Arabba Vandring Italien Drömmen om Dolomiterna

Vi utökar vårt utbud av vandringresor till Dolomiterna, utan tvivel den vackraste delen av hela Alpkedjan. Arabba är välkänt som en del av världens största skidanläggning, men under sommaren förvandlas byn till ett paradis för vandrare och naturälskare. Vår vandringsresa kombinerar några av de mest klassiska vandringarna med mindre kända pärlor, alltid med hisnande utsikter över de världsberömda och mäktiga bergsformationerna. 

Här är vandring stressfritt, med ett välordnat buss- och liftnätverk är det smidigt att ta sig till startpunkten. Vi gör oftast minst ett stopp om dagen vid någon charmig alphütte och har gott om tid för avkoppling innan middag.

Arabba är en liten och lugn by som lyckats bevara sin charm. Här bland gränder och små torg i traditionell Sydtyrolsk stil ligger flera kaféer och hotell samt några affärer och restauranger. Men bli inte förvånad om blicken ständigt söker sig uppåt, mot de magnifika bergen som omringar orten.

Vi har valt det familjedrivna Sporthotel Arabba, ett av byns bästa hotell, en perfekt utgångspunkt för våra turer men ändå nära till byn. Här upplever du klassisk Sydtyrolsk charm och ett genuint kök.

Vi har även singelresor till Arabba, läs mer här.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Vandring med utsikt över Dolomiternas vackra bergstoppar
 • Paus vid mysiga hütter för lunch eller fika
 • Genuin och lugn stämning i byn Arabba
 • En kortare busstransfer än till de flesta Alporter

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Venedig tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets bastu och relaxavdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 3 800 kronor

Transfer i restid från Venedig till hotellet cirka 2,5 timmar exklusive rast.

Boende

 • Sporthotel Arabba

  Sporthotel Arabba är ett mycket omtyckt, familjeägt hotell med god standard i den charmiga byn Arabba i Dolomiterna. Här bor man bekvämt med liftar precis utanför dörren, på ca 1 600 möh. De allmänna utrymmena, restaurang, lounge och bar har en trivsam stämning och här umgås vi gärna efter vandringarna.

  De bekväma rummen är inredda i klassisk alpstil kombinerad med klassisk elegans. Då hotellet ligger i en äldre byggnad är alla rum lite olika, men samtliga har TV, minibar, värdeförvaringsskåp och badrum med dusch eller badkar, hårtork, morgonrockar, tofflor och toalettartiklar.

  Innan vandringarna kan vi ladda energi från den rikliga frukostbuffén. Hotellets populära restaurang bjuder på vällagad mat med mycket lokala råvaror, och vinkällaren stoltserar med ett fint utbud. 

  Njut av den avkopplande wellness-avdelningen med två bastur, bubbelpool, turkiskt bad och möjlighet att boka massage (mot tillägg). Ett mindre gym finns också till gästernas förfogande.

  Närmsta lift ligger bara 100 meter från hotellet. Det finns även vandringsleder som startar strax utanför hotellet. Arabbas mysiga centrum ligger en kort promenad bort.

Vandringsprogram

Under veckan vandrar vi i vad många anser vara det mest spektakulära landskapet i hela alpkedjan. Vi anser att dessa vandringar håller medelsvår nivå även om många partier är lättvandrade. Terrängen är blandad och består ibland av stigar med rullgrus och klippblock. En viss vandringsvana är bra att ha, likaså en bra grundkondition. Men det är en vandringsresa för "vanliga" människor och vi håller ett lugnt tempo med gott om pauser. Vill du höra mer om nivån så är det bara att slå en signal till oss på kontoret.

Tack vare Dolomiternas enastående geografi och geologi, erbjuder Arabba en stor variation av vandringar. Området har ett varmt och milt klimat under sommarmånaderna men som alltid när man vandrar i Alperna måste man vara beredd på snabba väderförändringar. Om gruppen består av fler än 15 deltagare erbjuder våra guider vandringar i två olika svårighetsgrader (undantaget första vandringsdagen). Den lättare gruppen vandrar i ett mjukare tempo. Den tuffare varianten är alltid lite längre, kanske lite brantare och med något färre pauser. Underlaget varierar från mjuk alpäng och skog till klippblock, stenar och grus, med vissa partier som kan upplevas som lite tuffare. Oavsett vilken grupp man väljer för dagen måste man vara beredd på vandring i bergsmiljö med allt vad det innebär. Vi anser att dessa vandringar håller medelsvår nivå.

För att kunna erbjuda så vackra och intressanta vandringar som möjligt har vi valt att vandra över ett ganska stort område och därav kommer vi att ibland åka buss och eller linbana till startpunkten.

På denna resa har vi de flesta av dagarna två vandringsledare (gäller vid fler än 15 deltagare).

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar

Viel dal Pan - ca 14km

En av Arabbas mest klassiska vandringsturer! Eftersom vi vandrar ovanför trädgränsen får vi oskymd utsikt över de dramatiska bergen, såsom Sella, Marmolada och Sasso Lungo. Stigen är flera hundra år gammal och mycket välskött även om några korta ojämna partier förekommer under dagen. Då vi tar hjälp av två linbanor idag, en upp och en ned, är det väldigt lite höjdskillnad att tala om. En bra introduktion till området och en uppvärmning inför de något tuffare utmaningar som väntar.

Sass de Mezzodì - ca 16km

Idag utlovas återigen magnifika vyer och vandring i ett mäktigt landskap. Vi börjar vandringen vid från Porta Vescovo, 2 472 meter över havet, som vi når med linbanan från byn. Vi kommer att runda berget Sass de Mezzodì vilket innebär två lite tuffare stigningar upp till bergspassen som förbinder dalgångarna. Som vanligt med Go Active vi går i lugnt tempo och pausar ofta så att alla hänger med. Vid ett av passen ligger en härlig rifugio där vi kan äta lunch. Vandringen är mycket intressant då vi passerar flera skyltar som förklarar varför Dolomiternas geologi är så unik. Linbanan tar oss ner till byn igen och tid finns för relax innan vår välförtjänta middag.

Valle di Fodom - ca 9km

En annan dag utforskar vi Fodomdalen med sina intressanta små byar och vackra natur. Detta är en bra tur att ha i programmet ifall det är mycket varmt, då vi går mestadels i skuggan av en uråldrig lärk- och pinjeskog, eller om sämre väder gör att man inte kan vandra på högre höjd. Masarei, Cherz, Contrin... så heter de små byar och gårdar vi passerar och som talar om Sydtyrolens lantbrukstraditioner. En lugn och härlig vandring med ett historiskt och kulturellt perspektiv helt enkelt.

Pralongià - ca 11km

Vandringen utforskar en annan del av Arabbabergen men som vanligt är vi omgivna av ett spektakulärt landskap. Vi följer delvis den sk. Jagerweg. Vandringen är drygt 10 km lång, mestadels lättvandrad i lagom nedförsbacke men med några svårare partier där man behöver hålla koll på var man sätter fötterna. Som vanligt hittar vi en mysig rifugio i klassik Sydtyrolsk stil, där vi kan äta vår lunch. 

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Val Gardena Vandring

  Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

  Kommande resa
 • Italien Madonna di Campiglio Vandring

  Upplev en storslagen vandringsresa gränslandet Dolomiterna och klassiska Alperna. Vi bor fyrstjärnigt och vandrar i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och blommande alpflora. Säkra din plats på denna mycket uppskattade vandringsresa!

  Kommande resa
 • Frankrike Val d’Isère Vandring

  Detta är en vandringsresa för dig som gillar utmaning och storslagna vyer med de glänsande glaciärerna i blickfånget. Med ett charmigt och smakfullt hotell som utgångspunkt vandrar vi i ett orört alpint landskap med chans att se murmeldjur, stenbock, kungsörn och gems.

  Kommande resa