Weekendvandring i tyska Alperna med Go Active Travel

Tegernsee Vandring långweekend Tyskland Weekendvandra i bayerska Alperna

Är du sugen på att vandra i Alperna men hinner inte med en hel vecka? Då är vår vandringsweekend till vackra sjön Tegernsee i Bayern perfekt för dig! Tegernsee ligger mindre än 10 mil från Münchens flygplats och även om bergen här är inte särskilt höga är alpkänslan på topp, både i byarna och ute på turerna. Området är populärt bland tyska vandringsentusiaster och det är lätt att förstå varför, med över 300 km vandringsleder. Flera av lederna följer bergskammar med spektakulära vyer över den glänsande sjön Tegernsee.

Resan är skapad för att få ut det mesta av en kort semester - med två heldagsvandringar samt ytterligare en halvdag innan hemresan där man kan välja att vandra eller ta det lugnt vid sjön. Dessutom är upplägget perfekt anpassat för denna typ av resa, med bland annat kort transfertid mellan hotellet och flygplatsen och vandringar nära vår bas. Vi hinner med många variationsrika upplevelser så att man får se olika sidor av destinationen.

Resans höjdpunkter

 • Vandringar med utsikt över alpsjön Tegernsee
 • Trendiga Hotel Bussi Baby
 • Kort transfer från flygplatsen
 • Upplev genuin bayersk kultur

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till 2024.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer vid ankomst ca 1,5 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.


Ta tåget istället

Om ni hellre vill ta tåget så kan man boka resan utan flyg. För hjälp med bokning av tågbiljetter kan ni kontakta tågbokningen.se. Kontakta oss på Go Active för bokning utan flyg. Här nedan är ett förslag på hur utresan med tåg kan se ut.

Onsdag 
08.21  Stockholm Central  -  13.13  Köpenhamn
15.26  Köpenhamn  -  20.01  Hamburg
20.29  Hamburg (nattåg)  -  07.09  München
Torsdag
08.04  München  -  09.00  Gmund/Tegernsee
(Gruppen anländer till Tegernsse ca kl.14.00)

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-München tur och retur
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum tre nätter på Hotel Bussi Baby
 • Frukostbuffé
 • Två middagar exklusive dryck (en traditionell bayersk middag samt en modern thailändsk middag)
 • Två heldagar och en halvdag guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar (lokalbuss samt linbana)
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Tillägg superior dubbelrum 500 kr/person
 • Tillägg enkelrum 1 250 kr (begränsat antal)
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Bussi Baby

  Under vår Alpweekend bor vi på Hotel Bussi Baby i Bad Wiessee, precis i anslutning till den vackra sjön Tegernsee. En perfekt utgångspunkt för våra vandringar! Hotellet har nyligen genomgått en totalrenovering och fått sig ett rejält lyft. Inredningen kan förklaras som lekfull och i modern alpstil. Rummen på Bussi Baby är ljusa, fräscha och har alla balkong med antingen sjöutsikt eller utsikt över bergen.
  Superiorrummen är rymligare än standardrummen och har en liten soffhörna.

  Varje morgon möts vi av en härlig frukostbuffé, som ger oss en bra start på dagens vandringsäventyr. Som gäst på Bussi Baby har du även tillgång till ett flertal specialerbjudanden på t.ex. spa hos närliggande systerhotellet Hotel Bachmair Weissach, ett perfekt avslut på en dags vandring.

Vandringsprogram

Från vår bas i Bad Wiessee, ungefär 700 möh, når vi lätt det välutvecklade nätverk av vandringsleder som täcker hela området. Trots att vi är i Alpernas nordligaste sluttningar har vandringsmiljöerna inget att skämmas för. Med utsikt över sjön och fina leder i vacker natur är upplevelsen minst lika stor som på högre och mer kända alporter. Vandringsnivån klassar vi som lätt till medelsvår, men minst en av turerna i programmet är nästan 16 km. Viss vandringsvana och hyfsad kondition är att rekommendera. Räkna med, för heldagsvandringarna, att vi är ute hela dagen med en effektiv vandringstid på ungefär 6 timmar om dagen. Vi rör oss i miljöer mellan byns 700 möh och toppar som når över 1800 möh. Vi undviker alltför branta partier och, som vanligt med Go Active, håller vi ett lagom tempo med gott om pauser.  

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst till Bad Wiessee  
Vi anländer till Münchens flygplats tidigt på eftermiddagen och tar oss med transfer de nio milen till Tegernsee. Vi checkar in på hotellet och njuter av resten av eftermiddagen med en kort vandring till Bad Wiessees charmiga centrum och längs sjöpromenaden. Innan middag samlas vi för infomötet där färdledaren berättar mer om vad man kan förvänta sig av kommande dagars vandringar. Själva middagen äter vi i traditionell bayersk stil på en närliggande restaurang.

Dag 2 Lenggreis till Bad Wiessee
Direkt efter en härlig frukost på hotellet åker vi med den välfungerande kommunala transporten till byn Lenggreis som ligger i granndalen. Härifrån börjar vi vår vandring på cirka 15 km, över bergryggen Hirschberg tillbaka till Bad Wiessee. Vi går mestadels på smala naturstigar. Så småningom lämnar vi dalens mjuka ängar och får mer vildmarkskänsla. Längs vandringen upplever vi en mycket genuin och orörd alpint miljö. De första 7 km går vi mestadels uppåt. Det innebär en relativt långt stigning, men vi tar det lugnt och belönas med en magisk utsikt när vi når höjden på 1500 möh. Panoramavyn över sjön Tegernsee på en kristallklar vårsommardag är oslagbar. Vi tar ett längre stopp vid någon av de gemytliga bergshütterna där man kan njuta av en välförtjänt bayersk lunch. När alla känner sig mätta och utvilade fortsätter vi vandringen och går mestadels utför ner till vår by Bad Wiessee på 700 möh. Leden blir aldrig riktigt brant, vi väljer den mjukare leden genom skogen för att undvika alltför mycket påfrestning för våra knän. Väl tillbaka på hotellet har vi resten av eftermiddagen för avkoppling innan middag. Ikväll äter vi på restaurang Thai Stüberl som ligger intill vårt hotell. Kontrasten mot resans övriga måltider är stark förstås, variety is the spice of life.

Dag 3 Wallberg och Risserkogel
Bergen vid sjöns södra del är de mest spektakulära i området. Idag utforskar vi detta område och kommer något högre upp där terrängen upplevs som något mer utmanande. För att komma upp på höjden tar vi linbanan till utsiktspunkten Wallberg. Härifrån får vi dramatiska vyer över sjön och vid klart väder ser man enda till München och slättlandet runt staden. Efter tid för fotografering startar vår vandring på den runda bergskammen. Vi stannar till då och då vid de informationsskyltar som berättar om regionens natur och historia. En tuff men relativt kort stigning tar oss upp till dagens högsta punkt Risserkogel. Härifrån ser man över till de Österrikiska Karwendelbergen och vi känner att vi är något närmare Alpernas högsta toppar. Vi vandrar vidare i naturens stillhet och passerar mindre vattenfall på vägen ner till det lilla Riederecksee där de modigaste av oss kan ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Vandringen når sitt slut vid Moni Alm där vi unnar oss en trevlig after walk-dryck på närliggande hütten. Lokalbussen tar oss tillbaka till Bad Wiessee och resten av dagen är fri. Det finns ett flertal restauranger i gångavstånd från hotellet och färdledaren tipsar om de bästa valen. 

Dag 4 Halvdag vid Tegernsee följt av hemresa
Då flyget går sent på eftermiddagen har vi hela förmiddagen för att njuta av Tegernsees vackra miljöer. Vill man vandra även idag kan man följa med guiden på en tur som går i bergen på andra sidan sjön. Vi åker med den lilla färjan till byn Tegernsee och vandrar en del av Tegernsee Höhenweg, en tur på ungefär 6 km. Vill man istället unna sig ett spa-besök har man tillgång (mot avgift) till systerhotellet Bachmair Weissachs wellness-område i grannbyn Rottach-Egern. Tidigt på eftermiddagen hämtar vi ut våra väskor från hotellet och åker till Münchens flygplats i god tid för flyget hem.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ÖsterrikeLätt & Lagom Zillertal

  Följ med på en annorlunda vandringsresa i Tyrolen där huvudattraktionen är ko-festivalen Almabtrieb.  Det är en resa för dig som föredrar vandra i lättare tempo och vill uppleva ett mycket speciellt Tyrolen under sex dagar.
  Denna resa planeras till 2024.

  Kommande resa
 • Österrike Kitzbühel Vandring

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder. Från byn har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter.

  8 dagar från 21 950 SEK
 • Kroatien Dalmatien Vandring

  Weekendvandra i Dalmatiens vackra kustlandskap! Under resan varvar vi trevliga vandringar med att njuta av bekvämt boende och vackra vyer. Hotel Osejava har fyra stjärnor och har ett perfekt läge vid strandpromenaden i den mysiga orten Makarska.

  5 dagar från 11 950 SEK