Yoga Weekend i Sverige | Go Active Travel

Körunda Sverige Yogaweekend Körunda

Härlig yogahelg ink "Handstand workshop", meditation och flow!

Unna dig själv en energigivande och återhämtande yogaresa i Sverige – du slipper flygresan men kommer ändå långt bort från vardagens alla måsten. Detta bara 30 minuter från Stockholm på natursköna Körunda hotell i Nynäshamn. Tillsammans med yogalärarna Sandra Lones och Charlotte Fredriksson, kombinerar vi olika former av lugn och dynamisk yoga, meditation, hälsoföreläsning och workshops i  "handstående" med bastubad och god mat. Varmt välkommen att följa med!

Körundas bästa

 • Maxad miniresa
 • Natursköna Körunda
 • Yoga
 • Meditation och föreläsningar
 • God mat och trevligt sällskap

Avgångar

27 maj 2022

/ 3 dagar

Egen transport

5 290 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Ingår i resan

 • Boende 2 nätter del i dubbelrum 
 • Helpension; frukost, lunch & middag exkl. dryck
 • Eftermiddagsfika fredag och lördag.
 • Yoga, meditation, föreläsningar och workshops.
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. boende & mat. 

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk): 900 kr

 

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Under resan kommer du få prova på olika typer av yoga som passar alla nivåer. 

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en resa ensam är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor  som delar lika intressen, samt få välförtjänt egentid.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla aktiviteter är anpassade så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga, yogamatta och kläder för morgonpromenad efter väder, badkläder och middagskläder. 

 

 

Boende

 • Körunda Hotell

  Körunda ligger vackert beläget i en naturskön miljö, omgivet av sjö och skog endast 30 min från centrala Stockholm och några minuter från Nynäshamn. Det ligger mitt i naturen, omgivet av långa vandring- och löprundor som man gärna börjar dagen med. Nere vid sjön finns en stor brygga som passar perfekt för utomhusträning.

  Rummen är komfortabla i en naturnära skandinavisk stil med enkla men varma färger som skapar balans och harmoni. Naturens tysthet ger dig den ro som du behöver när du vaggas till sömns efter en givande dag.

   

  Frukosten avnjuts i matsalen eller på verandan med sjöutsikt. Självklart med färskpressad juice, frukt, nybakat bröd och ägg av olika slag. Det serveras även en gedigen lunchbuffé och en trerätters middag med inslag av vegetarisk och ekologiskt.

  Bara en våning ner från lobbyn ligger relaxavdelningen med jacuzzi / bubbelpool, ångbastu, isdusch och lounge. Nere vid sjön finns en fantastisk bastuflotte och möjlighet till ett dopp. 

Program

Dag 1:

- Kl. 14.00 - (från) Incheckning

- Kl. 15.00 - Välkomstfika

- Kl. 16.00 - Yoga med Sandra

- Kl. 18.00 - Spa och ångbastu, fri tid

- Kl. 19.30 - Gemensam middag

Dag 2:

- Kl. 07.00 - Morgonpromenad för de som vill

- Kl. 07.45 - Yoga med Sandra

 - Kl 09.00 - Frukost

- Kl. 10.30 - Yoga med Charlotte 

- Kl. 12.30 - Gemensam lunch

- Kl. 13.30 - Föreläsning – Antiinflammatorisk kost och livsstil med Charlotte

- Kl. 15.00 - Yoga lab/workshop med Sandra - Handstående

- Kl. 16.30 - Yinyoga med Sandra

- Kl. 17.30 - Bastuflotte, spa och fri tid

- Kl. 19.00 - Gemensam middag

Dag 3:

- kl. 07.00 - Morgonpromenad för de som vill

- kl. 07.45 - Yoga med Charlotte

 - kl. 09.00 - Frukost

- Kl. 10.30 - Pranayama, chanting och yoga med Sandra 

- kl. 13.00 - Avslutning med Sandra och Charlotte

- Kl. 13.30 - Gemensam lunch och sedan hemfärd

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Yoga med Sandra Lones

Sandra undervisar framförallt Vinyasa, Strong Flow och Hatha men även lugnare Yin. Hon ger stort utrymme till eleverna  för frihet och rymd att utforska sin egna praktik och en stund med sig själva. Samtidigt som hon utmanar till att gå utanför sin comfort-zone uppmanar hon till en trygg och meningsfull practice där ingen ska behöva ta sig själv för seriöst men nyfiket våga utforska. Med mycket teknik, härliga mantran, ett glatt leende och en seriös underton önskar hon att alla elever lämnar klassen belåtna med en skön känsla av lugn, nyfikenhet och tacksamhet till sig själva.

Yoga med Charlotte Fredriksson

Charlotte håller dynamisk flow, hatha flow och yin fusion. Traditionella yogaklasser uppblandat med moderna inslag. Klasserna genomsyras av flöden som frigör och skapar energi och ett lugn som släpper taget om det vi inte längre behöver och öppnar upp för ny kunskap, medvetenhet och välmående. Vi fokuserar inåt, släpper tankar och krav och istället lyssnar och förankrar oss i kroppen för hitta grunden i vem vi egentligen är och vill. Vi lär oss att våga släppa kontrollen för att finna en harmonisk väg framåt.

Coacher

 • Sandra Lones

  Sandra har utövat yoga regelbundet sedan 2012. Som ung tränade hon elitgymnastik och därför kändes yoga som träningsform bekant. Det som gör att hon återkommer till mattan är framförallt känslan när hon kommer ur savasana (viloposition), berättar Sandra. Våren 2016 genomförde hon grundutbildning för att bli yogainstruktör. Sedan dess håller Sandra regelbundna klasser i slutna grupper från nybörjare och mer rutinerade yogis. Hon kombinerar ofta fysiskt ansträngande och utmanande övningar, gärna i flow till musik med avslutande avslappning.

 • Charlotte Fredriksson

  Kostrådgivare och yogalärare

  Charlotte Fredriksson är kostrådgivare och yogalärare sedan flera år tillbaka och vidareutbildar sig mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Som hälsoföreläsare och kostrådgivare inspirerar Charlotte till hållbar hälsa på alla plan med mycket fokus på kosten, tarmfloran men också motion, stress och återhämtning.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Sverige Selma Spa, Sunne

  En weekend för dig som vill stanna i Sverige, men ändå njuta av en helg fylld av rolig träning, motiverande utmaningar, skön yoga och avkopplande meditation med Shirin Djavidi och Magnus Hagström. Vi bor på Selma SPA i Värmland, som är Nordens största SPA. 

  Kommande resa
 • Spanien Mallorca

  Upplev Mallorcas praktfulla natur och Palmas pulserande stadsliv under en lång-weekend med varierande träning och återhämtning. Vi yogar, tränar och vandrar med vår coach och f.d Mallorcabo Shirin Djavidi. Hon hälsar att det blir allt från trappträning till Urban training och strandfys.

  Kommande resa
 • Italien Åldrandets gåta

  Följ med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart på höstens spännande hälsoresa till italienska bergsbyn Acciaroli. Under en vecka varvar vi intressanta föreläsningar, vacker vandring och yoga med autentiska måltider. Du som vill kan delta i ett helt unikt forskningsprojekt. 

  Kommande resa