Lech Vandring Österrike Vandringsresor till Europas vackraste by

Lech har korats till Europas vackraste by och det är lätt att förstå varför. Detta är ett resmål som lockar såväl naturälskare som den som söker lyx och flärd. Samtidigt som byn har behållit sin karaktär och vänliga charm, erbjuds man fantastiska naturupplevelser med typisk alpvegetation och vandringar över blommande ängar.  Byn, som ligger i en dal på 1 450 meters höjd, har cirka 250 kilometer markerade vandringsleder av växlande svårighetsgrad och flera toppar på över 2 500 meter. Vi bor på charmiga och personliga Hotel der Berghof med centralt läge i byn.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Vill du resa till Lech men vandra i lugnare takt? Då är vår Lätt & Lagom-vandring något för dig. Läs mer här.

Resans höjdpunkter

 • Den idylliska byn Lech
 • Stort utbud av markerade leder för varierade turer
 • Känt för sina blomstrande alpängar
 • Charmigt hotell med högklassig mat

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-Zürich tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sex flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets wellness-avdelning
 • Fri tillgång till hotellets träningsområde för golf (putting green, driving range och övningshål)
 • Fri tillgång till byns utomhuspool
 • Fem dagar guidade vandringar 
 • Aktivitetskort – för linbanor, bussar med mera
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Tillägg del i dubbelrum med södervänd balkong 2 250 kr/person
 • Tillägg enkelrum 2 900 kr 
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfer i restid från Zürichs flygplats till hotellet ca 3 timmar. 

Boende

 • Hotel der Berghof

  I Lech bor vi på der Berghof, som är ett charmigt och personligt boutique-hotell med bra läge i den vackra byn. Familjen Burger, som driver hotellet, har skapat en välkomnande atmosfär där gästerna känner sig som hemma.
  Rummen är bekväma och ljust inredda i en stil som nog bäst beskrivs som "modern alpkänsla". Vissa rumstyper har balkong (mot tillägg).
  Den omtyckta restaurangen serverar mat av hög kvalitet, med mycket lokala råvaror. Dagen börjar med en generös frukostbuffé, och vi avslutar med femrätters middag. 

  Efter vandringarna slappnar man gärna av i hotellets wellness-avdelning med flera sorters bastu, ångbad mm. Välgörande spa-behandlingar går att boka mot kostnad.
  Varför inte prova på lite golf vid sidan av vandringen? Berghof har en egen golfakademi med driving range och övningsområde precis bakom hotellet. Det finns även möjlighet att boka golflektioner, oavsett om du är nybörjare eller rutinerad golfare.

Vandringsprogram

Lech är ett resmål vi kan rekommenderar om man aldrig har vandrat tidigare, mycket tack vare att det finns en fantastisk fin infrastruktur för vandrare med både kabinbanor, liftar och speciella vandringsbussar. Men det finns även mer utmanande vandringar för den som önskar! Vi har alltså möjlighet att göra oändligt många kombinationer under vår vecka tillsammans. Vill man göra några enklare turer på egen hand går det också bra.

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand.

En anledning till att Lech har blivit så populärt även på somrarna är att byn verkligen har satsat på vandringsturister. De har bla specifika vandringsbussar som hämtar upp vandrare vid hållplatser utmed de många markerade vandringslederna.

Utöver Go Actives guidade vandringar erbjuder turistbyrån s.k. temavandringar med bl a lokal historia, geologi och alpernas flora som teman. Dessa bokas på plats. 

På denna resa har vi de flesta av dagarna två vandringsledare (gäller vid fler än 15 deltagare).

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Körbersee

Vandringen börjar i Oberlech på 1 800 meters höjd dit vi tar oss med vandringsbuss eller kabinbana. Turen till Körbersjön är en något enklare vandring och väldigt vacker då vi vandrar i Auenfelderdalen på praktfulla alpängar. Här har du möjlighet att botanisera i den rika alpfloran som möter oss på sluttningarna. I slutet av dalen ligger Körbersee, där du kan avsmaka en ”apfelstrudel” på solterrassen. Efter pausen fortsätter vi vår vandring via Sonnenkopf ner till Hochtannbergpass.

Ravensbürger hütte

Vi tar oss uppåt i den vackra Stierlochdalen som varierar i branta och plana partier innan vi kommer fram till Stierlochjoch, varifrån vi har en enastående utsikt över Spullersjön. Inte långt därifrån ligger Ravensburger Hütte där vi tar en lunchpaus. Därefter vandrar vi runt Spullersjön där vi har en oslagbar panoramautsikt över Klosterdalen.

Bürstegg

Dagens vandring går över blomstrande alpängar i varierande kuperad terräng tills vi kommer fram till den lilla charmiga byn Bürstegg. I denna by bodde det så kallade Walserfolket, som för 600–700 år sedan brukade jorden och bedrev boskapsskötsel i bergen. Det äldsta huset i den lilla byn är från 1495. Vi fortsätter sedan vidare ner till Boden Alp (1 570 meter över havet), varifrån vandringsbussen tar oss tillbaka till Lech.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Detta var bra med resan: Naturupplevelserna, att slippa ta ansvar för allt praktiskt och bara ” åka med” att ingå i en grupp och lära känna nya människor. Att få dela upplevelsen med andra. Vandringarna var fantastiska, omväxlande och lagom utmanande.

  Pia Ahlberg / Tyresö
 • Varierande vackra vandringsleder i fantastiskt vacker natur.

  Ulla Wedén / Huddinge
 • Otroligt vackert landskap, fantastisk guide. Trevliga medresenärer, lagom stor grupp. Pålitlig arrangör. Jättefin resplan o smart genomförande.

  Mia Björkman Larnefeldt / Rättvik

Relaterade resor

 • Österrike Ischgl Vandring

  Vår allra mest klassiska vandringsresa! Upplev Alpernas fascinerande natur under vår vandringsresa till den lilla alpbyn Ischgl. Vi bor på cirka 1 400 meters höjd på fyrstjärniga Hotel Post och har fri tillgång till hotellets fina och välutrustade spa-avdelning. I Ischgl njuter man av en perfekt mix av oförglömliga vandringar, god mat och välbehövlig återhämtning.

  8 dagar från 20 450 SEK
 • Österrike Kitzbühel Vandring

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder. Från byn har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter.

  Kommande resa
 • Italien Val Gardena Vandring

  Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

  Kommande resa