Sluta stressa Börja leva - livsstilssresa till Italien med Go Active Travel

Sluta stressa - Börja leva Italien Sluta stressa - Börja leva

Välkommen till vackra Toscana i Italien på en kurs där Du under fyra dagar får tillgång till det just Du behöver för att en gång för alla släppa hinder och istället leva det liv du vill. Dvs, sluta stressa och börja leva!

Peppe Ekmark och Charlotte Fredriksson vet av egen erfarenhet och med grundläggande kunskap att det går att göra just de förändringar som krävs för att bli mer balanserad och lycklig. På den här kursen går vi till botten med oss själva för att bli dem vi egentligen är och vill vara.

För att vi människor ska kunna utvecklas, våga, känna gemenskap och ändra de vanor och mentala inställningar som stoppar oss från vårt drömliv måste vi känna oss trygga i våra grundläggande behov. De flesta av oss har redan det som krävs för att lyckas men behöver nyckeln att förstå sig på sina egna unika drivkrafter och styrkor för att kunna använda dem på bästa sätt för att skapa en tydlig målbild.

Under dagarna kommer vi göra övningar för att du ska förstå dig på dig själv och andra bättre, vi kommer analysera skillnaden mellan där du befinner dig idag och dit du vill nå med ditt liv, sätta upp tydliga mål och ta fram konkreta aktiviteter som tar dig dit. Resultatet blir en handlingsplan som garanterat kommer att hjälpa dig ta nästa steg i ditt liv.

Du kommer att få ta del av vår erfarenhet och kunskap om hur man gör för att verkligen stressa mindre och börja göra det som är viktigt för dig istället. Vi delar med oss av kraftfulla verktyg som vi vet fungerar.

Det kommer även finnas tid över för egen reflektion och rekreation i underbara Toscana. Vi promenerar eller löptränar på morgonen, yogar och mediterar, äter underbar lokalt odlad mat och vin. Vi hinner även med ett besök på en vingård och lite shopping i staden Lucca. 

Det här är en resa för dig som vill uppleva Toscana på ett genuint och personligt sätt och samtidigt utvecklas, landa, träffa nya människor, äta gott och njuta av livet.

Peppe och Lena som äger och driver Casa Oliveta tar hand om oss på bästa sätt och Lena, som dessutom är utbildad sommelier, håller en vinprovning.

Då vi alla bor i samma hus, och i dubbelrum, är det en fördel om du åker med någon du känner dig bekväm med eller är öppen för att dela rum med en jämnåring medresenär med samma kön.  

Sluta stressa - Börja levas bästa

 • Workshops och föreläsningar med Peppe
 • Daglig yoga med Charlotte
 • Föreläsning om kost och hållbar hälsa
 • Besök på vingård
 • Shopping och rundtur i charmiga staden Lucca
 • Personligt boende på svenskägd italiensk gård

Avgångar

26 april 2022

/ 5 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Pisa 26 april 10:05 - 14.55
Pisa - Stockholm Arlanda 30 april 18:00 - 23.50
15 900 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 30-45 min.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. 

Ingår i resan

 • Flyg Stockholm/Arlanda - Pisa t/r inkl flygskatter, en mellanlandning
 • Transfer från Pisas flygplats till Casa Oliveta t/r
 • Boende 4 nätter på gården Casa Oliveta, del i dubbelrum
 • Frukost, lunch och middag ink vin, samt fri tillgång till kaffe och frukt
 • Utflykt till vingård och staden Lucca
 • Vinprovning med vår egen sommelier Lena på Casa Oliveta
 • Daglig fördjupande yoga och meditation med Charlotte Fredriksson
 • Daglig löpning eller powerwalks med coachning
 • Föreläsningar, övningar och workshops med Peppe Ekmark inom ledarskap, personlig utveckling, coachning och sälj
 • Föreläsningar och workshops om hållbar hälsa, motion och kost med Charlotte Fredriksson
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat. 

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 3 900 kr (på förfrågan)

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Varje morgon tar vi en power walk/promenad eller en löptur, detta är frivilligt. Yogan anpassas så att alla kan delta utifrån sina förutsättningar.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en resa ensam är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor som delar lika intressen, samt få välförtjänt egentid.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla aktiviteter är anpassade så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Kläder och skor för löpning/powerwalk efter väder samt yogakläder och middagskläder. Eftersom det finns en pool bör du givetvis ta med badkläder. Du kommer att få en mer utförlig packlista innan avresa.

Boende

 • Casa Oliveta

  Casa Oliveta är en traditionell italiensk gård med svensk touch, omsorgsfullt renoverat med sju sovrum, fyra badrum, ett stort härligt vardagsrum samt ett välrustat härligt kök och en stor utomhuspool. Huset ligger omgivet av grönska och vingårdar. 

  Vi har nära till flera trevliga städer och utflyktsmål som Lucca och Pisa. Det är heller inte långt till klassiska stränder som Viareggio eller till Chiantiområdet. Maten är som alltid en stor del av upplevelsen i Italien och här äter vi hemma på den mysiga uteplatsen eller på någon trevlig närliggande restaurang.​

Program

Dag 1
Välkommen till Toscana och gården Casa Oliveta där du kommer att bo på under denna resa. Efter att ha checkat in på ditt rum visar Peppe och Lena oss runt på gården. Sen är det fri tid för uppackning, promenad eller ett skönt dopp i poolen. Därefter möts vi för en aperitivo innan vi serveras en härlig middag på gården.

Dag 2 
07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.15 - Workshop med Peppe
12.30 - Lunch
14.00 -Föreläsning Charlotte 
Egentid
18.00 - Meditation 
19.00 - Aperitivo och middag – gemensam matlagning

Dag 3 
07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.30 - Workshop med Peppe
12.30 - Lunch
14.00 -Föreläsning Charlotte 
Egentid
18.00 - Meditation 
19.00 – Middag på restaurang/vingård

Dag 4 
07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.30 - Workshop med Peppe
12.30 - Lunch
14.00 - Avslutning med Peppe
18.00 - Meditation 
18.30 - Innan vi äter får vi en vinprovning av vår egen sommelier Lena som kommer guida oss genom några fantastiska viner.

 

Dag 5 
07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.00 - Utcheckning från rummen
12.00 - Transfer till staden Lucca för en avslutande lunch samt rundvandring innan vi beger oss till flygplatsen.

Färdledare/värd

 • Peppe Ekmark

  Peppe är en unik person. Han är talare, författare och utbildare inom försäljning, ledarskap samt personlig utveckling. Hans föreläsningar och workshops handlar om hur man skapar resultat och framgång, både hos sig själv och hos företag, Både i medgång och motgång. Han lämnar ingen oberörd med sin kunskap. Han växte upp som den blyga lilla killen som aldrig tog någon plats. Med dåligt självförtroende och självkänsla gick det så långt att han i unga år var nära självmord. Efter en skilsmässa var han tvungen att göra en vändning på 180 grader och hamnade tillslut på en kurs där allt vände.  Det var där som han kom till insikt om vad livet verkligen handlar om och att du kan nå i princip hur långt du vill. Bara du verkligen vill det.​ Denna lärdom tog han sen med sig in i näringslivet och det tog inte lång tid innan Peppe lyckades skapade oanade resultat. Resultat, som både han själv, och hans omgivning blev både förundrade och imponerade över, flera gånger om. Idag driver han tillsammans med sin fru en kursgård i Toscana när han inte är ute och föreläser och kör sina workshop för företag och organisationer. Mer info om Peppe hittar ni på hemsida www.peppeekmark.se och på hans instagramkonto @peppeekmark

 • Charlotte Fredriksson

  Kostrådgivare och yogalärare

  Charlotte Fredriksson är kostrådgivare och yogalärare sedan flera år tillbaka och vidareutbildar sig mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Som hälsoföreläsare och kostrådgivare inspirerar Charlotte till hållbar hälsa på alla plan med mycket fokus på kosten, tarmfloran men också motion, stress och återhämtning.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Vi var på Våga drömma börja Leva-kurs Italien i aug. Det var en kurs som vi inte hade några direkta förväntningar på. Vi ville komma i väg och träffa folk och få nya upplevelser. Yoga och blandat med livsmål lät som en spännande kombo. Men det blev sjukt bra, vilket gäng. Nya vänner för livet och den härliga kursgården med en underbar pool gjorde att man verkligen trivdes. KAN verkligen rekommendera denna kurs.

  Pia & Tobbe
 • Innan vi åkte ner till denna fantastiska kursgård i Toscana, visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. Att kursen ”Sluta stressa, börja leva” var något vi behövde, det visste vi, då vi haft en inte så bra balans i livet mellan jobb och privatliv. Men med fungerande nycklar, fantastisk vägledning, givande samtal och övningar – blev kursen mer än vi någonsin kunnat ana.

  Daniel & Courtney / Stockholm
 • Jag bestämde mig för att åka själv på en hälsoresa, valet blev enkelt då jag hittade den kursgård, med inriktning "Våga drömma börja leva". Dagarna fylldes med yoga, workshops, samvaro med bästa gänget. Jag kände att det var det bästa jag gjort på länge. Jag fick träffa fantastiska människor som numera är goda vänner. Under dessa dagar fick jag njuta av den fantastiska naturen runtomkring, det var inget problem att ta sig ut på egen hand. Maten var helt fantastisk tillagad, vilket vi fick njuta av i timmar med många glada skratt & underbar samkväm. Maten, miljön, mina nya vänner, fyllde mig med sådan energi, vilket jag kommer att bära med mig länge, länge. Jag lovar, Du kommer inte att ångra dig!

  Carina Marklund

Relaterade resor

 • ItalienLätt & Lagom Toscana

  Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi. En trakt med kullar täckta av vinrankor, olivträd, cypresser och solrosor med inslag av gamla medeltids- och renässansstäder tronande på någon höjd. Här bor vi bekvämt på en vingård.

  5 dagar från 14 350 SEK
 • Italien Åldrandets gåta

  Följ med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart på höstens spännande hälsoresa till italienska bergsbyn Acciaroli. Under en vecka varvar vi intressanta föreläsningar, vacker vandring och yoga med autentiska måltider. Du som vill kan delta i ett helt unikt forskningsprojekt. 

  Kommande resa
 • Sverige Körunda

  Härlig yogahelg ink "handstand workshop", meditation och flow! Följ med Sandra Lones och Charlotte Fredriksson till natursköna Körunda i Nynäshamn! Vi kombinerar lugn och dynamisk yoga, meditation, föreläsningar och workshops med bastubad och god mat. 

  Kommande resa