Yoga Weekend i Sverige | Go Active Travel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Yoga Weekend i Sverige

En yogaresa för dig som vill stanna i Sverige när det är som vackrast, slippa flygresan men ändå komma långt bort från vardagen och alla måsten. Detta bara 30 minuter från Stockholm på natursköna Körunda hotell i Nynäshamn. Under Yoga Weekend Sverige, som leds av Sandra Lones och Charlotte Fredriksson, kombinerar vi olika former av yoga, meditation och workshops med bl a handstående teknik, med löpning, spa och god mat. Det finns även gott om tid för återhämtning och egentid. Ett perfekt tillfälle att landa och ladda om inför sommaren. Varmt välkommen att följa med!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Del i dubbelrum en natt
 • Helpension, frukost, lunch & middag
 • All yoga och träning enligt program
 • Föreläsning om Hållbar hälsa
 • Yogaworkshops
 • Entré till relaxavdelning med bubbelpool, bastu, ångbastu & isdusch
 • Tillgång till ute & inne gym

Tillval:

 • Enkelrumstillägg: 350 kr
 • Extra natt & middag vid ankomst: 1100 kr
  (För dig som vill anlända till hotellet redan på fredagskvällen) 

Program

En maxad weekend på alla plan för dig som vill utmana, fördjupa och hänge dig helt till yogan. Vi varvar flödande dynamiska klasser med, solhälsningar och lugnare yinyoga.
Sandra leder dig genom specifika djupgående yogaworkshops med fokus på pranayama (andning), handstående och restorative. Charlotte, som även är kostrådgivare håller förutom yoga, en intressant föreläsning om hållbar hälsa, antiinflammatorisk kost och tarmflorans betydelse. En innehållsrik och utrensande resa för ”body, mind and soul” med ett tydligt fokus och närvaro.

Lördag

 • Samling från kl. 9, första klassen startar kl. 10
 • Yoga 90 min 
 • Gemensam lunch och därefter egentid
 • Föreläsning – Hållbar Hälsa med Charlotte
 • Incheckning hotellrum
 • Yoga och yogaworkshop
 • Spa
 • Middag

Söndag

 • Löpning 9 km eller Power walk 4,5 km med avslutande yogastretch
 • Frukost och utcheckning
 • Yogaworkshop
 • Yoga, meditation och avslutning
 • Lunch och sedan hemfärd

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 

 

 • Yoga med Sandra Lones

  Sandra undervisar framförallt Vinyasa, Strong Flow och Hatha men även lugnare Yin. Hon ger stort utrymme till eleverna  för frihet och rymd att utforska sin egna praktik och en stund med sig själva. Samtidigt som hon utmanar till att gå utanför sin comfort-zone uppmanar hon till en trygg och meningsfull practice där ingen ska behöva ta sig själv för seriöst men nyfiket våga utforska. Med mycket teknik, härliga mantran, ett glatt leende och en seriös underton önskar hon att alla elever lämnar klassen belåtna med en skön känsla av lugn, nyfikenhet och tacksamhet till sig själva.

 • Yogaflow

  Ett skönt och mycket kraftfullt yogapass där andning och rörelse integreras till ett jämnt flöde. Ger kroppen flow, styrka och kroppskontroll.

 • Föreläsning Hållbar Hälsa - med Charlotte Fredriksson

  Vill ni bli piggare, gladare och mer effektiva? Då hoppas jag kunna inspirera er till hur man kan träna, äta, återhämta sig och leva för att uppnå optimalt balanserad hälsa!
  Våra livsstilsval kan bevisligen förbättra vårt välmående och under mina hälso- och inpsirationsföreläsningar reder vi ut olika teorier, begrepp, medvetna val och forskning som kopplas till hälsa idag. Ni får mer kunskap om hur människan fungerar och vilka förutsättningar som krävs för att kroppen ska ta upp så mycket näring som möjligt, förbättra immunförsvaret, humöret, fysiken. Och kan vår livsstil verkligen påverka vår tarmflora. Stämmer det att vi kan påverka vårt humör, framgång, vikt och fysik beroende på våra bakterier i magen? Hur hänger detta ihop? 

 • Yoga för alla

  Yoga är en levande tradition från Indien och ett fantastisk sätt att förena kropp, sinne och själ för att finna ro. Den hjälper dig att hitta ett lugn, en nyfikenhet, fördjupa din andning, landa, rensa sinnet och sträcka ut kroppen. Med mjuka rörelser, fokuserad andning och avslappnande övningar så omvandlas energin i kroppen och hjälper dig att bli mer närvarande, positiv och avspänd.

Coacher

 • Charlotte Fredriksson

  Yoga teacher

  Charlotte Fredriksson är kostrådgivare och yogalärare sedan flera år tillbaka och har nyligen påbörjat sin vidareutbildning mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Idag jobbar hon i huvudsak som Konceptansvarig på Go Active Travel men följer även med som yogalärare och hälsoföreläsare på flera av våra resor.

 • Sandra Lones

  Yoga teacher

  Sandra har utövat yoga regelbundet sedan 2012. Som ung tränade hon elitgymnastik och därför kändes yoga som träningsform bekant. Det som gör att hon återkommer till mattan är framförallt känslan när hon kommer ur savasana (viloposition), berättar Sandra. Våren 2016 genomförde hon grundutbildning för att bli yogainstruktör. Sedan dess håller Sandra regelbundna klasser i slutna grupper från nybörjare och mer rutinerade yogis. Hon kombinerar ofta fysiskt ansträngande och utmanande övningar, gärna i flow till musik med avslutande avslappning.

Boende och mat

Körunda ligger vackert beläget i en naturskön miljö, omgivet av sjö och skog endast 30 min från centrala Stockholm och några minuter från Nynäshamn. Det ligger mitt i naturen, omgivet av långa vandring- och löprundor som man gärna börjar dagen med. Nere vid sjön finns en stor brygga som passar perfekt för  yoga vid fint väder.

Rummen är komfortabla i en naturnära skandinavisk stil med enkla men varma färger som skapar balans och harmoni. Naturens tysthet ger dig den ro som du behöver när du vaggas till sömns efter en givande dag.

Frukosten avnjuter vi i matsalen eller på verandan med sjöutsikt. Självklart med färskpressad juice, frukt, nybakat bröd och ägg av olika slag. Vi serveras även en gedigen lunchbuffé och en trerätters middag med inslag av vegetarisk och ekologiskt.

Bara en våning ner från lobbyn ligger relaxavdelningen med jacuzzi / bubbelpool, ångbastu, bastu, isdusch och lounge.

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?

Alla är välkomna att delta på denna yoga weekend! Under helgen kommer du få prova på olika typer av yoga. Vissa är mer utmanande än andra, men det finns alltid modifieringar som passar just dig. Resan är för den som vill lära sig mer om yoga, oavsett om det handlar om positionerna, flöden, andning, armbalanser, solhälsningar eller återhämtning. 

Kan jag åka ensam?

Du kan absolut resa ensam. Att göra en resan ensam är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor som delar samma intressen samt få egentid!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?

Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, yogan är anpassad så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga. Kläder för löpning/powerwalk och middagskläder. Eftersom det finns en pool på hotellet bör du givetvis ta med badkläder. Du kommer att få en mer utförlig packlista innan avresa.