Vandringsresa till Andorra | Go Active Travel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Vandringsresa i Andorra

Från att ha varit mest känt som ett skidresmål börjar Andorra bli mer och mer populärt för vandring. Vandringsturismen är trots det i sin linda, vilket gör det mer spännande och utmanande. Vi har valt ut de bästa vandringslederna och under vissa turer vandrar vi bitvis i både Spanien och Frankrike. Tillsammans med vår lokala guide och Go Actives representant får vi uppleva landskap med både berg, dalar och kristallklara bergssjöar att svalka av våra vandringströtta fötter i.

Även om Pyrenéerna ligger betydligt längre söderut än till exempel Alperna är det samma vandringssäsong. I början av juli blommar det för fullt och oftast med en behaglig temperatur. Även juni är en bra period för vandring, med angenäm värme på dagarna och lite svalare nätter, vilket medför klar luft med utomordentlig sikt.

Avgångar

9 juli 2020

/ 6 dagar

Inget flyg

11 100 SEK Fler än 10 Boka

Stockholm

Stockholm - Barcelona 9 jul 12:35 - 16:00
Barcelona - Stockholm 14 juli 16:00 - 19:35
12 900 SEK Fler än 10 Boka

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg t/r Stockholm/Arlanda – Barcelona
 • Flygskatter
 • Transfer t/r flygplatsen i Barcelona
 • Boende i 5 nätter, del i dubbelrum
 • Halvpension: frukost och middag exkl. dryck
 • Fri tillgång till pool och spa-avdelning
 • Vandringar med lokal guide
 • Transport till vandringar
 • Go Active representant
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat. 

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Tillval: 

 • Enkelrumstillägg: 1250 kr
 • Canyoning: 600 kr

Betalningsinformation:

 • När du bokar din resa betalar du 3000 kr (1500 kr för resor i Sverige) i anmälningsavgift för att säkra din plats inom 7 dagar från bokningsdatumet.
 • Du kan därefter välja att delbetala din resa fram till 60 dagar före avresa, maila till info@goactivetravel.se för mer info.
 • Senast 60 dagar före avresa betalar du resterande belopp. 

Resa utan flyg:

Detta alternativ passar för dig som antingen vill flyga från en annan ort, förlänga din vistelse eller resa med annat färdmedel. Önskar du resa från en annan flygplats kan du antingen boka dina flygbiljetter på egen hand eller kontakta oss för hjälp. Individuella flygbokningar kan i vissa fall innebära en extra tilläggskostnad. Hör gärna av dig till oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Specialerbjudande!

Unikt inlogg till Sport Competence både privat och på jobbet i 6 månader (värde ca: 9 375kr).

Sport Competence är en digital samlingsplats för online föreläsningar och seminarier med några av landets främsta kompetenser inom Idrott, motion, Wellness och ledarskap mm. Här får du ta del av allt de erbjuder oavsett om du vill lära dig mer om föryngrande träning, vässa ditt löpsteg, meditera, ledarskapsutveckling, hantera stress eller lära dig mer om kost och näring.

Ett fantastiskt sätt att förbereda din träningsresa, fördjupa dig inom det du brinner för och hitta inspirationen till hållbar träning och hälsa!

Läs mer här https://www.sportcompetence.se/

GO HIKING - Vandringsresor. På våra vandringsresor testar vi gärna lite tuffare vandringar där en bra grundfysik underlättar. Vi vandrar genom vacker natur med magiska vyer i bergslandskap, längs med hav, genom skog och till historiska platser. Vi vandrar i lugnt tempo för att kunna ta in allt vi ser på vägen och pausar för lunch i det fria. Efter vandringen njuter vi av en after hike innan vi äter en välförtjänt middag tillsammans. Vandringsresorna kombineras oftast med yoga eller någon äventyrlig lokal aktivitet.

Fler Hiking-resor

Program

I Andorra är vandringsturismen inte lika utvecklad som i Alperna och betydligt mindre exploaterad. Ibland kan man vandra en hel dag utan att stöta på några andra vandrare. Vi hinner med att vandra i olika delar av landet och under vissa turer vandrar vi tidvis i både Spanien och Frankrike. Sjöar är något som präglar naturen i Andorra. Det är en speciell upplevelse att möta kontrasten mellan de höga branta bergen och de vackra sjöarna som ligger som små smycken i landskapet.
Vi når dagens vandring med hjälp av vår förbokade buss.

Vandringarna vi gör i Andorra är något mer utmanande jämfört med till exempel Alperna, även om vi också här erbjuder två dagliga alternativ, ett enklare och ett tuffare. Jämfört med Alperna tar vi inte del av kabinbanor och liftar, som annars kan förenkla vissa vandringsturer. De flesta turer startar nere i dalen. Underlaget på en del turer är stenigt och kräver koncentration.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Även om Pyrenéerna ligger betydligt längre söderut än Alperna är det ungefär samma vandringssäsong. I början av juli blommar det för fullt och vädret är varmt, men oftast med en behaglig temperatur. Även slutet av augusti är en bra period för vandring, med angenäm värme på dagarna och lite svalare nätter, vilket medför klar och fin luft med utomordentlig sikt. Det finns inga bergsrestauranger längs lederna, utan här njuter vi vår egen inhandlade picknicklunch i naturen.
Våra vandringsledare tittar varje dag vart det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret, gruppen och säsongen. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett preliminärt program på de vandringar som vi oftast gör.

Nivån på vandringarna kommer att anpassas beroende på gruppen. Vid fler än 15 deltagare kan det komma att erbjudas två olika vandringar. En lite mer utmanande och en lättare.  

Preliminärt program:

Dag 1
Ankomst Barcelona. Transfer till La Massana Andorra.

Dag 2
Val d'Sorteny Natural Park
Av de 1 400 växtarter som finns i Pyrenéerna återfinner vi 750 av dem i denna unika dal. Med buss tar vi oss till parkgränsen där vi startar vår vandring in i en ”vild botanisk trädgård”. Vi går i ett lugnt tempo så att man får tid att studera samt fotografera blomsterprakten. Vi passerar grönskande ängar med lösgående hästar. Efter att ha strövat omkring i de mer lättgångna delarna av parken vandrar vi över en höjdsträckning ner längs en stenig stig till vårt slutmål El Serrat där vår buss väntar.

Svårighetsgrad: Lätt.Vandringstid: cirka 4 timmar. Höjdvariation: Stigning 450 meter, utför 650 meter. Högsta punkt 2 250 möh.

Dag 3
Estany del Siscaro
Vi åker buss till dalen Val d'Siscaro där vi börjar vandringen. Längst inne i dalen följer vi en mindre väg som snart övergår i en brant stenig stig som får svetten att lacka. Vi vandrar ca 40 min tills vi når en stor alpäng med ett litet deltalandskap, naturen här är helt betagande. Vi korsar denna platå och följer leden brant upp till två vackra små bergsjöar, Estany del Siscaro, där vi tar vår picknick- lunch och njuter av den härliga naturen. Efter vår lunch fortsätter vår vandring längs en till en början lättgången stig som så småningom övergår till en stenig och något svårgången sträcka. Efter en kort brant utförslöpa är vi framme vid vårt slutmål byn Soldeu.

Svårighetsgrad: Medel. Vandringstid: cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning 650 meter, utför 460 meter. Högsta punkt: Estany del Siscaro 2.354 möh.

Dag 4
Pa de l'Estany.
Vi tar buss upp till byn Arinsal där vi sedan vandrar uppåt på en lättgången grusväg som efter ett tag övergår i stenig stig. Leden går förbi några gamla ”bordas” (fäbodar) och vi stiger stadigt uppåt. Till slut kommer vi upp till Pla de lEstany med en spektakulär sjö, som ligger vid foten av Andorras högsta berg Coma Pedrosa, här vid dessa vackra omgivningar tar vi en välbehövlig rast. 

Vi fortsätter sedan på sluttningen högt ovanför byn Arinsal till vårt lunchställe vid en glänta som ger oss en makalös utsikt ner längs La Massana dalen. Efter lunchen går vi i brant lite tuff terräng ner till Arinsal och vår buss.

Svårighetsgrad: Medel. Vandringstid: cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning 470 meter, utför 550 meter. Högsta punkt 2 146 möh.

 • Vandring i Andorra

  Vandringarna vi gör i Andorra är något mer utmanande jämfört med till exempel Alperna, även om vi också här erbjuder två dagliga alternativ, ett enklare och ett tuffare. Jämfört med Alperna tar vi inte del av kabinbanor och liftar, som annars kan förenkla vissa vandringsturer. De flesta turer startar nere i dalen. Underlaget på en del turer är stenigt och kräver koncentration.
  Sjöar är något som präglar naturen i Andorra, det är en speciell upplevelse att möta kontrasten mellan de höga branta bergen och de vackra sjöarna som ligger som små smycken i landskapet.

 • Canyoning

  Canyoning innebär en blandning av olika sporter att med hjälp av olika tekniker tar man sig upp eller ner till sin destination genom vandring, klättring, hoppning, nedstigning och simning tillsammans med en professionell guide. Något för dem som älskar utmaningar!

Coacher

 • Sabina Abadrabeh

  Reseproducent

  Sabina Abadrabeh är utbildad resekonsult med ett stort intresse för träning och hälsa. Genom åren har hon utövat ett flertal olika sporter och idag ligger hennes huvudfokus på kondition och styrketräning. En av Sabinas nya favoriter är OCR där man verkligen får utmana sig själv och ha riktigt roligt på samma gång! Förutom att arbeta inom produktionen på Go Active så följer Sabina även med på resorna när hon har möjlighet.

Boende och mat

Andorra är ett av världens minsta länder med en yta på endast 470 km² och består mestadels av berg med den högsta toppen, Coma Pedrosa, på 2 946 meters höjd. Det är det enda landet i världen med katalanska som enda officiella språk, men de flesta behärskar även andra språk såsom engelska.

Vi bor i västra delen av landet, i byn La Massana som ligger på 1 300 meters höjd. Det är endast sex kilometer till huvudstaden Andorra la Vella och dit man lätt tar sig med buss. 

Fyrstjärniga Hotel Rutllan ligger centralt i den lilla byn La Massana och erbjuder en gemytlig känsla med typisk alpatmosfär.. I hotellets välskötta trädgård finns en utom­huspool, där du kan ta ett dopp efter dagens vandring. Hotellet har också en spa-avdelning med pool, bastu och bubbelpool. Rummen är inredda i klassisk alpstil och de flesta har balkong. Det andorranska köket är främst inspirerat av Katalonien. Det innebär en lite kraftigare och mer rustik ­matkultur än den traditionellt spanska. Hotellet serverar både internationella och mer ­regionalt inspi­rerade rätter. Vi startar dagen med en frukost­buffé och till middag serveras en ­smakrik trerätters­måltid. För de som vill, kan kvällen avrundas i hotellets trivsamma bar.

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa! Däremot vill vi uppmana att denna resa kommer att innebära långa vandringssträckor med en hel del uppförsbackar, som kan vara krävande, så en god grundfysik är bra att ha. Resan är ypperlig för dig som vill utmana och utveckla din vandring, där du själv givetvis bestämmer hur mycket du vill delta.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, så länge ni vet att ni hanterar vandringarna.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för vandringarna, och några ombyten till kvällen, inget tjusigt utan enkelt, bekvämt och varmt. Till vandringarna bör du ha ett par väl ingådda vandringsskor/kängor, sköna långbyxor, varm jacka och tröja, mössa och vantar, lager på lager på överkroppen samt en tunnare vind/regnjacka. Gärna en vandringsstav och en enklare dagryggsäck med plats för vatten och något att tugga på. Ta gärna med extra skor, samt bra strumpor och underställströja, vantar och mössa. En handduk och nödvändiga toalett artiklar. En mer specifik lista kommer innan avresa. 

Avgångar

9 juli 2020

/ 6 dagar

Inget flyg

11 100 SEK Fler än 10 Boka

Stockholm

Stockholm - Barcelona 9 jul 12:35 - 16:00
Barcelona - Stockholm 14 juli 16:00 - 19:35
12 900 SEK Fler än 10 Boka