SanSebastian med Go Active Trave

San Sebastian Spanien San Sebastian - vandring, mat och kultur

Få platser kan erbjuda en så spännande kombination av gastronomi i världsklass, fina vandringar i vacker natur och ett enastående kulturarv som området runt San Sebastian. Inte konstigt att San Sebastian av många anses som en av Europas hetaste städer. På denna vandringsresa till Spaniens nordkust får du uppleva vandringar av lättare nivå, både utmed havet och inlandet. Detta kombinerat med ett fullspäckat program bestående av bland annat Guggenheim-muséet, vingårdsbesök (både Rioja och den mindre kända Txakoli), matlagningsdemonstrationer, saluhallsbesök, osttillverkning och dagsvandringar. Flera luncher och middagar ingår, men det finns även lediga kvällar för att utforska San Sebastians restaurangvärld på egen hand. Vi äter på allt från pintxosbarer till fina restauranger och på denna resa ingår vinet till våra måltider. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Läs mer om Lätt & Lagom

 

San Sebastians bästa

 • Upplev magiska San Sebastian
 • Besök på Guggenheim-muséet i Bilbao
 • Varierade vandringar i vacker natur - Lätt & Lagom nivå
 • Besök på en Sociedad Gastronómica matlagningsklubb
 • Rioja-staden Laguardia
 • Lär dig mer om Baskiens fascinerande historia

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till 2022

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Bilbao tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på tre- och fyrstjärniga hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra flerrättersmiddagar inklusive dryck
 • En lunch inklusive dryck
 • Tre matsäckslunch 
 • Fyra dagar guidade vandringar samt en halvdag stadsvandring i San Sebastian
 • Två guidade vingårdsbesök med vinprovning
 • Besök hos en osttillverkare med provsmakning
 • Besök på en sk sociedad gastronomica matlagningsklubb
 • Besök på Guggenheimmuséet i Bilbao med engelsktalande guide
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 1217 kg CO2e/pers = 158 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 4 900 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Torre Zumeltzegi

  Hotel Torre Zumeltzegi ligger på en slutning ovanför byn Oñati i den vackra baskiska landsbygden.

  Tornet är kvarlämningen av en gammal borg från trettonhundratalet. Inredningen i de tolv rummen kombinerar byggnadens medeltida arv och moderna detaljer, med synliga stenmurar, träbjälkar och parkettgolv. Alla luftkonditionerade rum har en TV och eget badrum.

  Hotellets restaurang, där vi äter middag två kvällar, serverar traditionell baskisk mat med färska, säsongsbetonade råvaror. Det finns också en bar där du kan ta en drink att njuta av på terrassen, som erbjuder en fantastisk utsikt över Oñati-dalen och byn.

  Oñati ligger endast en timmes bussresa från San Sebastian.

 • Hotel Zenit

  Zenit San Sebastián är ett vackert, modernt hotell med bekväma gemensamma utrymmen, och bra faciliteter. De 78 rummen har högt i tak och är ljusa med trägolv och fina badrum.

  Frukostbuffén är vackert presenterad med allt från bakverk till ägg, bacon och txistorra (baskiska chorizo).

  Hotellets bar är också en höjdpunkt och gästerna kan ta sina drinkar soffgrupperna vid eldstaden i lobbyn.

  Vid fint väder går det att sola och koppla av på takterrassen med fin utsikt över staden.

  Hotellet ligger i ett av San Sebastians lugna bostadsområden, Amara. Den berömda stranden La Concha ligger 20 minuters promenad bort.

Vandringsprogram

Samtliga turer är av nivån Lätt & Lagom, vilket innebär ett lägre tempo, kortare avstånd och färre höjdmeter. Upplevelsen är ändå på topp, då vi vandrar i ett oförglömligt vackert landskap. Vid kusten vandrar vi en del av pilgrimsleden Camino de Santiago, där vi passerar fiskebyar och följer den dramatiskt kuperade kusten. I inlandet upplever vi en mer bergig miljö med lite vildare terräng och får härliga vyer över det baskiska kulturlandskapet.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:

Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt och Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt program

Dag 1 - Ankomst Bilbao

På Bilbaos flygplats blir vi upphämtad av vår privatbuss och åker lite drygt en timme till lilla byn Oñati, en av Baskiens mest typiska småbyar. Denna historiska byn ligger bland San Sebastianprovinsens gröna böljande landskap. Här kommer vi att bo de första tre nätterna innan vi flyttar ner till själva staden San Sebastian.  Efter incheckning och en stund för avkoppling blir det välkomstmiddag på hotellets fina restaurangen.

Dag 2 – Arantzazu

Idag vandrar vi i bergen en mil söder om Oñati. Vi befinner oss nu i en av områden där den baskiska språket och kulturen är mest välbevarad. Kontrasten mot "kosmopoliten" San Sebastian är starkt. Vår buss kör oss till den lilla byn Arantzazu, 800 möh, känt för sin imponerande klostret byggt på klippkanten. Vi tar en titt runt och suger in atmosfären. Kanske vi tar en paus vid någon uteservering innan vi startar vår rundvandring på fina stigar upp till den platåliknande landskapet ovanför Arantzazu. Emellanåt kan det bli lite brant, både upp och ner, men vi tar det väldigt lugnt. Idag besöker vi även fårosttillverkare Gomiztegi och smakar deras goda ostar. Känner man för att ta en ny riktning i livet kanske man anmäler sig till deras fåraherdekurs! På eftermiddagen återvänder vi till vår mysigt hotell och njuter av ännu en god baskisk middag på deras restaurang.

Dag 3 – Rioja Alavesa och Laguardia

Vinregionen Rioja börjar strax söder om Oñati och idag åker vi till denna berömda trakt för att vandra och besöka en traditionell vingård. Vandringen följer en bergskam med utsikt över det gröna vinlandskapet med medeltidsbyar på kullarna. Vi kommer så småningom till den charmiga byn Laguardia, som är centralorten för vinområdet Rioja Alavesa. Här finns det båda mycket traditionella vinproducenter och en och en annan ultramodern anläggning. Vi besöker en av dem mest klassiska källare och får provsmaka deras Rioja viner. Idag ingår en härlig restauranglunch bestående av bland annat traktens råvaror. Bussresan tillbaka till Oñati tar ca. 90 minuter. Vi njuter av en lugn sista kväll på landsbygden. Middag på egen hand i byn Oñati.

Dag 4 – Zumaia och Zarautz

Egunon guztiontzat! God morgon! Idag lastar vi våra resväskor på bussen då vi byter hotell efter dagens vandring. Vi kör den korta sträckan ner till kusten och sedan vandra vi längs med Atlanten mellan byarna Zumaia och Zarautz. Vandringen på cirka en mil passerar allt från unika geologiska formationer av bergarten flysch, mysiga fiskebyar, och så småningom även txakolíodlingarna som ger traktens viktigaste vinsort. På vägen gör vi ett besök på en txakolívingård och lär oss traditionen bakom detta unika vita vin som vi givetvis får prova i samband med lokala pintxos. San Sebastian väntar efter vandringen. Vi checkar in på vår modern designhotell och får en stund att slappna av. Halva veckan har gått och det finns mycket kvar att utforska. Vi äter en gemensam middag på restaurang.

Dag 5 – San Sebastian

Idag utforskar vi magiska San Sebastian. Från hotellet vandrar vi upp till kullen Urgull med fantastisk utsikt över hela området (ibland ser vi även Frankrike på avstånd). Sedan besöker vi gamla stan med dess sevärdheter. Nära lunchtiden besöker vi en sk. sociedad gastronomica, (privata matlagningsklubbar där lokalbefolkning samlas för att umgås over ett glas cider och enklare traditionella maträtter) något som är helt unikt för denna del av Spanien. En upplevelse som för oss djupare in i den berömda baskiska kulinariska traditionen. Ingen gemensam middag ikväll - din chans att utforska San Sebastians världsberömd krogvärld med allt från enkla tapasbarer till ett flertal Michelinklassad restauranger.

Dag 6 – Ledig dag

Idag kan man utforska staden på egen hand. Vi kan ge några idéer: ta linbanan till Igeldo, besöka Tabakalera-byggnaden, ta en surflektion, upptäck skulpturen "El peine del viento", gå på stranden, besöka San Telmomuséet eller akvariet vid hamnen...

Dag 7 – Pasaia

Vi startar vår sista vandringsdag direkt från hotellet och siktar österut i riktning mot Frankrike. Efter att ha passerat San Sebastians fina stränder får vi en liten stigning upp på en kuperad udde. Vi följer havet och pilgrimsleden Camino del Norte, och kanske stöter vi på pilgrimer på sin väg till Santiago de Compostela. Kusten är kuperad, men vi tar det väldigt lugnt och pausar ofta för att njuta av omgivningarna. Väl framme vid målet väntar den baskiska fiskebyn Pasaia med sin charm. Efter vandringen på cirka en mil är vi vä värda en after-walk på någon av torgets uteserveringar innan vi tar oss tillbaka till San Sebastian med buss eller tåg. 

Dag 8 – Hemresa

Då flyget går sent på eftermiddagen hinner vi med ett guidad besök på världsberömda Guggenheimmuseet i Bilbao. Efter egen tid för lunch i de trevliga kvarteren kring museet åker vi till Bilbaos flygplats för flyget hem.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan på Costa Brava, den vilda kusten, får vi uppleva både det spektakulära kustlandskapet med de små charmiga fiskelägena och naturen mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  8 dagar från 13 990 SEK
 • Spanien Baskien & Navarra

  Baskien, som sträcker sig mellan Spanien och Frankrike vid sydöstra Biscayabukten, är ett mestadels grönt och bergigt område. På denna resa får vi uppleva allt från härliga vandringar längs Atlantkusten, variationsrikt landskap med pittoreska byar till ökenlandskapet Bárdenas

  Kommande resa
 • Spanien Camino de Santiago

  Välkommen att följa med på en tio-dagars-variant av denna klassiska långfärdsvandring. Vi har handplockat totalt cirka 150 kilometer av de allra vackraste lederna uppdelat på åtta vandringsetapper. Under hela resan har vi en följebuss och bor på fina hotell.

  10 dagar från 27 650 SEK