Yogaresa med Karin Björkegren Jones till Italien – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Yogaresa med Karin Björkegren Jones till Italien

I oktober kan du följa med till Italien för en avkopplande och energigivande vecka med Karin Björkegren Jones.  Under denna retreat-resa får du chansen att uppleva det genuina Italien, tid att reflektera, njuta och komma i balans. Vi varvar yoga och workshops i meditation och självmassage med god mat, strandliv och utflykter på den italienska landsbygden.

Karin är en väldigt omtyckt yogainstruktör och under veckan får du prova på flera olika yogastilar. På eftermiddagarna leder Karin olika workshops i bland annat meditation och självmassage.

När vi anländer har olivskörden precis börjat. Gården vi bor på är omgiven av vinodlingar och olivträd och från gårdens pool har vi fantastisk utsikt över Amalfikusten. Den som vill kan även ta sig ner till havet eller till de kända templen i Paestum.

Här i denna fantastiskt rofyllda och vackra miljö kan vi yoga, umgås, ladda batterierna, och njuta av underbara solnedgångar. Säkra din plats redan idag!

Avgång

13 oktober 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

15 900 SEK
Endast en plats kvar!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur från Stockholm
 • Boende i delat rum på italiensk bondgård
 • Helpension
 • Transfer
 • Daglig yoga
 • Dagliga workshops
 • Kvällsutflykt till Agropoli
 • Stranddag
 • Studiebesök och lunch på buffelfarm
 • Svensk färdledare

 

 

 

Flyginformation:
Flyg med Turkish Airlines via Istanbul
13 oktober Stockholm – Neapel 11.30 – 18.10 
20 oktober Neapel – Stockholm 10:55 – 21.55 

Vill du flyga från en annan ort?
Vi hjälper dig gärna att boka flyg. Hör av dig till info@goactivetravel.se så kommer vi med ett förslag.

Program

Vi börjar dagarna med yoga. Karin är både ödmjuk och tillåtande och anpassar klasserna så att de fungerar både för dig som är nybörjare och för er som yogat tidigare. Karins utgångspunkt är hathayoga som hon blandar med yinyoga och ashtangayoga. Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. På yogapassen kommer vi förstås att eftersträva att vara närvarande i nuet och vi lägger fokus på att bygga upp styrka och öka kroppens rörlighet. Yogaklasserna på denna resa innehåller andningsövningar, meditation, kroppslig och mental avspänning.

Workshops
Under veckan kommer du få delta i bland annat workshops i självmassage, chakrayoga och andningsövningar.

Meditation
Karin kommer även att guida dig i meditation och djup avslappning. Du får värdefull kunskap att ta med dig hem.

Kvällsutflykt till Agropoli
En eftermiddag gör vi en utflykt till staden Agropoli. Agropoli är en liten pärla på den natursköna och mytomspunna Cilento-kusten. Här kan du ta en promenad uppför trapporna till de gamla kvarteren eller besöka marinan och hamnen för att sedan avsluta med en äkta italiensk pizza med strålande utsikt över Medelhavet.

Utflykt till Paestum
Efter frukost beger vi oss ner till stranden i Paestum. Stranden är lång, vid denna tid folktom och vattnet kommer vara ljuvligt skönt. Efter några timmar på stranden går vi en kortpromenad till en buffelfarm. Denna region är känd som ”the land of buffelmozarella” och här får vi se hur olika ostar framställs för att sedan avnjuta en fantastisk lunch baserad på buffelmjölk. Efter lunchen kan de som vill besöka templen. Vi samlas sedan för en meditation innan vi åker tillbaka till hotellet.

 

 

 • Workshops med Karin

  Under veckan kommer du få delta i bland annat workshop i självmassage, chakrayoga och andningsövningar.

 • Yoga med Karin

  Karin är både ödmjuk och tillåtande och anpassar klasserna så att de fungerar både för dig som är nybörjare och för er som yogat tidigare. Karins utgångspunkt är Hathayoga som hon blandar med Yinyoga och Ashtangayoga. På yogapassen kommer vi förstås att eftersträva att vara närvarande i nuet och lägger fokus på att bygga upp styrka och öka kroppens rörlighet.

 • Kvällsutflykt till Agropoli

  En eftermiddag gör vi en utflykt till staden Agropoli. Agropoli en liten pärla på den natursköna och mytomspunna Cilento-kusten. Här kan du ta en promenad uppför trapporna till det gamla kvarteren eller besöka marinan och hamnen och avsluta med en äkta italiensk pizza med strålande utsikt över Medelhavet.

 • Utflykt till Paestum

  Efter frukost beger vi oss ner till stranden i Paestum. Stranden är lång och vid denna tid folktom men vattnet kommer ändå vara skönt. Efter några timmar på stranden går vi en kortpromenad till en buffelfarm. Denna region är känd som ”the land of buffelmozarella” och här får vi se hur olika ostar framställs för att sedan avnjuta en fantastisk lunch baserat på buffelmjölk. Efter lunchen kan de som vill besöka templen. Vi samlas sedan för en meditation innan vi åker tillbaka till hotellet.

Coacher

 • Karin Björkegren Jones

  Yogacoach

  Karin Björkegren Jones är uppskattad hälsoinspiratör och tillika certifierad yogalärare och lymfmassör. Karin sätter alltid välbefinnandet först, framför allt sedan hon 2012 fick diagnosen inflammatorisk bröstcancer, en diagnos som förändrade hennes liv. Med en gedigen livserfarenhet och mångårig yogaerfarenhet i bagaget har hon blivit en entusiasmerande ledare inom yogautövningen. Karin är även journalist och författare och har gett ut en mängd böcker inom hälsa och yoga, de senaste är böckerna ”Omstart”, ”Ett stressfritt liv” och ”Yoga – fysisk och själslig detox”. Karin drivs av att förmedla yogans budskap och du kan följa henne på bloggen: Yoga, mat och meningen med livet. 

Boende och mat

Vi bor på en traditionell italiensk bondgård, Casale Giancesare som ligger på en kulle, inte långt från de arkeologiska utgrävningarna i Paestum, antik stad och världsarv. Templen är väl värda ett besök.

Även om boendet är rustikt har huset genomgått en fullständig renovering och saknar inga bekvämligheter. Vi bor både i rum och lägenheter med utsikt över gården, poolen eller bergen. Varje rum har sin egen charm och är enkelt, men mysigt inrett. Vi sover både i enkelsäng och i dubbelsängar och det finns möjlighet att dela lägenhet. Rummen har förstås egen toalett med dusch.

I trädgården finns en pool för svalkande dopp och från solstolarna runt poolen har vi utsikt över vinodlingarna och olivträden som omger gården. Räkna med magiska soluppgångar över havet. Det finns också en härlig terrass där du kan läsa en bok och ta en kaffe i skuggan.

I resan pris ingår frukost, lunch och middag som vi äter tillsammans. Maten är klassiskt italiensk. På gården finns biodynamiska odlingar och du kan bland annat köpa organiska produkter i form av vin, olivolja, limocello och sylt med dig hem. Vi gör även ett besök på en buffelfarm och avnjuter en lunch baserad på buffelprodukter. 

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?

Alla är välkomna att delta på denna resa! Under veckan kommer du få prova på olika typer av yoga. Vissa är mer utmanande än andra, men det finns alltid modifieringar som passar just din kropp.

Kan jag åka ensam?

Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?

Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, träningen är anpassad så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga. Eftersom det finns en pool på hotellet bör du givetvis ta med badkläder. Du kommer att få en mer utförlig packlista innan avresa.

Bilder

Avgång

13 oktober 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

15 900 SEK
Endast en plats kvar!