Ischgl Vandring med yoga som tillval Österrike Vandringsresor i Österrike för singelresenärer. Yoga som tillval!

Vandring med yoga. Häng med till Ischgl och populära och Hotel Post. Under en vecka kombinerar vi vackra vandringar med avstressande yogapass, samtidigt som vi njuter av den friska alpluften. Man måste inte vara en van yogautövare utan passen är anpassade för att alla ska kunna vara med. Yogapassen (sex stycken) är vanligtvis 50 minuter långa och det är mestadels morgonpass innan frukost. Vår yogainstruktör är utbildad i Hatha yoga, men våra yogapass är anpassade efter vår grupp samt med en del fokus på andning. Yogapassen sker i hotellets egen yogasal eller utomhus om vädret tillåter. Vill man inte yoga alla dagar, går det naturligtvis bra att avstå men man betalar ett yogatillägg för veckan.

I tillägget ingår 6 st yogapass (preliminärt 4 morgonpass och 2 eftermiddagspass, ej ankomst eller avresedag). Observera att ordningen kan komma att ändras.

Ungefärliga tider:
Morgon 06.30-07.20
Eftermiddag 16.30-17.45

För yogapassen rekommenderar vi lössittande kläder. Yogamatta finns på plats och ingår, men man kan naturligtvis ta med egen matta om man vill.

Obs yoga erbjuds som frivilligt tillval, 1 200 kr för 6 yogapass. Det går alltså bra att t ex en person i en bokning väljer yogatillägg, och övriga enbart deltar i vandringarna.
Obs Minimum 6 personer bokade för yogan för att den ska kunna erbjudas.

En “må bra-resa” för dig som vill komma riktigt nära den fascinerande naturen i Alperna. Här varvas oförglömliga naturscenerier med sköna vandringar och härlig alpluft. Vi bor i den charmiga lilla alpbyn Ischgl på cirka 1 400 meters höjd. Här möts de mäktiga bergsmassiven Samnaun, Verwall och Silvretta vilket skapar mängder av olika vandringsalternativ. Detta har varit vår stora favoritresa i över 20 år!  

Läs mer om våra singelresor

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Många markerade vandringsleder
 • Nyrenoverat hotell - mycket hög standard
 • Mysigt läge i den charmiga alpbyn
 • Bra restaurang med god mat
 • Avslappnande yoga

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relax-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 600 kronor
 • Tillägg för yoga med instruktör (6 tillfällen): 1 200 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfertid från Münchens flygplats till Ischgl ca 3,5 timmar.

Boende

 • Hotel Post

  • Hotel Post Ischgl

  Vi bor på anrika Hotel Post, ett fyrstjärnigt superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Till frukost möts vi av en stor, härlig buffé så att du står dig väl på vandringen. På kvällarna njuter vi av välsmakande femrätters middagar och till det kanske ett gott vin från hotellets egen vinkällare.

  Hotel Post kan utan att skämmas kalla sig för ett gediget spa-hotell. Deras spa-avdelning har efter renoveringen vuxit till 1 500 m². I deras nya "Sauna-world" kan du välj mellan flera olika bastualternativ bla finsk bastu och ångbastu. Det finns också bubbelbad och en fantastisk härlig pool. Dessutom finns det möjlighet att boka ett 30-tal olika behandlingar, allt från vanlig massage till ansiktbehandlingar av olika slag.

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och ni har möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo och en lite “tuffare”. Det går också bra att vandra på egen hand på leder som vi kan rekommendera. På vilodagen så föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen.

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en vandring till Wiesbadener Hütte, där vi äter en välsmakande lunch strax inpå de spektakulära glaciärerna och det storslagna landskapet.

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar också. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe. Här kan man pröva almens egna mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • En av de roligaste veckorna jag upplevt :-)

  Resenär Ischgl singelresa vandring & yoga juli -23

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Val Gardena Vandring

  En unik singelresa för dig som vill uppleva Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Området är mycket uppskattat för sina natursköna vandringar. Vi  bor fyrstjärnigt och njuter av god mat.

  Kommande resa
 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio Vandring

  Vi vandrar i gränslandet mellan Dolomiterna och Alperna. På denna singelresa, för dig som reser ensam, bor vi i legendariska Madonna di Campiglio. Vandringarna går i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och vi njuter av blommande alpflora. 

  Kommande resa
 • Italien Amalfikusten Vandring och yoga

  Amalfikusten bjuder på storslagna vyer, dramatisk natur och härliga vandringsleder. En magisk plats för energigivande yoga och meditation och perfekt att utgå ifrån för att uppleva den magiskt vackra kusten med spektakulära vandringar. Vi börjar med yoga och avslutar dagarna med middag på lokala agriturismos.

  Kommande resa