Så vandrar vi

Vandring är det enklaste sättet och mest naturliga att ta sig ut i naturen. Våra kroppar är helt enkelt gjorda för att gå.

Vem kan vandra med Go Active?

På en vandringsresa får du uppleva omgivningen, med alla sinnen och utan filter. Genom att vandra hinner du upptäcka skönheten som omfamnar dig. Förutom ett par vandringskängor, kanske ett par stavar och kläder efter väder, behöver du ingen specialutrustning. Vi vill påstå att känslan av välmående efter en dag i rörelse kan vara det bästa botemedlet mot det moderna livets stress och slit. Och att göra det i sällskap av andra likasinnade vandrare bidrar med den viktiga sociala samvaron som också får oss människor att må bra.

Varför vandra med Go Active Travel?

Vi kan det här. Över 30 år har vi arrangerat vandringsresor och har många nöjda och återkommande resenärer. Vandring är vår grej. Utbudet av aktiva resor ökar i resebranschen och när du bokar en vandringsresa med Go Active Travel kan du känna dig trygg att du har att göra med specialister. Vi som skapar och leder våra vandringsresor har vandring i själen. Med passion och erfarenhet skapar vi våra resor. Vi besöker själva destinationerna och i samarbete med lokala experter handplockar vi de bästa hotellen, trevligaste matställena och naturligtvis de vackraste vandringarna.

Hur är det att vandra med Go Active?

De flesta av våra vandringsresor innebär dagsvandringar. Vi bor mestadels hela veckan på samma bekväma hotell, noga utvalt för sin personliga service och atmosfär. En lätt ryggsäck för dagsturer med vattenflaska, snacks, kamera och bra regnkläder, är oftast det enda du behöver bära.
Med oss vandrar du alltid tillsammans med en vandringsguide. Det kan vara vår svensktalande färdledare eller en engelsktalande lokalguide. Du kan känna dig trygg att du vandrar med en erfaren ledare, utbildad i förstahjälpen, och van att leda en vandringsgrupp, med allt det innebär. På kvällen går du till dukat bord och äter middag i otvungen gemenskap bland likasinnade.

Hur jobbigt är det?

Hur svår en vandring upplevs är ytterst subjektivt. Din kondition, styrka och balans är förstås sådant som påverkar din upplevelse, det gäller även de lättaste vandringarna. En viss grundkondition är dock nödvändig för att delta i våra vandringsresor. Trots att vi inte håller ett högt tempo, är vi ändå på benen under den största delen av dagen och uthålligheten får sig en utmaning. Är du fullt frisk utan hjärtbesvär, onda knän eller liknande kan vi utan problem hitta en vandringsresa som passar just dig.
Vi har valt att inte ha ett graderingssystem av vandringarna. Vi beskriver i stället resornas vandringsnivåer på vår hemsida. Läs noga igenom beskrivningen av resan och vid minsta tvivel, ring till oss på kontoret för råd! Det finns alltid någon från Go Active som har besökt resmålet och kan berätta om hur brant det är, hur terrängen ser ut, och hur utmanande det kan upplevas. Vi har vandringresor som passar de flesta.

Vandringskängor – din säkerhet

Vandrarens bästa vän är ett par väl ingångna vandringskängor. Alla deltagare på våra guidade vandringsresor ska ha vandringskängor. Kängan måste gå upp över vristerna och ha en styv och stabil sula. Det är ett krav! Utöver att det är bekvämt att vandra med riktiga kängor så finns det flera skillnader mellan vanliga skor och vandringskängor.  Bland annat så har vandringskängor en mycket styv och stabil sula vilket gör att du inte blir lika trött i fötterna, vilket man annars lätt blir efter flera dagars vandring. Med trötta fötter ökar risken för stukningar. En bra vandringskänga går också upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. När man går utför så “tajtar” man åt sina kängor lite extra, på så sätt minskas påfrestningen på tårna. Ibland går vi på grus och då är det också viktigt att dina kängor har en ordentligt räfflad sula, vilket vandringskängor alltid har. Kravet på kängor bygger på vår erfarenhet och vårt säkerhetstänk – du blir mindre trött i fötterna och minskar risken för att halka eller skada dig.

Läs mer om utrustning för vandring

Har du funderingar eller är osäker, kontakta oss på telefon 0771-14 30 30 eller per mail info@goactivetravel.se så hjälper vi dig att välja rätt.

Välkommen att vandra med oss!


Lätt & Lagom - Våra resor för dig som vill vandra i lugnare takt

Vandringar för dig som vill ta det lite lugnare. På Lätt & Lagom-vandringarna är höjdvariationen som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nerför. Det finns bara ett vandringsalternativ. Resorna kräver viss grundkondition men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Det är dock fortfarande i huvudsak en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Se alla våra Lätt & Lagom resor