Yoga med Karin Björkegren Jones i Marocko – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Yoga med Karin Björkegren Jones i Marocko

Stanna upp, reflektera, finn lugnet och kom i balans tillsammans med yogaläraren och hälsoinspiratören Karin Björkegren Jones. Temat för denna resa som tar oss till Marocko är upplevelser och avkoppling. 

Vi börjar vår resa i Atlasbegen där vi kombinerar yoga och meditation med vandringar i den storslagna miljön. I Atlasbergen bor vi på det unika bergshotellet Kasbah du Toubkal. De sista dagarna på resan tillbringar vi i exotiska Marrakech, staden vid Atlasbergens fot som är både mytomspunnen och omskriven. Vi går på upptäcksfärd i medinan – ett myller av smala gränder, små torg, handel och stenhus-  äter fantastiskt god marockansk mat och unnar oss kanske en lyxig behandling på ett traditionellt hamam.

Avgång

8 maj 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

19 200 SEK
Fullbokad!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur från Stockholm
 • Boende del i dubbelrum under hela resan
 • Helpension på Kasbah Du Toubkal
 • Frukost på Riad Slitine
 • Daglig yoga och meditation med Karin
 • Dagliga vandringar i Atlasbergen
 • Transfer

 

Flyginformation
Flyg med Lufthansa via Frankfurt
8 maj
Stockholm – Frankfurt 06.05 – 08.15
Frankfurt – Marrakech 10.45 – 13.25

15 maj
Marrakech – Frankfurt 15.20 – 20.05
Frankfurt- Stockholm 21.35 – 23.35

Vill du resa från annan ort? Kontakta oss på info@goactivetravel.se

Program

I Atlasbergen bor vi på hotellet Kasbah du Toubkal. Hotellet har omnämnts som världens bästa ”mountain retreat”. Vyerna härifrån är spektakulära och det är inte förvånande att Martin Scorsese använde platsen när han spelade in filmen Dalai Lama.

Med utsikt över bergen leder Karin Björkegren Jones oss i yoga och meditation. Karin är ödmjuk och tillåtande. Yogaklasserna anpassas så att de fungerar både för dig som är nybörjare och för dig som redan är inbiten ”yogi”. Som uppskattad yogainstruktör och med hjälp av andningsövningar, meditation, kroppslig och mental avspänning lär hon ut hur vi kan må bättre genom att ta hand om vår kropp.

Karins utgångspunkt är Hathayoga som hon blandar med Yinyoga och Ashtangayoga. Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. På yogapassen lär vi oss att vara närvarande i nuet och lägger fokus på att bygga upp styrka och öka kroppens rörlighet. Yogan anpassas så att alla ska kunna vara med men du får kanske mest ut av resan om du har yogat tidigare.

Vi laddar batterierna med meditation, intressanta föredrag och diskussionsstunder. Hur får man tid till återhämtning i en stressfylld vardag? Hur kan man undvika fysiska besvär av mycket stillasittande? Med inspiration från sin nya bok kommer Karin även att berätta om lymfsystemet och dess påverkan på vår kropp.

Som komplement till yogan gör vi dagliga vandringar i Atlasbergen. Från Imlil kan du göra en mängd vackra vandringar med olika svårighetsgrad - till fots eller på mula/åsnerygg, eller både och. Vandringarna ger oss storslagna naturupplevelser och vi kommer också nära inpå den lokala kulturen och bergsbefolkningen. Vandringarna anpassas efter gruppens önskemål och kommer att passa alla nivåer.

De två sista dagarna bor vi på en mysig riad i Marrakech medina. En riad är ett traditionellt marockanskt hus uppbyggt kring en innergård. Vi gör yoga på taket och har förstås även tid att uppleva denna fantastiska stad som erbjuder allt från spännande shopping till mat, kultur och hamam. Att besöka Marrakech är som att få en riktig energi-injektion.

Vår yogaresa till Marocko en spännande resa med många intryck. Vi åker med en liten grupp på 20 person och vi garanterar att du kommer att få fantastiska upplevelser och minnen för livet.

 • Yoga med Karin

  Karin är både ödmjuk och tillåtande och anpassar klasserna så att de fungerar både för dig som är nybörjare och för er som yogat tidigare. Karins utgångspunkt är Hathayoga som hon blandar med Yinyoga och Ashtangayoga. På yogapassen kommer vi förstås att eftersträva att vara närvarande i nuet och lägger fokus på att bygga upp styrka och öka kroppens rörlighet.

 • Meditation

  Meditation är olika tekniker för att förändra sinnet, träna din uppmärksamhetsförmåga, motverka ältande tankar, öka din närvaro, stärka dina inneboende förmågor och arbeta mot dina mål. Alla kan lära sig att meditera!

 • Vandring i Atlasbergen

  Det finns dagligen möjlighet för vandring i Atlasbergen. Under vandringen passerar vi torra bergssluttningar, frodiga terrassodlingar och små berberbyar. Nivån på vandringen anpassas efter gruppen.

Coacher

 • Karin Björkegren Jones

  Yogacoach

  Karin Björkegren Jones är uppskattad hälsoinspiratör och tillika certifierad yogalärare och lymfmassör. Karin sätter alltid välbefinnandet först, framför allt sedan hon 2012 fick diagnosen inflammatorisk bröstcancer, en diagnos som förändrade hennes liv. Med en gedigen livserfarenhet och mångårig yogaerfarenhet i bagaget har hon blivit en entusiasmerande ledare inom yogautövningen. Karin är även journalist och författare och har gett ut en mängd böcker inom hälsa och yoga, de senaste är böckerna ”Omstart”, ”Ett stressfritt liv” och ”Yoga – fysisk och själslig detox”. Karin drivs av att förmedla yogans budskap och du kan följa henne på bloggen: Yoga, mat och meningen med livet. 

Boende och mat

Kasbah du Toubkal
Detta storslagna hotell var tidigare ett semesterresidens för en förmögen familj i Marrakech, numera ombyggt och varsamt renoverat till ett charmigt hotell.  Att bo här är en lisa för själen, rummen är enkelt men vackert inredda och det finns flera gemensamhetsutrymmen som till exempel en underbar terrass med utsikt åt alla väderstreck. Maten är lokalt producerad, traditionell och vegetarisk, i huvudsak välsmakande grytor och hembakat bröd. Hotellet jobbar också nära lokalsamhället och fem procent av alla intäkter går direkt till byn.

Riad Slitine
Vår riad i Marrakesh ligger bara två minuter från det berömda torget Jemaa el-Fnaa. Rummen är vackert inredda med vita stenväggar och sirligt snidade trädetaljer. På riaden finns även en pool som är uppvärmd året runt och omges av en innergård, en fantastisk oas om vi behöver en paus från sorlet i medinan.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Vi kommer att göra daglig yoga som kan anpassas efter din nivå men du kanske får mest ut av resan om du har yogat någon gång tidigare. Även vandringarna i bergen kommer anpassas efter gruppens nivå.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för träning. Du behöver även skor lämpade för vandring, gärna med lite tjockare sula. Eftersom det finns en pool på hotellet bör du givetvis ta med badkläder. Det kommer en mer detaljerad packlista inför avresa.

 

Bilder

Avgång

8 maj 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

19 200 SEK
Fullbokad!