Sluta stressa Börja leva - livsstilssresa till Italien med Go Active Travel

Sluta stressa - Börja leva Italien Sluta stressa - Börja leva

Sluta stressa och börja leva! Välkommen på en resa som hjälper dig att hitta balansen i livet när det gäller allt från personlig utveckling till din hälsa. Vi åker till vackra Toscana i Italien där vi under fyra dagar fyller på med inspiration, motivation och kraftfulla verktyg för att Du en gång för alla ska släppa hinder och istället leva det liv du vill. 

Peppe Ekmark och Charlotte Fredriksson vet av egen erfarenhet och med grundläggande kunskap att det går att göra just de förändringar som krävs för att bli mer balanserad och lycklig. På den här kursen går vi till botten med oss själva för att bli dem vi egentligen är och vill vara.

För att vi människor ska kunna utvecklas, våga, känna gemenskap och ändra de vanor och mentala inställningar som stoppar oss från vårt drömliv måste vi känna oss trygga i våra grundläggande behov. De flesta av oss har redan det som krävs för att lyckas men behöver nyckeln för att förstå oss på och använda oss av våra egna unika drivkrafter och styrkor på bästa sätt för att leva det liv vi vill. 

Under dagarna kommer vi göra övningar för att du ska förstå dig på dig själv och andra bättre, vi kommer analysera skillnaden mellan där du befinner dig idag och dit du vill nå med ditt liv, sätta upp tydliga mål och ta fram konkreta aktiviteter som tar dig dit. Resultatet blir en handlingsplan som garanterat kommer att hjälpa dig ta nästa steg i ditt liv.

Du kommer att få ta del av vår erfarenhet och kunskap om hur man gör för att verkligen stressa mindre och börja göra mer av det som är viktigt för dig istället. 

Det kommer även finnas tid över för egen reflektion och rekreation i underbara Toscana. Vi promenerar eller löptränar på morgonen, yogar och mediterar, njuter av underbar lokalt odlad mat och vin. Vi hinner även med ett besök på en vingård och lite shopping i staden Lucca. 

Det här är en resa för dig som vill uppleva Toscana på ett genuint och personligt sätt och samtidigt utvecklas, landa, träffa nya människor, äta gott och njuta av livet.

Peppe och Lena som äger och driver Casa Oliveta tar hand om oss på bästa sätt och Lena, som dessutom är utbildad sommelier, håller en vinprovning.

Då vi alla bor i samma hus, och i dubbelrum, är det en fördel om du åker med någon du känner dig bekväm att dela rum med. Alternativt är öppen för att dela rum med en jämnåring medresenär med samma kön.  

Sluta stressa - Börja levas bästa

 • Workshops och föreläsningar med Peppe och Charlotte
 • Individuella coachsamtal och tydlig plan för hur du ska trivas bättre med ditt liv framöver
 • Daglig löpning och yoga
 • Besök på vingård och rundtur i charmiga staden Lucca
 • Personligt boende på svenskägd italiensk gård
 • Tre digitala uppföljningar efter resan i gruppen där vi följer upp våra mål

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 30-45 min.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan ni boka resan utan flyg. 

Ingår i resan

 • Flyg Stockholm/Arlanda - Pisa t/r inkl flygskatter, en mellanlandning
 • Transfer från Pisas flygplats till Casa Oliveta t/r
 • Boende 4 nätter på gården Casa Oliveta, del i dubbelrum
 • Frukost, lunch och middag ink vin, samt fri tillgång till kaffe och frukt
 • Utflykt till vingård och staden Lucca
 • Vinprovning med vår egen sommelier Lena på Casa Oliveta
 • Daglig fördjupande yoga och meditation med Charlotte Fredriksson
 • Daglig löpning eller powerwalks 
 • Föreläsningar, övningar och workshops med Peppe Ekmark inom personligt ledarskap och utveckling
 • Föreläsningar och workshops om hållbar hälsa, motion och kost med Charlotte Fredriksson
 • Individuella coachsamtal och tydlig plan för hur du ska trivas bättre med ditt liv framöver, samt 3 digitala uppföljningsmöten i grupp.
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 3 900 kr (på förfrågan)

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Varje morgon tar vi en power walk/promenad eller en löptur, detta är frivilligt. Yogan anpassas så att alla kan delta utifrån sina förutsättningar.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en resa ensam är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor som delar lika intressen, samt få välförtjänt egentid.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, alla aktiviteter är anpassade så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Kläder och skor för löpning/powerwalk efter väder samt yogakläder och middagskläder. Eftersom det finns en pool bör du givetvis ta med badkläder. Du kommer att få en mer utförlig packlista innan avresa.

Boende

 • Casa Oliveta

  Casa Oliveta är en traditionell italiensk gård med svensk touch, omsorgsfullt renoverat med sju sovrum, fyra badrum, ett stort härligt vardagsrum samt ett välrustat härligt kök och en stor utomhuspool. Huset ligger omgivet av grönska och vingårdar. 

  Vi har nära till flera trevliga städer och utflyktsmål som Lucca och Pisa. Det är heller inte långt till klassiska stränder som Viareggio eller till Chiantiområdet. Maten är som alltid en stor del av upplevelsen i Italien och här äter vi hemma på den mysiga uteplatsen eller på någon trevlig närliggande restaurang.​

Program

Preliminärt program.

Dag 1
Välkommen till Toscana och gården Casa Oliveta där du kommer att bo på under denna resa. Efter att ha checkat in på ditt rum visar Peppe och Lena oss runt på gården. Därefter välkomnas vi med en aperitivo innan vi serveras en härlig middag på gården.

Dag 2 
07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.00 - Workshop med Peppe
12.00 - Föreläsning med Charlotte 
13.30 - Lunch 
15.00 - Egentid/individuella samtal
18.00 - Yoga/meditation 30 minuter.
19.00 - Aperitivo och middag – gemensam matlagning

Dag 3 
07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.00 - Workshop med Peppe
12.00 - Föreläsning med Charlotte 
13.30 - Lunch 
16.00 - Utflykt Lucca
19.00 – Middag på restaurang/vingård

Dag 4 

07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.00 - Workshop med Peppe
12.00 - Föreläsning med Charlotte 
13.00 - Lunch 
14.30 - Egentid/individuella samtal
17.30 - Yoga/meditation 30 minuter.
19.00 - Vinprovning med Lena, husets egna sommelier. Därefter middag.

Dag 5 

07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost 
10.00 - Utcheckning från rummen
11.00 - Avslutning med Peppe och Charlotte
13.00 - Avslutande lunch
16.00 - Avfärd till flygplatsen

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för ändringar!

 

Färdledare/värd

 • Peppe Ekmark

  Peppe är en unik person. Han är talare, författare och utbildare inom försäljning, ledarskap samt personlig utveckling. Hans föreläsningar och workshops handlar om hur man skapar resultat och framgång, både hos sig själv och hos företag, både i medgång och motgång. Han lämnar ingen oberörd med sin kunskap. Han växte upp som den blyga lilla killen som aldrig tog någon plats. Med dåligt självförtroende och självkänsla gick det så långt att han i unga år var nära självmord. Efter en skilsmässa var han tvungen att göra en vändning på 180 grader och hamnade tillslut på en kurs där allt vände.  Det var där som han kom till insikt om vad livet verkligen handlar om och att du kan nå i princip hur långt du vill. Bara du verkligen vill det.​ Denna lärdom tog han sen med sig in i näringslivet och det tog inte lång tid innan Peppe lyckades skapa oanade resultat. Resultat, som både han själv, och hans omgivning blev både förundrade och imponerade över, flera gånger om. Idag driver han tillsammans med sin fru en kursgård i Toscana när han inte är ute och föreläser och kör sina workshop för företag och organisationer. Mer info om Peppe hittar ni på hemsida www.peppeekmark.se och på hans instagramkonto @peppeekmark

 • Charlotte Fredriksson

  Yogalärare, Reseproducent och Hälsoföreläsare

  Charlotte Fredriksson är yogalärare sedan flera år tillbaka och läser nu vidare mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Som hälsoföreläsare  inspirerar Charlotte till hållbar hälsa på alla plan med mycket fokus på den antiinflammatoriska kosten, tarmfloran men också motion, stress och återhämtning. Mer info om Charlotte hittar du på www.charlottef.se

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Vi var på Våga drömma börja Leva-kurs Italien i aug. Det var en kurs som vi inte hade några direkta förväntningar på. Vi ville komma i väg och träffa folk och få nya upplevelser. Yoga och blandat med livsmål lät som en spännande kombo. Men det blev sjukt bra, vilket gäng. Nya vänner för livet och den härliga kursgården med en underbar pool gjorde att man verkligen trivdes. KAN verkligen rekommendera denna kurs.

  Pia & Tobbe
 • Innan vi åkte ner till denna fantastiska kursgård i Toscana, visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. Att kursen ”Sluta stressa, börja leva” var något vi behövde, det visste vi, då vi haft en inte så bra balans i livet mellan jobb och privatliv. Men med fungerande nycklar, fantastisk vägledning, givande samtal och övningar – blev kursen mer än vi någonsin kunnat ana.

  Daniel & Courtney / Stockholm
 • Jag bestämde mig för att åka själv på en hälsoresa, valet blev enkelt då jag hittade den kursgård, med inriktning "Våga drömma börja leva". Dagarna fylldes med yoga, workshops, samvaro med bästa gänget. Jag kände att det var det bästa jag gjort på länge. Jag fick träffa fantastiska människor som numera är goda vänner. Under dessa dagar fick jag njuta av den fantastiska naturen runtomkring, det var inget problem att ta sig ut på egen hand. Maten var helt fantastisk tillagad, vilket vi fick njuta av i timmar med många glada skratt & underbar samkväm. Maten, miljön, mina nya vänner, fyllde mig med sådan energi, vilket jag kommer att bära med mig länge, länge. Jag lovar, Du kommer inte att ångra dig!

  Carina Marklund

Relaterade blogginlägg

 • Intervju med Peppe Ekmark

  Peppe Ekmark är en av Sveriges mest fängslande, inspirerande och motiverande föreläsare och coacher inom ämnena försäljning, ledarskap och personlig utveckling. I april är du välkommen till hans kursgård i Toscana för en unik fyradagarskurs som kommer att ge dig verktygen du behöver för att leva originalet® av dig själv fullt ut. Vi fick chansen att ställa några frågor till Peppe inför resan.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • ItalienLätt & Lagom Toscana

  Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi. En trakt med kullar täckta av vinrankor, olivträd, cypresser och solrosor med inslag av gamla medeltids- och renässansstäder tronande på någon höjd. Här bor vi bekvämt på en vingård.

  Kommande resa
 • ItalienLätt & Lagom Piemonte

  Vår långweekend med två dagars lättare vandring tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi njuter av ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Även vin-, ost- och grappaprovning står på utflyktsprogrammet.

  Kommande resa
 • GreklandSamarbete Åldrandets gåta Ikaria

  Följ med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart på höstens spännande hälsoresa till den blå zonen Ikaria. Under en vecka varvar vi intressanta föreläsningar, vacker vandring och yoga med autentiska måltider och lokala möten.

  8 dagar från 33 550 SEK