Piemonte Vandring med tryffelsök Italien Lättare vandring med tryffel & vin

Vandringsresan tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi upplever denna vackra del av Italien under fem dagar. Vandringsnivån är vad vi benämner ”Lätt & Lagom”, vilket innebär att vandringarna är av en lättare nivå i lugnare takt. Under våra dagsetapper går vi i ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Här startade Slow Food-rörelsen. Hit kommer mat- och vinnjutare från hela världen, bland annat för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner, såsom Barolo och Barbaresco. Området är även känt för sina charmerande byar och en spännande historia. Det var här som enandet av Italien startade. Då det gäller det piemontesiska köket är området känt för sin höga matkvalitet, där maten är lite mer robust än den traditionella syditalienska maten. Regionen har även ett stort antal restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare och är intresserad av smakupplevelser.

Läs mer om Lätt & Lagom

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Vinerna från Barolo
 • Tryffelsök
 • Utsikten över vinkullarna från hotellet
 • Smakupplevelser av lokala produkter
 • Vandring i ett varierat landskap

Avgångar

22 – 26 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Milano Linate 22 september 11:05 - 13.45
Milano Linate - Stockholm Arlanda 26 september 13:00 - 15.40
17 950 SEK Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda– Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En vinprovning i Barolo med tilltugg
 • Lättare lunch/picknick 
 • Ostprovning/lättare lunch med vin
 • "Tryffeljakt”
 • Tillgång till hotellets pool (öppen vid vackert väder)
 • Tre dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Tillägg dubbelrum för eget bruk 1 700 kronor 
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Transfer i restid från Milano Linates flygplats ca 2,5 timmar

 

Boende

 • Ca’ del Lupo, Piemonte

  Ca' Del Lupo ligger på en kulle i Montelupo Albese på landsbygden i Langhe/Piemonte. Regionen är känd för sina exklusiva viner och sin tryffel. Det är bara 12 km till Alba och 35 km till Asti. Från hotellet har man en fantastisk utsikt över bergen och Alperna i fjärran.

  I frukostbuffén ingår hembakade bakverk, ekologiskt bröd och en mängd lokala matvaror. Restaurang Ca' Del Lupo ligger intill hotellet. Där serverar man mat från Piemonte-regionen, och det finns en utmärkt lista med lokala viner.

Vandringsprogram

Det är en vandringsresa, men där vi tar oss tid att insupa det vackra landskapet och njuta av de lokala produkterna.

Vårt hotell Ca' Del Lupo är perfekt beläget bland vinkullarna för våra dagsetapper. Vandringarna går till stor del i kuperad terräng men är av lättare karaktär. Detta innebär dock enstaka inslag av lite brantare backar, så grundkondition krävs för att man ska njuta av resan. Längden varierar mellan tre till fyra timmar per dag. Vandringarna går mestadels bland Piemontes kullar och vingårdar, på grus- och asfaltsvägar eller genom vinfält. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt & Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst

Ankomst till Milano och vi åker sedan vidare till hotellet, där vi ska bo de kommande nätterna. Vårt hotell Ca' Del Lupo ligger på en kulle i Montelupo Albese på landsbygden i Langhe/Piemonte med närhet till många av de intressanta platserna vi kommer att besöka. 

Dag 2 Vandring Roddi med Tryffeljakt

Idag får vi lära oss lite om tryffeln. Det finns ett flertal arter, men det är den vita tryffeln från Albaområdet som anses ”bäst” och den är också den dyraste. Vi börjar vår vandring i medeltidsstaden Roddi och tar en kort titt på den medeltida byn och dess slott. Vi strövar sedan vidare i lugn takt mot den lilla byn Verduno. Här får vi möta ”il Trifalao” (tryffeljägaren) och hans specialtränade hund, när de letar efter tryffel. Vandringen går vidare genom vinfält och dagen avslutas i La Morra. På vägen gör vi en paus för lättare picknicklunch och är vädret vackert har man en fin vy över Alperna och dess landskap. Längd: 11 km Höjdvariation: Uppför 400 m

Dag 3 Vinvandring till Barolo

Dagens vandring är en kortare vandring. Vi startar i charmiga La Morra, områdets högst belägna by. Från ”Belvedere” har man en strålande utsikt över de kringliggande kullarna och de små byarna. Vi vandrar i sakta mak nedför på grusvägar genom vinodlingarna och sydöst över. Här odlas främst blå druvor och framför allt nebbiolodruvan som man sedan gör de välsmakande och exklusiva vinerna Barolo och Barbaresco av. Vi passerar bl a ”Barolo Chapel innan vi når den lilla kända vinbyn Barolo efter cirka tre timmar. Här ges möjlighet att själv upptäcka byn, men vi kommer även att ha en vinprovning hos en av Barolos vinproducenter.

Längd: 5 km Höjdvariation: Uppför 110 m

Dag 4 Alta Langa med ostprovning

Idag besöker vi området Alta Langa som bland annat är omtalad för sin ost. Här möter vi en annan typ av landskap, lite mer vilt och på lite högre höjd än de övriga dagarna. Här finner man de karaktäristiska hasselnötsskogarna blandat med ek och området är känt för sina bakverk med hasselnötter. Innan vi besöker en ostproducent, så gör vi en kortare vandring och om tid finnes, besöker vi också byn Bosolasco. 

Dag 5 Avresa 
I god tid för flygets avgång avgår transfern mot flygplatsen.


Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienLätt & Lagom Toscana Vandring

  Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi. En trakt med kullar täckta av vinrankor, olivträd, cypresser och solrosor med inslag av gamla medeltids- och renässansstäder tronande på någon höjd. Här bor vi bekvämt på en vingård.

  5 dagar från 17 750 SEK
 • ItalienLätt & Lagom Piemonte Vandring

  Vår långweekend med två dagars lättare vandring tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi njuter av ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Även vin-, ost- och grappaprovning står på utflyktsprogrammet.

  Kommande resa
 • SverigeLätt & Lagom Gotland Vandring med tryffeltema

  Visste du att det finns tryffel på Gotland? Den aromatiska läckerbiten är eftertraktad av många och hösten är en härlig tid inte bara för att njuta av tryffel men även för att hösten är den tid då värmen från Östersjöns vatten dröjer sig kvar och skapar en särskild atmosfär. Följ med på höstvandring med tryffeltema.

  5 dagar från 12 950 SEK