Ischgl Vandring Österrike En höjdare med vackra alpvandringar och elegant hotell

En “må bra-resa” för dig som vill komma riktigt nära den fascinerande naturen i Alperna. Här varvas oförglömliga naturscenerier med sköna vandringar och härlig alpluft. Vi bor i den charmiga lilla alpbyn Ischgl på cirka 1 400 meter höjd. Här möts de mäktiga bergsmassiven Samnaun, Verwall och Silvretta vilket skapar mängder av olika vandringsalternativ. 

Området är mycket populärt för vandring och erbjuder en stor variation av leder. Med Silvrettakortet går det bra att utnyttja linbanor och bussar i hela dalen. Vi bor på populära Hotel Post som ligger centralt i Ischgl. Hotellet har en stor spa-avdelning med både inomhus- och utomhuspool och flera olika typer av bastur. Perfekt avslutning på en vandringsdag!

Vill du hellre åka på en singelresa till Ischgl och vandra, klicka här.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Fyrstjärnigt hotell med stor spa-avdelning
 • Svårslagen klassiker
 • Mysigt läge mitt i byn

Avgångar

16 – 23 juli

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 16 juli 08:45 - 11:00
München - Stockholm Arlanda 23 juli 14:35 - 16:45
20 450 SEK 2 platser kvar Boka resa

23 – 30 juli

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 23 juli 08:45 - 11:00
München - Stockholm Arlanda 30 juli 14:35 - 16:45
20 450 SEK Fullbokat Väntelista

27 aug – 3 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 27 augusti 11:50 - 14:05
München - Stockholm Arlanda 3 september 14:35 - 16:45
20 450 SEK 2 platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt superior hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 600 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfertid från Münchens flygplats till Ischgl ca 3,5 timmar.

Boende

 • Hotel Post

  • Hotel Post Ischgl

  Vi bor på anrika Hotel Post, ett fyrstjärnigt superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Till frukost möts vi av en stor, härlig buffé så att du står dig väl på vandringen. På kvällarna njuter vi av välsmakande femrätters middagar och till det kanske ett gott vin från hotellets egen vinkällare.

  Hotel Post kan utan att skämmas kalla sig för ett gediget spa-hotell. Deras spa-avdelning har efter renoveringen vuxit till 1 500 m². I deras nya "Sauna-world" kan du välj mellan flera olika bastualternativ bla finsk bastu och ångbastu. Det finns också bubbelbad och en fantastisk härlig pool. Dessutom finns det möjlighet att boka ett 30-tal olika behandlingar, allt från vanlig massage till ansiktbehandlingar av olika slag.

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och ni har möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo och en lite “tuffare”. Det går också bra att vandra på egen hand på leder som vi kan rekommendera. På vilodagen föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen.

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en  vandring längs "sommerweg"  till Wiesbadener Hütte. Längst in i dalen har vi utsikt mot glaciären Piz Buin.  På hütten  äter vi en välsmakande lunch med utsikt över det storslagna landskapet.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe, en sommaröppen fäbod, en så kallad alm. Här kan man pröva almens färska mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar också. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Vi har haft en underbar vecka och är väldigt nöjda. Resan har absolut motsvarat våra förväntningar! Tack!

  Eva Qwarfordt Olsson / Järfälla
 • Superbra att kombinera vandring med yoga

  Resenär, juli 2019
 • Hotellet var en riktig pärla. Kocken överraskade med sagolik efterrättsbuffé och sanslösa små förrätter vid olika tillfällen. Mycket fräsch frukost. Plus för omelettkocken som snabbt fixade äggen på önskat vis!

  Resenär Ischgl aug -22

Relaterade resor

 • Österrike Kitzbühel Vandring

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder. Från byn har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter.

  Kommande resa
 • Österrike Lech Vandring

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar härliga alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell mitt i byn. En av våra mest uppskattade resor genom alla år!

  Kommande resa
 • Italien Madonna di Campiglio Vandring

  Upplev en storslagen vandringsresa gränslandet Dolomiterna och klassiska Alperna. Vi bor fyrstjärnigt och vandrar i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och blommande alpflora. Säkra din plats på denna mycket uppskattade vandringsresa!

  Kommande resa