Lech Vandringsresa Lätt & Lagom 26/7-2/8 2023 – Go Active Travel

Välkommen på resa med Go Active Travel!

Lech Vandringsresa Lätt & Lagom 26/7-2/8 2023

Nedan hittar du viktig information om din resa samt vandringsprogram. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med Swiss bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider, bokningsnummer och sittplats ombord. Denna visas tillsammans med passet vid incheckningen. Checka in online eller på flygplatsen.  https://checkin.swiss.com/web#ck_retrieve

Vi rekommenderar att man är på flygplatsen minst 2 timmar innan avresan.

Läs Swedavias tips för hur man gör incheckningen så smidig som möjligt: https://www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa/

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara telefon, medicin etc. som du behöver under dagen i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex vandringsstavar och nagelsax i det bagage som du checkar in.

MAT OMBORD

På dessa flygningar finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord.

ANKOMST/TRANSFER

Efter landning följer du skyltarna till Baggage Claim för att komma till ankomsthallen dit bagaget kommer. Er reseledare möter upp efter att du har hämtat ut bagaget och passerat tullkontrollen, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active Travel.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum. Nationellt ID-kort (utfärdat av Polismyndigheten) fungerar också för dig som är medborgare i ett EU-land. Observera att körkort eller vanliga id-kort/bankkort inte är godkända resehandlingar. 

VALUTA

Valutan i Österrike är Euro. Vi rekommenderar att köpa ett ”startkapital” av valutan i förväg, exempelvis på flygplatsen innan avresan. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. Uttagsautomat finns i Lech.

MÅLTIDER

Frukost och middag (undantaget ankomstdagen) ingår och äts på hotellet. Luncherna äter vi de flesta dagarna på sk. hütter (bergsrestauranger). Alternativet är att handla mat till egen matsäck i byn. Det är smidigast att ordna detta kvällen innan vandringen. Färdledaren ger tips.

Eftersom vi ankommer sent första kvällen serveras det ingen middag. Vi rekommenderar därför att man äter på flyget.

TRANSPORT TILL VANDRING - AKTIVITETSKORT

Under veckan kommer vi att se olika delar av området runt Lech och vanligtvis tar vi oss till utgångspunkten för vandringen med buss eller kabinbana. Varje resenär får ett Lech Card som gäller för liftar, kabinbanor och bussar.

DRICKS

Det är brukligt att ge dricks för uppskattad service, när man som vi bor flera nätter på samma hotell. Det uppskattas att man lämnar dricks till städningen på sitt rum och färdledaren brukar sedan samla in och överlämna dricks till serveringspersonalen och eventuell övrig personal sista kvällen. Naturligtvis är det frivilligt att lämna dricks.

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig ett Europeiskt Sjukförsäkringskort som visar att man är försäkrad i Sverige. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). Vi rekommenderar att man alltid har med sig försäkringsnummer samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan. 

Håll koll på er reseförsäkring

Skulle du bli sjuk under resan så är det viktigt att du har en fullgod försäkring som täcker t.ex. hotellkostnader under karantän, sjukvård och hemtransport. Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på exakt vad som ingår i din försäkring. Obs! Som resenär gäller det alltid att se över sitt reseskydd innan avresa

BOENDE

Hotel Der Berghof
Adress: HOTEL BERGHOF Burger GmbH, Dorf 161, 6764 Lech, Österrike
Telefon: +43 5583 2635
www.derberghof.at

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travels kontor +46 (0)771 14 30 30
Färdledare Merit Gabriel +46(0)707 97 30 91
JOURTELEFON vid akuta ärenden i samband med avresa (om ni inte får tag i färdledaren): +46 (0)724 47 00 34

VANDRING

Lech är en liten alpby med knappt 1 400 invånare belägen på 1 450 möh. Namnet kommer från floden Lech som rinner genom byn. Orten har gamla anor, den första bofasta befolkningen dateras från 1300-talet (Walserfolket). Byn livnärde sig i huvudsak på boskapsskötsel tills det att skidturister upptäckte byn i början av 1900-talet. Allt eftersom området blev mer populärt, sökte sig även sommarturister hit. I samband med detta började man bygga hotell samt bergshütter där det gick att få något att äta. Lech är också en återkommande turistort för många av Europas celebriteter och kungligheter.

Detta är en Lätt & Lagom vandringsvecka vilket innebär att vi väljer lättare turer på max en mil med höjdvariationen är som mest ungefär 400 höjdmeter per dag. Då vi vandrar i bergsmiljöer kräver turerna en viss grundkondition, men vi går i lugnt tempo och tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna.

Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret och gruppens förmåga. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör. ​

Utöver Go Actives guidade vandringar erbjuder turistbyrån ett flertal aktiviteter för alla som har Lech-kortet, vilket ni får på plats. Det går att välja på guidade vandringar, cykelturer, yoga, tillgång till skogspoolen, m.m. Dessa aktiviteter bokas senast dagen före. Er färdledare kan informera mer om detta på plats.

Några smakprov på vandringar:

Körbersee

Vandringen börjar i Oberlech på 1 800 meters höjd dit vi tar oss med vandringsbuss eller kabinbana. Turen till Körbersjön är en något enklare vandring och väldigt vacker då vi vandrar i Auenfelderdalen på praktfulla alpängar. Här har du möjlighet att botanisera i den rika alpfloran som möter oss på sluttningarna. I slutet av dalen ligger Körbersee, där du kan avsmaka en ”apfelstrudel” på solterrassen. Efter pausen fortsätter vi vår vandring via Sonnenkopf ner till Hochtannbergpass.

Ravensbürger hütte

Vi tar oss uppåt i den vackra Stierlochdalen som varierar i branta och plana partier innan vi kommer fram till Stierlochjoch, varifrån vi har en enastående utsikt över Spullersjön. Inte långt därifrån ligger Ravensburger Hütte där vi tar en lunchpaus. Därefter vandrar vi runt Spullersjön där vi har en oslagbar panoramautsikt över Klosterdalen.

Bürstegg

Dagens vandring går över blomstrande alpängar i varierande kuperad terräng tills vi kommer fram till den lilla charmiga byn Bürstegg. I denna by bodde det så kallade Walserfolket, som för 600–700 år sedan brukade jorden och bedrev boskapsskötsel i bergen. Det äldsta huset i den lilla byn är från 1495. Vi fortsätter sedan vidare ner till Boden Alp (1 570 meter över havet), varifrån vandringsbussen tar oss tillbaka till Lech.

Bra att veta

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är våra vandringsguider ansvariga för alla när vi är ute och vandrar. Go Active värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande: Gruppen vandrar i samlad skara, med viss flexibilitet för olika tempon inom gruppen .  När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidernas instruktioner.

Färdledaren har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk.

Utrustningslista (krav):
- Vandringskängor med räfflad sula och som går minst till fotknölarna
- Regnkläder
- Vattenflaska
- Dagryggsäck

Rekommenderas:
- Vandringsstavar
- Sittunderlag
- Extra tröja (att byta med)
- Solkräm, solglasögon och solhatt
- Mössa och vantar (för eventuellt kyliga morgnar)
- Regnskydd för ryggsäcken
- Bra humör :)

Räkna med minst 1,5 till 2 liters vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.

Läs mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring