Mat-, vin- och vandringsresa till Italien med Go Active Travel

Toscana Italien Mat-, vin- och vandringsresa till underbara Toscana

Följ med på en härlig resa till Toscana i Italien. Under dessa dagar kommer vi vandra i berg och dalar, runt vingårdar samt i den historiska staden Lucca. När vi inte vandrar besöker vi vingårdar och restauranger, samt lär oss att laga underbar pasta mm tillsammans med en italiensk kock.  Vi får även lyssna till Peppes inspirerande föreläsning om hur deras dröm om att äga en gård i Toscana blev verklighet. Peppe är en stor profil inom sälj-, utveckling och ledarskap. Det kommer även finnas tid för både sol och bad samt shopping, allt i Toscanas vackra landskap.

Det här är en resa för dig som vill uppleva Toscana på ett genuint och personligt sätt och samtidigt vandra, träffa nya människor, äta god mat och njuta av goda viner.

Peppe och Lena som äger och driver kursgården där vi bor, blir era guider och tar hand om er under dessa fina dagar, tillsammans med lokala kockar och vandringsguider. Lena, som dessutom är utbildad sommelier håller en vinprovning med viner från Toscana.

Då vi alla bor i samma hus, och i dubbelrum, är det en fördel om du åker med något trevligt sällskap. 

Läs mer om Lätt & Lagom

Toscanas bästa

 • Besök på restauranger och vingårdar
 • Matlagningskurs med lokal kock
 • Vandring i bergen med underbar utsikt
 • Shopping och rundtur i charmiga staden Lucca
 • Personligt boende på svenskägt italiensk agriturismo
 • Inspirationsföreläsning med Peppe

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till 2022.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 30-45 min.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. 

Ingår i resan

 • Flyg Stockholm/Arlanda - Pisa t/r inkl flygskatter
 • Transfer från Pisas flygplats till Casa Oliveta t/r
 • Boende på gården Casa Oliveta, fyra nätter del i dubbelrum
 • Alla transporter i Toscana
 • Alla måltider och drycker
 • Alla utflykter såsom vandring, besök på vingårdar, guider mm.
 • Inspirationsföreläsning med Peppe.
 • Reseledare samt lokala kockar och guider
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat. 

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 3 500 kr (på förfrågan)

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla med god grundkondition är välkomna att delta på denna resa. Svårighetsgraden på vandringarna är medel med en hel del stigningar. Vill man inte följa med på bergsvandringen (dag 2) går det naturligtvis bra att stanna och njuta på gården.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en resa ensam är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor som delar lika intressen, samt få välförtjänt egentid.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla aktiviteter är anpassade så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Kläder och skor för vandring, löpning/powerwalk efter väder samt middagskläder. Eftersom det finns en pool bör du givetvis ta med badkläder. Du kommer att få en mer utförlig packlista innan avresa.

Boende

 • Casa Oliveta

  Casa Oliveta är en traditionell italiensk Agriturismo med svensk touch, omsorgsfullt renoverat med sju sovrum, fyra badrum, ett stort härligt vardagsrum samt ett välrustat härligt kök och en stor utomhuspool. Huset ligger omgivet av grönska och vingårdar. 

  Vi har nära till flera trevliga städer och utflyktsmål som Lucca och Pisa. Det är heller inte långt till klassiska stränder som Viareggio eller till Chiantiområdet. Maten är som alltid en stor del av upplevelsen i Italien och här äter vi hemma på den mysiga uteplatsen eller på någon trevlig närliggande restaurang.​

Program

Dag 1 - Välkommen till gården Casa Oliveta.
Välkommen till Toscana och gården Casa Oliveta där du kommer att bo på under denna resa. Efter att ha checkat in på ditt rum och packat uppvisar Peppe och Lena er runt på gården och i omgivningarna, sen är det frit id för promenad eller ett skönt dopp i poolen. Framåt kvällen serveras en välkomstdrink då vi får information om de kommande dagar. Efter det intar vi en härlig middag på gården.

Dag 2 – Vandring i bergen samt middag på lokal restaurang.
För de som vill, börjar vi morgonen med en skön promenad runt sjön nedanför byn. Efter det serveras frukosten. Därefter är det dags för avfärd till ett mycket trevligt vandringsområde ca 1 – 1,5 timme från gården. Där kommer vi genomföra en ca 3 timmars lång vandring i bergen inkl. paus för en trevlig lunch. Tillbaka på gården finns det sedan tid för lite bad eller vila, innan vi lyssnar på Peppes föreläsning. Efter en drink vid poolen åker vi till en lokal restaurang för en gemensam middag.

Dag 3 – En längre promenad i skogen samt besök på vingårdar.
Vi börjar denna morgon med en gemensam frukost. Efter det tar vi på oss vandringskorna för att bege oss upp i bergen bakom gården Casa Oliveta för ca 1, 5 timmes vandring. Efter det äter vi en härlig lunch på gården. Framåt eftermiddagen åker vi sedan till den medeltida byn Montecarlo, som är centrum i vinområdet med samma namn. Vi vandrar först runt i byn, för att sen bege oss till fots till den första vingården, Buonamico, för vinprovning. Efter det tar vi nästa promenad till vingården Il Poggio där vi först tittar runt bland deras vinodlingar för att sedan prova viner och olivolja medan vi äter en härlig middag tillsammans på gården.

 

Dag 4 – Besök i staden Lucca samt matlagningskurs på gården.
Vi börjar dagen med en härlig morgonpromenad innan vi intar frukosten. Efter det beger vi oss in till staden Lucca där vi först får lite egen tid shopping eller egna strövtåg. Vi möts sedan för att äta en traditionell lunch på restaurang. Efter det väntar en guidning i staden följt av en härlig promenad runt ringmuren. Väl hemma på gården väntar lite avkoppling vid poolen eller vad som känns bäst. Framåt kvällen blir det spännande matlagningskurs där vi får lära oss tillverka pasta samt tillaga goda rätter. Innan vi äter får vi en vinprovning av vår egen sommelier Lena som kommer guida oss genom några fantastiska viner.

Dag 5 – Sista dagen samt dags för avfärd.
Vi börjar som vanligt med en härlig morgonpromenad följt av en härlig frukost. Efter frukosten är det utcheckning från rummen kl. 10.00. Därefter finns det tid för avkoppling vid poolen eller njuta av området innan vi tar en promenad och äter en sista gemensam lunch på den lokala restaurangen. Efter lunchen är det dags att lämna gården för hem- eller vidarefärd. Transferbussen kör er till Pisas flygplats, därifrån kan ni själva välja att ta en tur in till centrala Pisa om ni önskar, innan flyget går hem på kvällen.

Färdledare/värd

 • Peppe Ekmark

  Peppe är en unik person. Han är talare, författare och utbildare inom försäljning, ledarskap samt personlig utveckling. Hans föreläsningar och workshops handlar om hur man skapar resultat och framgång, både hos sig själv och hos företag, Både i medgång och motgång. Han lämnar ingen oberörd med sin kunskap. Han växte upp som den blyga lilla killen som aldrig tog någon plats. Med dåligt självförtroende och självkänsla gick det så långt att han i unga år var nära självmord. Efter en skilsmässa var han tvungen att göra en vändning på 180 grader och hamnade tillslut på en kurs där allt vände.  Det var där som han kom till insikt om vad livet verkligen handlar om och att du kan nå i princip hur långt du vill. Bara du verkligen vill det.​ Denna lärdom tog han sen med sig in i näringslivet och det tog inte lång tid innan Peppe lyckades skapade oanade resultat. Resultat, som både han själv, och hans omgivning blev både förundrade och imponerade över, flera gånger om. Idag driver han tillsammans med sin fru en kursgård i Toscana när han inte är ute och föreläser och kör sina workshop för företag och organisationer. Mer info om Peppe hittar ni på hemsida www.peppeekmark.se och på hans instagramkonto @peppeekmark

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienLätt & Lagom Toscana

  Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi. En trakt med kullar täckta av vinrankor, olivträd, cypresser och solrosor med inslag av gamla medeltids- och renässansstäder tronande på någon höjd. Här bor vi bekvämt på en vingård.

  Kommande resa
 • Italien Åldrandets gåta

  Följ med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart på höstens spännande hälsoresa till italienska bergsbyn Acciaroli. Under en vecka varvar vi intressanta föreläsningar, vacker vandring och yoga med autentiska måltider. Du som vill kan delta i ett helt unikt forskningsprojekt. 

  8 dagar från 25 890 SEK
 • Sverige Körunda

  Härlig yogahelg ink "handstand workshop", meditation och flow! Följ med Sandra Lones och Charlotte Fredriksson till natursköna Körunda i Nynäshamn! Vi kombinerar lugn och dynamisk yoga, meditation, föreläsningar och workshops med bastubad och god mat. 

  3 dagar från 5 190 SEK