Go Actives arbete för ett hållbart resande

Våra resor handlar om att upptäcka den fantastiska natur vi har på vår planet och vår ambition är naturligtvis att minimera den klimat- och miljöpåverkan våra resor orsakar.

Vad gör Go Active Travel?

Go Actives arbete för ett mer hållbart resande är i ständig utveckling. Genom vår klimatinvestering vill vi bidra till klimatets återhämtning. Redan 2010 gav vi våra resenärer möjlighet att bidra till projekt med positiv effekt för miljön, till exempel trädplantering med Vi -Skogen. Idag väljer vi i stället att investera i klimatet genom att bidra till projekt som arbetar för att skapa lösningar på klimathotet.

Utöver miljö- och klimatfrågan bidrar vi genom Reseindustrins barnfond New Hope till olika sociala projekt. Vi sponsrar just nu två elever på gymnasieskolan Kenswed i Kenya. Ni kan läsa mer om det projektet här: Kenswedskolan, Kenya – Reseindustrins Barnfond New Hope.

Vad är klimatinvestering?

Vi klimatinvesterar en del av varje resas pris, som går till ett urval av projekt för en hållbar utveckling i olika världsdelar. Vår samarbetspartner hjälper oss att ta fram beräkningsunderlag för vad din resa med Go Active har för miljöpåverkan. De driver sedan projekten i nära samarbete med lokala aktörer.

Ta tåget istället

Inom Norden har vi tagit fram flera program där gruppen når resmålet med tåg, våra absolut mest ”miljövänliga” resor. Läs mer om våra tågresor till Höga Kusten, Vålådalen eller Lofoten.

Tillsammans med vår koncern Unlimited Travel Group arbetar vi för att tågoperatörerna ska ta fram funktionella lösningar för gruppresor med tåg ut i Europa. Tills det finns en bra lösning på plats, erbjuder vi möjligheten att välja bort flyget och boka tåg på egen hand. Vissa destinationer är extra lämpliga för tågresor. Vi rekommenderar i första hand våra resor till Moseldalen, Kitzbühel, och Ischgl som nås från Sverige på ungefär ett dygn. Är man beredd att åka längre är ju även Norra Italien och Frankrike inom räckhåll. Läs mer om tips för dig som vill ta tåget här.

Närproducerat & lokala leverantörer

Go Active väljer i första hand lokala leverantörer. Exempelvis väljer vi, där det är möjligt, att arbeta med familjeägda hotell som serverar närproducerade råvaror, ibland t o m odlade och tillverkade av hotellen själva. Vi bokar främst transporter med det lokala bussbolaget, och ibland sker resan till och från aktiviteterna med kommunala färdmedel som lokalbuss och tåg. Vi äter gärna våra luncher på bergshütter där de finns.

Vi stödjer: