Välkommen på resa med Go Active Travel!

Mosel cykelresa 12-15/10 2023

Nedan hittar du viktig information om din resa samt preliminärt program. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina minnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Din flygbiljett med Lufthansa bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider, bokningsnummer och sittplats ombord. Denna visas tillsammans med passet vid incheckningen. Checka in online eller på flygplatsen. https://www.lufthansa.com/se/en/online-check-in

Vi rekommenderar att man är på flygplatsen minst 2 timmar innan avresan.

Läs Swedavias tips för hur man gör incheckningen så smidig som möjligt: https://www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa/

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara telefon, medicin etc. som du behöver under dagen i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex vandringsstavar och nagelsax i det bagage som du checkar in.

Obs packa allt ni behöver för ca ett dygn i handbagaget, ifall ert incheckade bagage mot förmodan skulle bli försenat.

MAT OMBORD

På dessa flygningar finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord.

ANKOMST/TRANSFER

Er färdledare möter upp i ankomsthallen, efter att du har hämtat ut bagaget och passerat tullkontrollen, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active
Busstransfern till hotellet tar ca 2 timmar. 

DELTAGARLISTA

Till följd av personuppgiftslagen, GDPR, har vi inte möjlighet att lämna ut deltagarlista i förväg. Förutsatt att alla i gruppen godkänner att deras namn lämnas ut, så får ni deltagarlista av er färdledare på plats.

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

BOENDE

Hotel Doctor Weinstube
Adress: Hebegasse 5, 54470 Bernkastel-Kues, Tyskland
Telefon: +49 6531 96650

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travel kontor +46 (0)771 14 30 30
Färdledare: Therese Iversen +46 (0)764199835
JOURTELEFON, akuta ärenden i samband med avresa och om du inte får tag på färdledaren: +46 (0)724470034

 

Cykelprogram

Dag 1 Avresa – Bernkastel – Doctor Weinstube

Efter drygt två timmars flygning tar vår buss oss till korsvirkesidyllen Bernkastel. Totalt tar bussfärden till Bernkastel ca 2 tim vilket innebär att vi kommer fram tidigt på eftermiddagen. Det blir nog för sent för att äta lunch så vi rekommenderar att man äter något på flyget eller på Arlanda. Kanske vill man sedan, efter incheckning på hotellet och för att hålla sig igång, besöka ett av byns bagerier för ett mellanmål. Innan middag på hotellet hinner vi med en guidad stadstur till fots i Bernkastel.

Dag 2 Cykling längs Moseldalen – båttur och vinprovning

Efter frukost hämtar vi ut våra cyklar och justerar sadelhöjden, så att vi känner oss bekväma med dem innan helgens första tur längs den slingrande Moselfloden. Cyklingen går på en mycket välskött och bilfri cykelväg med ytterst få uppförslut. Vårt mål är den lilla staden Traben-Trarbach, en sträcka på lite drygt två mil. Här bjuds vi på en sopplunch vid ankomst. Vi tar sedan båten tillbaka och njuter av de vackra vyerna över de spektakulära vinfälten och de charmiga byarna. Innan middag besöker vi en av Bernkastels många vinkällare och får prova deras prisbelönta viner.

Dag 3 Cykeltur Maare – Mosel Radweg

Efter frukost blir vi skjutsade till dagens startpunkt i byn Daun där vi börjar turen längs ”Maare – Mosel Radweg”. Såsom i andra delar av Europa har man även här gjort om en nedlagd järnväg till cykelväg. Fördelarna är många, inte minst för att backarna aldrig är branta. Det kommer en relativ lång uppförsbacke på förmiddagen men resten av dagen cyklar man mest utför. Idag cyklar vi hela 55 kilometer men i lugn takt med flera pauser längs vägen och ett längre stopp för lunch. Väl tillbaka i Bernkastel finns det tid för avslappning innan middag på hotellets stämningsfulla restaurang.

Dag 4 Halvdags cykeltur längs Moseldalen
Då flyget hem avgår på kvällen har vi gott om tid för en halvdags cykeltur. Rutten följer floden, denna gång söderut i riktning Neumagen. Idag kan man välja själv hur långt man vill cykla, beroende på hur mycket man vill anstränga sig. Föredrar man istället att tillbringa förmiddagen med att utforska Bernkastel-Kues på egen hand går det givetvis bra. Det finns även en fin vandringsled bland vinrankorna upp till den medeltida ruinen ovanför byn. Färdledaren ger mer info på plats. På eftermiddagen hämtas vi av vår buss för transfern till flygplatsen.

Obs att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

OM CYKLINGEN

När vi åker på en cykelresa i grupp, är våra guider ansvariga för alla när vi är ute och cyklar. Go Active Travel värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:
Gruppen cyklar i samlad skara, med viss flexibilitet för olika tempo, och man måste anpassa sig till guidens instruktioner.

UTRUSTNINGSLISTA

Obligatoriskt

 • Hjälm (finns att låna, men ta med egen om du föredrar det)

Rekommenderas starkt:

 • Sportskor (gärna luftiga utan snörning) med bra stöd och räfflad sula.
 • Regnkläder (alternativt regnponcho)
 • Sol- eller cykelglasögon
 • En liten dagryggsäck (OBS cykeln har inte pakethållare)
 • Vattenflaska

Bra att ha med sig:

 • Shorts, tunna byxor eller vadderade cykelbyxor
 • Gelsadel
 • Sittunderlag
 • Cykelhandskar
 • Solkräm

Vår lista är generell, så tänk på att det kan variera beroende på resmål och årstid. Denna tid på året kan det vara kyligt på morgonen, så räkna med att klä er i lite varmare kläder, som ni sedan kan lägga i er ryggsäck.

Räkna med minst 1,5 liter vatten per cykeldag. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt i ryggsäcken.