Costa Blanca Vandring Spanien Drömdestinationen Altea för dig som reser solo

En resa för dig som vill fly novembermörkret och uppleva sagolika vandringsleder i ett mäktigt landskap. Costa Blanca erbjuder en perfekt kombination av solsäkert klimat, mysiga vitkalkade byar såsom Altea, samt ett välutvecklat och spännande vandringsnätverk av medelsvår till lite tuffare karaktär. Gillar du lite utmaning och klarar av att gå i ojämn terräng är denna rätt resa för dig. Från vår bas i lilla staden Altea, utan tvivel Costa Blancas charmigaste ort, upplever vi vandringsdagar både längs den kuperade kusten och i det bergiga inlandet.

Alla dagar kommer vi upp på höjder där vi får magnifika utsikter över hela området med sina makalösa bergsformationer. Kustens moderna turistorter känns långt borta.

Den optimala vandringssäsongen sträcker sig från mitten på oktober till slutet på april.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Läs mer om våra singelresor

Costa Blanca Vandrings bästa

 • Spännande vandringar i dramatiskt landskap
 • Skippa turistfällorna och upptäck det äkta Costa Blanca
 • Boutiquehotell i charmiga Altea
 • Ett av Europas mest solsäkra klimat

Avgångar

9 – 16 nov

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Alicante 9 november 11:50 - 15.50
Alicante - Stockholm Arlanda 16 november 19:10 - 23.15
21 950 SEK Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Ingår i resan
 • Flyg Arlanda–Alicante tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra middagar exklusive dryck
 • Matsäckslunch alla vandringsdagar
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 750 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Restid från Alicantes flygplats till hotellet cirka 1 timme.

Boende

 • Hotel Abaco

  Altea är utan tvivel Costa Blancas charmigaste och mest genuina ort. Den ikoniska kyrkan stoltserar på toppen av en kulle, omgiven av vitkalkade hus vittnar om hur Spaniens kust såg ut innan 1960-talets turistboom. Mitt i Alteas vackra stadskärna ligger boutiquehotellet Ábaco. Till den härliga strandpromenaden med bra utbud av caféer och restauranger är det bara några minuters promenad.

  Uppdelat på två historiska byggnader intill varandra, erbjuder detta personliga hotell endast 17 smakfullt inredda rum. En omsorgsfull renovering har lyckats bevara den historiska charmen, kombinerad med moderna bekvämligheter. Ett unikt, småskaligt hotell som sätter prägeln på en fantastisk vandringsresa med Go Active Travel.

Vandringsprogram

Altea med omnejd ligger i Alicanteprovinsen som är ett av Spaniens bergigaste områden. De mest intressanta vandringarna i trakten klassar vi som medelsvåra med inslag av lite tuffare då underlaget ibland blir ganska stenigt och brant. Ett par dagar utmanar vi oss själva med att klara av turer på nästan två mil med mellan åttahundra och tusen ackumulerade höjdmeter. Dessa vandringar passar dig som gillar lite utmaning. Med detta sagt, håller vi dock ett lugnt tempo och pausar ofta. 

När vi kommer högt upp får vi en magnifik utsikt över hela kusten med sina unika bergsformationer. Vid klart väder ser man till och med över till ön Ibiza, långt ute i Medelhavet. Ofta följer vi uråldriga vandringsleder som anlades som handelsvägar mellan byarna under den moriska perioden. Detta historiska perspektiv ger en extra dimension till våra vandringsdagar här. I flera av byarna vi besöker verkar det som om tiden stått helt stilla och närliggande Costa Blancas moderna turistorter känns långt borta.

Vintern är väldigt kort här, sommarens värme håller sig långt in på hösten, med lite tur kan vi få temperaturer omkring 22-25 grader mitt på dagen.

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt vandringsprogram:

Penyó Roc
Efter en generös bufféfrukost åker vi med privatbuss mot inlandet och bergen. Vi möter upp vår lokala vandringsguide och får våra matsäckar utdelade. Vi fyller på våra vattenflaskor med naturens eget mineralvatten från källan El Font del Molí. Vandringen blir en relativt mjuk introduktion till områdets natur och vi vänjer oss vid underlaget och landskapet. Vi passerar flera områden med enastående kalkstensformationer och gör fotostopp. Halvvägs på vandringen kommer vi upp till ett bergspass varifrån vi ser ut över flera av de områden där vi kommer att vandra under veckan. Under turen, som i övrigt är lättvandrad, kommer vi till tre utmanande områden där det blir relativt brant och underlaget bitvis är mycket ojämnt. Det handlar om korta partier men där det är viktigt att fokusera på var man sätter fötterna och att hålla lite avstånd från varandra i fall man skulle halka. Totalt vandrar vi ungefär 17 km. Dagen avslutas med en kort busstransfer tillbaka till Altea, där vi får tid för avkoppling innan vår gemensamma middag på hotellet.

Cala de la Granadella
Veckans kortaste tur, på cirka en mil, går utmed den hisnande dramatiska kusten några mil norr om Altea. Turen börjar väldigt mjukt och platt men så småningom blir terrängen allt vildare och mer spännande, med branta partier både upp och ner. Som tur är, är leden välskött och det finns till och med partier med kedjor och skyddsräcken som underlättar vandringen. Belöningen får vi i form av ett fantastiskt panorama över det turkosblåa vattnet samt en längre paus vid en otroligt vacker strand. Ta med badkläder, vid fint väder tar man gärna ett dopp. Lite senare kommer vi fram till en imponerande fästning som vaktar ingången till viken. Vakttornet byggdes ursprungligen för att skydda kusten mot inkräktare från Nordafrika men blev ännu viktigare under Napoleonska kriget. 

Relive 'Hiked 8.77 km on 02/05/19'

Sierra de Bernia
Direkt bakom vårt hotell reser sig en spetsig bergsrygg som kallas för Sierra de Bernia. Vi får skjuts en bit upp på bergets nordliga sluttning där vi börjar en av veckans allra vackraste vandringar. Vi tar oss runt berget och njuter av mäktig natur, med distinkta klimatzoner på var sida av berget, samt med fina vyer över Medelhavet och de små vita byarna i dalgångarna. Än idag tillkommer några partier med ojämnt underlag där man får kämpa lite för att komma upp. Gillar man vandringar med lite extra krydda är Sierra de Bernia verkligen något för dig. Vår färdledare och guide ser till att det blir lagom med pauser för snacks, vatten och fotografering. Och vi håller ett lugnt tempo så att alla kan känna sig bekväma - vi har inte bråttom då vi har hela dagen på oss för att vandra 13 km.

Vilodagen
Efter tre vandringsdagar kan det vara skönt med en vilodag. Passa på att ta det lugnt i hotellets spa- och relaxavdelning, eller vid poolen. På eftermiddagen kanske man vill utforska Alteas historiska centrum med fina kyrkor, trevliga kaféer och trendiga butiker. Vill man vandra på egen hand idag finns det en rutt som följer floden bakom Altea. Känner man för en lite längre utflykt rekommenderar vi den mycket charmiga närliggande fiskebyn Villajoyosa.

Monte Ponoig och Puig Campana
Ponoig och Campana är ytterligare två av regionens mest spektakulära berg. Efter vilodagen känner vi oss starka och redo för lite mer utmaning. Turen startar med en ganska lång stigning för att nå passet mellan bergen. Just den här biten blir aldrig brant, det handlar mer om uthållighet att kunna gå uppför i ett par timmar. Sakta men säkert kommer vi sedan runt på sydsidan och vandrar högt ovanför kusten. Finns det tillräckligt många starka vandrare i gruppen kan vi erbjuda toppturen till Puig Campanas högsta punkt 1500 möh. Men för de flesta av oss fortsätter vandringen på ungefär 1100 möh och rundar berget istället för att bestiga toppen. Naturen skiftar och vi kommer in i ett skogsområde där man ibland kan se bergsget och andra arter.

Sierra d’Aitana
Vi avslutar veckan med en vandring på 18 km som tar oss upp på Alicanteprovinsens högsta berg. Vi börjar från El Font del Molí men tar en annan riktning än första dagen. Vår tur leder oss förbi vackra mandelodlingar och ”isgropar”. Högre upp möter vi veckans vildaste terräng. Stigen försvinner och för att komma upp på berget måste vi gå ett kort parti bland stora ojämna stenblock. Vi tar det mycket lugnt så att alla klarar av utmaningen. Väl uppe på Sierra d’Aitana tar vi en lång paus för lunch innan vi vandrar vidare längs bergsryggen och tillbaka ner till startpunkten. Höjdskillnaden mellan den lägsta och den högsta punkten är nästan tusen vertikalmeter vilket är veckans högsta. Ikväll äter vi vår avslutningsmiddag på hotellet.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • KroatienSingelresa Dalmatien Vandring

  För dig som reser ensam, och gärna snör på dig vandringskängorna presenterar vi en storslagen resa i Dalmatiens kustlandskap. Här väntar härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat, kombinerat med trevlig samvaro.

  Kommande resa
 • Spanien Costa Blanca Vandring

  Upplev Costa Blanca, den vita kusten, bortom turistorterna! Fantastiska vandringar av medelsvår till tuffare karaktär i en av Europas mest solsäkra klimatzoner. Vi njuter av bedårande vyer över Medelhavet. Boende på boutiquehotell med perfekt läge mitt i charmiga Altea.

  8 dagar från 21 950 SEK
 • ItalienSingelresa Cinque Terre Vandring

  Följ med på vår singelresa till Cinque Terre! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med kultur, spektakulär utsikt, god italiensk mat och vin samt bekvämt boende.

  8 dagar från 18 950 SEK