Vandringsresor till Val di Fiemme | Go Active Travel

Val di Fiemme Italien Storslagen vandring i södra Dolomiterna

Under vandringarna i Val di Fiemme upplever man både blommande Alpängar och spektakulära bergsformationer blandat med en och annan Alpsjö. Val di Fiemme är kanske en något mindre känd dalgång i de dolomitiska bergen, men söker du ett lugnare tempo och färre vandrare ute på stigarna, så är detta något för dig. Utbudet av vackra vandringsleder är fortfarande stort.

Många kanske annars förknippar Val di Fiemme med längdskidåkning och ”Marcialonga”, Italiens svar på Vasaloppet, men alpin skidåkning är också mycket populärt här på vintern. På sommaren attraherar området istället vandrare och även cyklister. Vår bas är trevliga Hotel Ancora som ligger centralt i den mysiga byn Predazzo.  Här bor vi med halvpension och efter vandringarna kan vi slappna av i den lilla relaxavdelningen innan middagen serveras.

Val di Fiemmes bästa

 • Vackra Dolomiterna
 • Mycket varierad vandring
 • En lugnare dalgång
 • Vårt lägsta pris till Dolomiterna
 • Vackra alpsjöar

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till sommaren 2022.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Venedig tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju fyrarättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Fiemmekortet för linbanor och bussar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 681 kg CO2e/pers = 88 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 950 kronor.
 • Juniorsvit med 2 sovrum (för 2 personer) på förfrågan, tillägg 950 kr/person
 • Dubbelrum för eget bruk på förfrågan, tillägg: 3 950 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Ancora

  I hjärtat av den charmiga lilla byn Predazzo finner vi vårt utvalda boende i Val di Fiemme, Hotel Ancora, ett fyrstjärnigt mindre hotell känt för sin familjära stämning och goda service. Sommartid är läget perfekt för en aktiv semester tack vare de många vandringslederna och storslagna vyerna som Val di Fiemme bjuder på. För den vandringsfria dagen erbjuder hotellet cykeluthyrning, både vanliga och el-cyklar. Efter en dags vandring i den härliga dolomitiska luften njuter man gärna av en stunds avkoppling i den lilla spa-avdelningen med bastu, jacuzzi och turkiskt bad. För den som önskar kan massage eller andra behandlingar bokas (mot tillägg). 

  De 35 rummen på Hotel Ancora är inredda i typisk alpstil med mjuka färger och  träslag. En del av rummen har balkong men hotellet har även en terrass där det kan vara trevligt att inta något att dricka efter dagens vandring. 

  Till frukost serveras både en traditionell frukostbuffet med ekologiska lokala produkter och tex färskpressad frukt- eller grönsaksjuice. Köket håller god klass och man presenterar stolt en vinlista med fler än 200 viner från Trentino och övriga Italien. Den mysiga restaurangen renoverades 2017 i en läcker stil som kombinerar alpkänsla med stilren design. Här intar vi varje kväll våra fyrarättersmiddagar.

  I hotellets "stübli" får vi också en av kvällarna provsmaka typiska lokala produkter av kallskuret, ost mm tillsammans med ett glas lokalt öl eller vin, innan middagen. Denna kväll står lokala produkter i fokus. En av kvällarna får vi också en grappaprovning för dem som önskar. 

Vandringsprogram

Preliminärt dagsprogram (kan komma att uppdateras)

Byn Predazzo är en port till Dolomiterna med Latemar och Pale di San Marinos unika landskap. Vandringarna är mestadels av medellätt karaktär och är gruppen över 15 personer, så erbjuder vi som vanligt två nivåer som leds av vår svensktalande färdledare och vår engelsktalande lokalguide, som har stor erfarenhet av terrängen. I resan ingår också Fiemmemotion card, som kan användas på vissa liftar och bussar. Vi kommer även att ha vår egen buss för transport till vandringarna vissa dagar.

I Dolomiterna har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag vart det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret, säsongen och gruppen. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Torre di Pisa
Detta är en vacker rundtur där vi går genom ett typiskt dolomitiskt landskap. Massivet är en gammal atoll med ursprung från tropiskt hav. Därför kan vi se fossiler av gamla bläckfiskar och snäckor i klipporna.

Vi tar kabinbanan från byn upp till Passo Feudo som ligger på 2 175 möh och vandrar norrut på stig nr 516. Efter ca 2 km kommer vi fram till Rifugio Torre di Pisa och vi har redan stigit 500 höjdmeter, vilket är större delen av dagens stigning. Här har vi en härlig utsikt och vi hinner ta en första kopp kaffe på denna refugio. Snart ser vi en lutande märklig klippformation som heter Torre de Pisa, ungefär samma lutning som tornet som givit namn åt denna klippa. Därefter vandrar vi denna rundtur motsols och får fortsatt fantastiska vyer. Lunch blir idag en medhavd picknick med bästa möjliga utsikt. Vandringstid är ca 5 timmar. Höjdvariation ca 780 meter.

Alpsjön Lúsia
Vi tar bussen till grannbyn för att därifrån ta en kabinabana upp till 2 000 möh där vandringen börjar. De första 4-5 km är relativt plant och vi går rakt igenom blomstrande alpängar. Så småningom börjar det stiga och snart får vi vackra vyer över Laghi di Lùsia, som är flera vackra alpsjöar. Här någon stans intar vi vår medhavda picknick som lunch och njuter av utsikten. Efter detta stop har vi ytterligare lite uppför innan vi når högsta punkten för vandringen som är 2 418 möh. Nu går det utför och vi har en fin vy mot norr. När vi bara har knappt 2 km kvar passerar vi Regugio Lucia där vi kan ta en sista paus och kanske något kallt att dricka. Vandringstid är ca 5 timmar. Höjdvariation ca 600 meter.

Cristo Pensante
Målet för denna vandring är en känd kristusstaty som heter Cristo Pensante, den tänkande Kristus, som står vid toppen av Monte Castellazzo. Även denna dag börjar med den busstur för att ta oss de 20 km där vandringen börjar. Många vandrar denna led i någon form av pilgrimsvandring för att reflektera över livets stora frågor. Vi befinner oss i nationalparken Paneveggio och detta var under först världskriget ett fästa för italienska trupper, på österrikiska territoriet. Än idag ser vi lämningar från kriget såsom skyttegravar och tunnlar. Vandringstid är ca 3 ½ timmar. Höjdvariation ca 400 meter.

Alpsjöarna Lagorai och Bombasel
Detta är en mycket vacker rundtur där vi passerar de två fina alpsjöarna Lagorai och Bombasel. Efter kabinbanan så börjar vi vandra söderut. De första 3 km är det ganska plant men sedan börjar en kontinuerlig stigning. Vandringen går utmed en vacker sluttning och när vi närmar oss Lagoaraisjön kommer vi samtidigt upp till trädgränsen. Sedan fortsätter det uppför och när vi når Bombaselsjön så är det också högsta punkten på vandringen. Här har vi en enastående fin utsikt över landskapet. Vi fortsätter att vandra de sista 2 ½ km på hög höjd till vi kommer fram till en stollift som tar oss tillbaka ner till kabinen och vidare ner i dalen. Vandringstid cirka 6 ½ timmar. Höjdvariation: Stigning 1 200 meter, utför 300 meter.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Val Gardena

  Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

  8 dagar från 18 650 SEK
 • Italien Cortina d’Ampezzo

  En oförglömlig vandringsresa för dig med god kondition, och som uppskattar en utmaning. Här får vi uppleva kanske det mest spektakulära landskapet i hela alpkedjan. Vi bor på ett fyrstjärnigt hotell med spa och dagsvandrar i högalpin terräng.

  Kommande resa
 • Österrike Kitzbühel

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder. Som alltid på våra resor har vi svensk färdledning.

  8 dagar från 15 950 SEK