte möjligt att checka in på hotellet. Vi lämnar våra väskor och tar en kort stadsvandring för att orientera oss i vackra Reims. Sedan finns det tid för lunch på egen hand.

Efter lunch samlas vi igen för guidat besök hos den berömda champagnehuset G.H Mumm. Här får vi en guidad rundtur i vinkällaren och avslutar självklart med avsmakning av ett glas av den ädla drycken. Tänk på att det är kyligt i vinkällaren. 

Därefter blir det incheckning på hotellet och tid för avkoppling och vila.

Mot kvällen möts vi igen för en inspirerande föreläsning med Topphälsas coach Christer Skog.

Vi avslutar dagen med en gemensam trerätters middag på en trevlig restaurang på gångavstånd från hotellet.

Dag 2 - 17/4
Efter en frukost på hotellet hämtar vi våra cyklar och nu väntar en hel cykeldag i Reims fantastiska omgivningar. 

Topphälsa-coacherna samt Go Actives reseledare hjälper till att alla känner sig bekväma med sin cykel innan avfärd och ansvarar för guidning av cykelturerna. 

Vi har även en följebil under turerna ifall det uppstår mekaniska problem osv.

Landskapet vi cyklar i är otroligt vackert med mjuka kullar och böljande vinodlingar. Vi cyklar vidare mot Trigny och stannar till för en lättare lunch där på en mysig liten restaurang.

Champagnetillverkning är en komplicerad och tidskrävande process och på eftermiddagen stannar vi till hos en lokal vinodlare för att lära oss mer om det svåra hantverket och för att smaka ett glas.

Vi cyklar tillbaka mot Reims och har kvällen ledig för middag på egen hand.

Dag 3 - 18/4
Efter frukost och vid är vi redo att sätta oss på cyklarna igen och idag styr vi kosan mot Épernay. Här ligger några av de största champagnehusen som Moët & Chandon, Pol Roger och Eugène Mercier. De större producenterna ligger samlade på rad på gatan Avenue de Champagne.

Lunch längs med vägen.

Dag 3 forts.
Vi besöker pittoreska Hautvillers som brukar kallas champagnens födelseort. Denna mysiga lilla by med sina trånga gränder och charmiga små hus har blivit känd genom munken Dom Perignon, champagnens fader, som levde och verkade i byns kloster. Naturligtvis stannar vi även hos en vinodlare och får ett smakprov. Efter besöket i Hautville cyklar vi vidare mot Épernay.

Efter Épernay väntar en busstransfer tillbaka till vårt hotell. För den som känner för en större utmaning finns möjligheten att cykla hem från Épernay, en sträcka på ca 3 mil.

Valfri kväll där de som vill kan följa med och äta en gemensam middag på restaurang, alternativt äta på egen hand.

Dag 4 - 19/4 avresedag
Efter frukost kan de som vill checka ut och lämna bagaget på hotellet, och sedan ägna förmiddagen till att utforska Reims på egen hand och/eller ta en gemensam cykeltur i omgivningarna.

Rumsutcheckningen är senast kl.11 och bagaget går att lämna på hotellet fram till avresa.

Varför inte passa på att besöka Reims berömda katedral från 1200-talet, känd över hela världen som sinnebilden för gotisk arkitektur och konst. Katedralen finns även med på UNESCOS världsarvslista. 

Mot eftermiddagen tar transferbussen oss från hotellet till flygplatsen i Paris för vidare färd mot Arlanda eller Köpenhamn.

Väder och temperatur
Väder och vind i Champagneområdet under våren är normalt sett vackert med ca +15 grader eller något högre mitt på dagen. Men vårvädret kan också vara något växlande. Vi hoppas på sol och fina vårdagar men då det kan bli kyliga morgnar och kvällar rekommenderar vi även lite varmare kläder (lager på lager-principen). Regn kan förekomma så se till att ha med med regnjacka alt. regnponcho. Håll er gärna uppdaterade på olika vädersajter inför avresan.

I vinkällaren som vi kommer att besöka ankomstdagen håller temperaturen ca 10–12 grader så en tjockare tröja, kavaj eller jacka är att rekommendera.

Utrustning- och packlista: 

 • Hjälm (finns att låna, men ta med egen hjälm om du föredrar)
 • Sportskor (gärna luftiga och utan snörning) 
 • Regnkläder (alternativt regnponcho)
 • Sol- eller cykelglasögon
 • En liten dagryggsäck
 • Solskyddsmedel
 • Solhatt eller keps
 • Vattenflaska
 • Mobil och laddare

Vi tipsar även om

 • Vadderade cykelbyxor
 • Gelsadel
 • Cykelhandskar

Räkna med minst 1 liters vatten per cykeldag. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för cykeldagarna.